Waar is het handvat op de achterbank van auto's voor?

0
59
Hanjo Stier/Shutterstock.com

Heb je je ooit afgevraagd over dat mysterieuze handvat boven de achterbank van auto's? In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is die handgreep van de achterbank niet zomaar een willekeurig accessoire of een eigenaardigheid in het interieur. Het dient een praktisch en veiligheidsgericht doel.

De handgreep van de achterbank—of de handgreep— is strategisch geplaatst om passagiers extra stabiliteit en ondersteuning te bieden bij het in- en uitstappen. Ze zijn vooral handig voor senioren, mensen met een handicap en zwangere vrouwen. Voor iedereen die wat stabiliteit nodig heeft, is er de handgreep.

Vetoos Car Roadside Emergency Kit

Blijf veilig onderweg.

Amazon

$ 59,99
 

GERELATEERDWaarom u tandpasta in uw auto moet bewaren

De handgreep kan ook extra steun bieden aan passagiers tijdens plotselinge stops of onverwachte manoeuvres op de weg. Hoewel de veiligheidsgordel is ontworpen om u veilig te houden, stellen sommige passagiers een beetje extra stabiliteit op prijs en grijpen hiervoor naar de handgreep.

In het geval van een abrupte remsituatie of een scherpe bocht, kan de handgreep wordt een betrouwbaar anker, waardoor passagiers hun evenwicht kunnen bewaren en onnodig gedrang voorkomen. Het biedt geruststelling en een gevoel van veiligheid.

De handgreep is een klein maar belangrijk kenmerk dat prioriteit geeft aan uw comfort en veiligheid op de weg. Het zal je misschien verbazen hoe kleine details een groot verschil kunnen maken in het algehele voertuigcomfort.