'PM symboliseert het vertrouwen van het Parlement', zegt president Murmu, verwelkomt de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw door Modi

0
56

President Droupadi Murmu verwelkomde zondag de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw door premier Narendra Modi en zei dat het kantoor van de premier het “vertrouwen” in het Huis vertegenwoordigt, zelfs toen een groot aantal oppositiepartijen de ceremonie boycotten vanwege haar afwezigheid uit het.

In haar geschreven bericht, dat werd voorgelezen door Rajya Sabha vice-voorzitter Harivansh tijdens de inaugurele gebeurtenis, zei Murmu dat het nieuwe parlementsgebouw een “levend voorbeeld” is van India's toewijding om zijn democratische tradities te behouden. .

Lees ook | Inhuldiging van het nieuwe parlement: hoe het oude parlementsgebouw de eerste zittingen van het Hooggerechtshof zag

“De architecten van onze grondwet hadden zich een natie voorgesteld die zal worden gekenmerkt door de wetgevende principes die worden uiteengezet door de democratisch gekozen leden. Ik ben dan ook verheugd dat de premier, die het symbool is van het vertrouwen van het Parlement, dit gebouw inwijdt”, zei Murmu.

Twintig oppositiepartijen, waaronder het Congres, TMC, AAP, DMK en Linkse partijen boycotten het evenement en zeiden dat het “besluit van de premier om het nieuwe parlementsgebouw in zijn eentje in te wijden en de president volledig buitenspel te zetten, niet alleen een “ernstige belediging is, maar ook een directe aanval op onze democratie”.

Uitgelegd | Manu Pillai over Sengol: voor sommigen is herontdekking een culturele wedergeboorte, voor anderen politieke hindoeisering van een nationaal symbool. van Indiërs, heeft een speciale plaats in het “collectieve bewustzijn” van het land.

“Respect voor het democratisch discours is de essentie van onze sociale en culturele tradities op basis waarvan gezonde debatten en zinvolle dialogen in ons land al eeuwenlang tot bloei komen. In de afgelopen zeven decennia is ons parlement getuige geweest van vele transformatieve wetgevende pogingen die de levens van miljoenen mensen in dit land hebben veranderd”, zei Murmu.

De schriftelijke boodschap van vice-president Jagdeep Dhankhar werd bij de gelegenheid ook voorgelezen door Harivansh. Dhankhar zei dat het nieuwe parlementsgebouw niet alleen het vermogen van India weergeeft om zijn traditie en cultuur te laten samensmelten met symbolen van moderniteit, maar ook “symboliseert het ons besluit om onszelf te bevrijden van de koloniale mentaliteit.”

Lees ook | 20 dingen die u moet weten over het nieuwe parlement van India

“Zoals ik vaak zeg, en ik ben er vast van overtuigd dat het parlement de 'poolster' van de democratie is. Het parlement is het meest authentieke constitutionele forum dat het mandaat van het volk weerspiegelt. Zijn beslissende rol bij het maken van wetten en het vormgeven van het lot van Bharat is onschendbaar en het is de fundamentele mantra, nectar en essentie van democratie,” zei Dhankhar.

Lok Sabha-voorzitter Om Birla, die premier Modi vergezelde tijdens de installatie van de scepter in de nieuwe kamer van het Lagerhuis, drong er bij de parlementariërs op aan om de democratische tradities hoog te houden en tegelijkertijd “nieuwe maatstaven voor het parlementaire discours” te stellen, die kunnen dienen als leidraad voor democratische platforms in andere delen van de wereld.

RS-vicevoorzitter Harivansh prees de inzet en persoonlijke begeleiding van premier Modi om de bouw van het nieuwe gebouw binnen tweeënhalf jaar af te ronden. De ceremonie voor het leggen van de eerste steen van het nieuwe parlement vond plaats in december 2020 en een groot deel van de bouw ervan werd uitgevoerd tijdens de Covid-19-pandemie.

Advertentie Lees ook | Terwijl India een nieuw parlement krijgt, een kijkje in de geschiedenis van het eerste wetgevende ambt, van kamer tot instelling

“Het is een onvergetelijk moment. Het is een moment van trots voor een grote en diverse democratie als de onze. Het huidige Lok Sabha-gebouw was een leidraad voor onze vooruitgang en getuige van vele historische momenten sinds de onafhankelijkheid van het land. Met het verstrijken van de tijd kregen de leden behoefte aan een modern parlementsgebouw, uitgerust met moderne technologie. En rekening houdend met de mogelijkheid van een toename van het aantal parlementsleden na de afbakening en hun groeiende werkgebieden, werd er ruimtegebrek gevoeld in het huidige gebouw.

Lees ook

Kruising van legerofficieren naar IAF, marine binnenkort

PM symbol of House trust, diep tevreden heeft hij het ingehuldigd: President

Nieuw parlementsgebouw wordt basis voor creatie van een nieuw India: PM…

Nieuwe botsingen in Manipur, CM N Biren Singh zegt dat 40 Kuki-militanten zijn gedood …

“Daarom leden van beide Huizen drong bij de premier aan op een nieuw, ultramodern gebouw. En onder persoonlijk toezicht van de premier kwam de nieuwbouw in 2,5 jaar tot stand. Dit gebouw is niet zomaar een bakstenen constructie. Het is het medium waardoor de dromen en aspiraties van de mensen van het land vervuld zullen worden”, aldus Harivansh.