«Statsminister symboliserer parlamentets tillit», sier president Murmu, og ønsker velkommen til innvielsen av den nye parlamentsbygningen av Modi

0
47

President Droupadi Murmu ønsket søndag velkommen innvielsen av den nye parlamentsbygningen av statsminister Narendra Modi og sa at kontoret til statsministeren representerer “tilliten” i huset, selv om et stort antall opposisjonspartier boikottet seremonien med henvisning til hennes fravær. fra den.

I sin skriftlige melding, som ble lest opp av Rajya Sabha nestleder Harivansh under den første begivenheten, sa Murmu at den nye parlamentsbygningen er et «levende eksempel» på Indias forpliktelse til å bevare sine demokratiske tradisjoner .

Les også | Innsettelse av nytt parlament: Hvordan den gamle parlamentsbygningen så Høyesteretts tidligste møter

«Arkitektene bak grunnloven vår hadde forestilt seg en nasjon som vil være preget av de lovgivende prinsippene som er forklart av medlemmene som er valgt demokratisk. Så jeg er glad for at statsministeren, som er symbolet på parlamentets tillit, innvier denne bygningen,” sa Murmu.

Tjue opposisjonspartier, inkludert kongressen, TMC, AAP, DMK, og Venstrepartiene boikottet begivenheten og sa at statsministerens “beslutning om å innvie den nye parlamentsbygningen alene, og å sette presidenten helt på sidelinjen ikke bare er en “alvorlig fornærmelse, men et direkte angrep på vårt demokrati”.

Forklart | Manu Pillai om Sengol: For noen er gjenoppdagelse kulturell revolusjon, for andre politisk hinduisering av et nasjonalt symbol

I sin melding sa Murmu at parlamentet, som har vært vitne til mange transformative eksperimenter som har endret livene til crores av indianere, har en spesiell plass i landets “kollektive bevissthet”.

«Respekt for demokratisk diskurs er essensen av våre sosiale og kulturelle tradisjoner på grunnlag av hvilke sunne debatter og meningsfulle dialoger har blomstret i vårt land i århundrer. I løpet av de siste syv tiårene har parlamentet vårt vært vitne til mange transformative lovforsøk som har endret livene til millioner av mennesker i dette landet, sa Murmu.

Visepresident Jagdeep Dhankhars skriftlige melding ble også lest opp ved anledningen av Harivansh. Dhankhar sa, bortsett fra å reflektere Indias evne til å smelte sammen sin tradisjon og kultur med symboler på modernitet, «symboliserer den nye parlamentsbygningen også vår beslutning om å frigjøre oss fra den koloniale tankegangen.»

Annonse Les også | 20 ting du må vite om Indias nye parlament

“Som jeg ofte sier, og jeg tror bestemt at parlamentet er demokratiets 'nordstjerne'. Parlamentet er det mest autentiske konstitusjonelle forumet som gjenspeiler folkets mandat. Dens avgjørende rolle i lovutforming og utforming av Bharats skjebne er ukrenkelig, og det er det grunnleggende mantraet, nektaren og essensen av demokrati,” sa Dhankhar.

Lok Sabha-speaker Om Birla, som fulgte statsminister Modi under installasjonen av septeret i det nye kammeret i underhuset, oppfordret parlamentarikere til å opprettholde de demokratiske tradisjonene samtidig som de setter “nye standarder for parlamentarisk diskurs” som kan fungere som en veiledning for demokratisk plattformer i andre deler av verden.

RS-nestleder Harivansh hyllet statsminister Modis engasjement og personlige tilsyn med å få byggingen av det nye bygget fullført innen to og et halvt år. Grunnsteinsleggingsseremonien til det nye parlamentet ble holdt i desember 2020 og en stor del av byggingen ble utført under Covid-19-pandemien.

Annonse Les også | Når India får et nytt parlament, en titt på historien til det første lovgivende kontoret, fra et rom til en institusjon

«Det er et uforglemmelig øyeblikk. Det er et øyeblikk av stolthet for et stort og mangfoldig demokrati som vårt. Den nåværende Lok Sabha-bygningen var en guide for vår fremgang og vitne til mange historiske øyeblikk siden landets uavhengighet. Med tiden følte medlemmene behov for en moderne parlamentsbygning utstyrt med moderne teknologi. Og med tanke på muligheten for en økning i antall parlamentsmedlemmer etter avgrensning og deres utvidede arbeidsområder, ble det følt plassklemme i det nåværende bygget.

Les også

Kryssbemanning av hæroffiserer til IAF, marinen snart

PM-symbol på husets tillit, dypt fornøyd med at han innviet det: President

Ny parlamentsbygning vil bli grunnlaget for opprettelsen av et nytt India: PM…

Friske sammenstøt i Manipur, CM N Biren Singh sier at 40 Kuki-militanter ble drept …

“Det er derfor medlemmer av begge husene oppfordret statsministeren til en ny, toppmoderne bygning. Og under statsministerens personlige tilsyn kom det nye bygget opp på 2,5 år. Denne bygningen er ikke bare en murstein-og-mørtel-struktur. Det er mediet der drømmene og ambisjonene til folket i landet vil bli oppfylt,” sa Harivansh.