We hopen een grote pijplijn van projecten op het gebied van energie en klimaat te lanceren: Deense gezant

0
53

De Deense ambassadeur in India, Freddy Svane, zegt dat er onderhandelingen gaande zijn voor een groot project ter waarde van bijna een miljard euro (Rs 8.850 crore) voor energieopwekking. In een interview met GEORGE MATHEW zei Svane: “We proberen een schaal te definiëren voor enkele van de projecten die we onderzoeken.” Denemarken heeft via een overheidsinstantie een speciale faciliteit voor India opgezet voor de financiering van projecten. Fragmenten:

Kun je wat meer vertellen over de recente ontwikkelingen rond het groene energie-initiatief tussen de twee landen?

Het begon in 2020. De premiers van Denemarken en India waren het erover eens dat we de Deense vaardigheden en de omvang van India konden samenbrengen in een vergelijking die zou leiden tot een veel betere, duurzamere ontwikkeling. En natuurlijk hebben we een zeer uitgebreid en gedetailleerd werkprogramma ontwikkeld met specifieke doelen voor een aantal gebieden. Als we het over energie hebben, gaan we daar naartoe. Binnenkort hebben we een tussentijdse evaluatie waarin we onderzoeken hoe we het groter, dieper en scherper kunnen maken. We zullen dus in staat zijn de klimaatveranderingen te bestrijden en de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling te verwezenlijken.

Wat is de weg vooruit in termen van nieuwe projecten?

De volgende stap is eigenlijk om te onderzoeken hoe we het op een schaal kunnen brengen waar we een enorme impact hebben, niet alleen voor Denemarken en India, maar ook daarbuiten. Daarom hopen we echt dat we op een bepaald moment ook een grote pijplijn van projecten kunnen lanceren die verband houden met energie en klimaat als zodanig.

Dus dat is wat de laatste update is . Maar het blijft een topprioriteit voor de twee regeringen.

Heeft u specifieke projecten geïdentificeerd?

Ik kan je een voorbeeld geven. Degenen onder ons die in Delhi wonen, worden vaak verstikt door slecht vervuilde lucht uit de naburige staten. We hebben een nieuw soort technologie geïntroduceerd, spoilers, die verschillende biobased energiecentrales zullen laten draaien.

Er komen een aantal van deze projecten aan. De afgelopen dagen hebben we onderhandeld met India. We hebben onderhandeld als een groot project voor een bedrag van bijna een miljard euro.

We zijn aan het kijken hoe we nauwkeurig kunnen opslaan en dergelijke in een soort van vergassing en vervolgens elektriciteit kunnen opwekken, maar ook kunnen helpen bij het terugdringen van de vervuiling. Zo'n proefcentrale is onlangs in Haryana gebouwd. Het haalt bijna 75.000 ton CO uit.

Advertentie

Het genereert banen voor 1.500 mensen. Het genereert stroom 16 tot 70 megawatt 24×7. Het is dus een zeer goede manier om met een aantal problemen om te gaan waarmee we te maken hebben. Maar in een grotere context moeten we ook groot denken. We proberen een schaal te definiëren voor enkele van de projecten die we onderzoeken.

Heeft u een inschatting gemaakt van de investering die waarschijnlijk zal plaatsvinden of die nodig is in dit segment?

Ik kan je vertellen dat we vorig jaar net hebben besloten om via onze overheidsinstantie een speciale faciliteit op te zetten voor internationale financiering. Deze faciliteit is er echt op gericht om nog meer investeringen in India veilig te stellen.

Het is een India-specifieke faciliteit. We zijn tegenwoordig ook in gesprek met het Ministerie van Financiën van India hoe we een pijplijn kunnen aanleggen. Deze investeringen zullen komen, maar het is alleen aan de regering om de richting te bepalen, de voorwaarden te vinden, en dan laten we het aan de particuliere sector over om de daadwerkelijke investeringen te doen en alle technologie in te brengen die zij nodig achten, enzovoort. .

Advertentie

Dus we zijn op de goede weg. We doen ook veel in het water, maar ik denk dat dat hier een andere context is. Maar wat energie betreft, ik bedoel, we kijken ook naar wind op zee, dat hopelijk heel, heel snel wordt aanbesteed. Als dat uitkomt, zullen we zien dat er enorm veel banen worden gecreëerd in India.

Naar welke segmenten kijkt u in India?

We hebben de energievoorzieningsketen… de wereldwijde energievoorzieningsketen voor de windindustrie naar Chennai en Tamil Nadu gebracht. Er zijn veel manieren om dingen te doen. En we onderzoeken ook hoe we groene brandstof kunnen produceren voor de scheepvaart.

De scheepvaartindustrie is een wereldwijde onderneming, maar ze moeten ook groen zijn. We moeten manieren vinden om methanol te produceren die kan worden gebruikt om de schepen van brandstof te voorzien. De Deense rederij APM Maersk heeft 19 schepen, containerschepen, in gebruik genomen en ze zullen op groene brandstof moeten varen.

Onderhandelt u met Indiase bedrijven over groene energie?

Wij zijn in gesprek met veel stakeholders in India. Maar ik heb ook vaak gezegd dat de weg vooruit is om te investeren in iets dat echt laaghangend fruit is, namelijk energie-efficiëntie. Energie-efficiëntie is zo belangrijk.

Hoe verloopt de handel tussen beide landen?

Sterker nog, het gaat best goed in die zin dat we een flinke stijging van de totale handel hebben gezien. Maar de totale handel gaat niet alleen over goederen maar ook over diensten. Uiteraard had Covid ook invloed op de bilaterale handel. Maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat bilaterale handel tegenwoordig niet echt zinvol is vanwege de globalisering.

Advertentie

We hebben veel Deense bedrijven die investeren, verkopen en handelen vanuit bijvoorbeeld Singapore met India. Dus als ze vanuit Singapore handelen met India, zou dat geen deel uitmaken van de bilaterale handel tussen Denemarken en India, omdat het via Singapore gaat, enzovoort.

Lees ook

FCNR-obligaties waren 'minst slechte' optie om dollars in te zamelen: Raghuram Rajan

JioCinema van Reliance tekent deal voor contentstreaming met NBC Universal

RBI-gouverneur waarschuwt banken voor het verbergen van stress en bestuurskwesties

Union Budget 2023 platen inkomstenbelasting: Nieuw belastingregime is standaard, korting incl…

Het beste wat we kunnen doen, is ervoor zorgen dat de vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en India… (hoop dat het) vorm krijgt en zo snel mogelijk wordt afgerond. Een substantiële overeenkomst zou ons allemaal, onze bedrijven aan beide kanten, echt moeten helpen, maar ook India, de Europese Unie en Denemarken veiligstellen. Natuurlijk kunnen we de komende jaren onze banden economisch en commercieel uitbouwen. Ik denk dat we vorig jaar in de buurt kwamen van 19 miljard Deense kronen in de handel. De grote stijging kwam van diensten, in deze context dus verzending.

© The Indian Express (P) Ltd