Stort skritt mot Oppn enhet: JD(U) kunngjør megamøte i Patna, TMC bekrefter tilstedeværelse

0
69

The Janata Dal (United) på søndag sa at det første offisielle møtet mellom opposisjonspartiene ville finne sted i Patna 12. juni, med topplederne for flere ikke-BJP-antrekk til stede. Trinamool-kongressen (TMC) bekreftet at Vest-Bengals sjefsminister Mamata Banerjee ville delta på møtet, som vil være den første store uttalelsen om opposisjonsenhet i oppkjøringen til Lok Sabha-valget neste år.< /p>

“Det vil være et møte med opposisjonspartier i Patna 12. juni,” sa senior JD(U)-leder Manjit Singh. En topp JD(U)-leder sa at sjefsminister Nitish Kumar hadde avslørt datoen for møtet under et uformelt møte med sine partikolleger. Kongressens innsidere i New Delhi sa at Mamata Banerjee hadde bedt Nitish Kumar om å ta ledelsen i organiseringen av arrangementet siden flere partier, inkludert TMC, Aam Aadmi Party (AAP) og Bharat Rashtra Samithi (BRS), har et problem med Kongressen blir sett på som leder for enhver eventuell anti-BJP-koalisjon. Siden møtet med kongresspresident Mallikarjun Kharge og seniorpartileder Rahul Gandhi i Delhi forrige måned, har Nitish søkt opposisjonen for å samle dem på én plattform før Lok Sabha-valget.

En senior JD(U)-leder sa: “Møtet skal endelig skje i Patna. Ideen ble først fremmet av Vest-Bengal CM og TMC-overordnet Mamata Banerjee under hennes møte med Bihar CM Nitish Kumar nylig, og minnet om sosialistlegenden Jayaprakash Narayans forsøk på å danne Janata-partiet i 1977 ved å samle flere partier under ett tak. Vi likte alle å gå med symbolikken og Patna er klar til å være vertskap for et historisk show av opposisjonell enhet.»

Les også | Mayawati kaster en nøkkel i opposisjonens enhet, sier boikott av ny parlamentsbygning som er urettferdig

Tidligere denne uken antydet JD(U) sjeftalsperson og rådgiver K C Tyagi at arbeidet med å organisere Patna-møtet pågikk. “Nitish Kumar har allerede møtt alle de øverste opposisjonslederne og nå er scenen klar for å ta det til en logisk konklusjon. Bihar CM har vært i stand til å bryte isen mellom kongressen og AAP, og kongressen og TMC,” sa han.

TMC MP Sudip Bandyopadhyay sa at Mamata Banerjee ville delta på arrangementet. “Opposisjonspartiene vil kjempe en samlet kamp mot BJP. Mamata Banerjee har gjort poengene sine klare. Hvis kongressen følger samme vei, vil det ytterligere styrke opposisjonens enhet. Nitish Kumar kom hit for å møte Mamata Banerjee. Hun foreslo at møtet ble holdt i Patna. De har godtatt det. Hvis alle parter kommer sammen, vil det definitivt øke samholdet vårt.»

Les også | Hilal Ahmed skriver: Hvorfor samtalen om opposisjonsenhet foran 2024 ennå ikke har blitt meningsfull

President Adhir Ranjan Chowdhury i West Bengal Pradesh Congress Committee (WBPCC) sa imidlertid at til tross for det som skjer i Patna, vil partiet hans fortsette å kjempe mot TMC i staten. «Selv i parlamentet, noen ganger står de (TMC) med oss ​​og noen ganger ikke. Men det vil ikke stoppe vår kamp mot TMC i Bengal. Til tross for opposisjonsmøtet og om begge parter kommer sammen, vil vår bevegelse mot dem fortsette.»

JD(U) ser på Patna-konklavet som et stort løft for Nitish Kumars ambisjon om å vise seg frem som en nøkkelleder i anti-BJP-leiren i oppkjøringen til Lok Sabha-valget. Ifølge partiinnsidere kan det bli en-til-en-konkurranser mellom BJP og et opposisjonsparti med rundt 475 seter.

Les også

Etter 4 timer med samtaler er Gehlot-Pilot 'fredsavtale' mer en stykkevis; over til…

Nyhetsmaker | Kongressens ensomme Lok Sabha-parlamentsmedlem fra Maharashtra, Suresh Dhanork…

Fra urdupressen: Modi-regjeringens 9 år til ny rad i parlamentshuset til K…

Hvorfor vold i Manipur er en farlig presedens, og Center må handle nå Annonse

Foruten JD(U), Rashtriya Janata Dal (RJD), og Hindustani Awam Morcha (Secular) fra Bihar, og TMC, de andre partiene som forventes å delta på rallyet er Samajwadi Party (SP), Jharkhand Mukti Morcha (JMM), Aam Aadmi Party (AAP) , Nationalist Congress Party (NCP), og Shiv Sena (Uddhav Balasaheb Thackeray). Bekreftelsen av tilstedeværelsen av topplederne for noen av disse partiene er avventet, ifølge JD(U)-innsidere.

— Med innspill fra ENS Delhi og Kolkata

© The Indian Express (P) Ltd