'Nieuwe Bhavan, nieuwe reis'

0
52

Lok Sabha-voorzitter Om Birla zei zondag dat wetgevers het nieuwe parlementsgebouw binnen moeten lopen met de vastberadenheid om nieuwe maatstaven te stellen voor “discipline, decorum en waardigheid” zodat de grotere democratische wereld het als een ideaal volgt.

Tijdens de inhuldiging van de nieuwe structuur zei Birla dat de installatie van de Sengol bij de stoel van de Lok Sabha-spreker een onderstreping was van premier Narendra Modi’s toewijding aan zowel tradities als “rechtvaardig en eerlijk” bestuur.

Lok Sabha Spreker spreekt de bijeenkomst toe, op zondag. APK

“Als we het nieuwe parlementsgebouw betreden, moeten we dat doen met een nieuwe vastberadenheid. Terwijl we de gevestigde goede tradities voortzetten, moeten we ook nieuwe maatstaven stellen voor parlementaire discipline, decorum en waardigheid, zodat India kan fungeren als een ideaal tegenover democratische platforms die elders in de wereld gevestigd zijn,” zei Birla.

Lees ook | Kijk | Bij de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw buigt premier Modi voor 'Sengol' als teken van respect

Vooruitlopend op de inhuldiging heette Birla de premier welkom op de locatie. De Spreker zat naast Modi, die een havan uitvoerde temidden van gezangen van vedische hymnes door priesters van Karnataka's Sringeri Math. Birla vergezelde Modi later toen deze de Sengol installeerde bij de zetel van de Spreker in de nieuwe Lok Sabha-kamer.

Ook Birla roemde de “onvermoeibare inzet” van de arbeiders die betrokken waren bij de bouw van het nieuwe gebouw. De arbeiders toonden buitengewone toewijding tijdens de Covid-pandemie, zei Birla, eraan toevoegend dat de begeleiding van de premier ervoor zorgde dat het gebouw in minder dan tweeënhalf jaar klaar was.

Lees ook | Inhuldiging nieuw parlement begint met havan, sengol, multireligieuze gebedsdienst

“Democratie is ons kostbare erfgoed, de kracht van ons heden en het fundament van onze gouden toekomst. India is de oudste democratie ter wereld. Over de hele wereld staan ​​we bekend als de moeder van de democratie. Het parlement van India is het hoogst gerespecteerde centrum van het democratische systeem en de toenemende deelname van mensen aan democratische processen onderstreept deze waarheid,” Birla zei.

Rajya Sabha Vice-voorzitter Harivansh prees ook de inzet en persoonlijke begeleiding van premier Modi bij de bouw van het nieuwe gebouw. De ceremonie voor het leggen van de eerste steen van het nieuwe parlement vond plaats in december 2020 en het grootste deel van de bouw ervan werd uitgevoerd tijdens de Covid-pandemie.

Advertentie Lees ook | Nieuw parlementsgebouw wordt de basis voor de oprichting van een nieuw India: PM Modi

“Het is een onvergetelijk moment. Het is een moment van trots voor een grote en diverse democratie als de onze. Het huidige Lok Sabha-gebouw was een leidraad voor onze vooruitgang en getuige van vele historische momenten sinds de onafhankelijkheid van het land. Met het verstrijken van de tijd kregen de leden behoefte aan een modern parlementsgebouw, uitgerust met moderne technologie. En rekening houdend met de mogelijkheid van een toename van het aantal parlementsleden na de afbakening en hun groeiende werkgebieden, werd er ruimtegebrek gevoeld in het huidige gebouw.

Lees ook

'Zal verenigd de peilingen van Rajasthan bestrijden': Congres na ontmoeting met Ashok Geh…

Worstelaars' protest: het verhaal tot nu toe

< /figure>Kruisbezetting van legerofficieren naar IAF, marine binnenkort

Nachtmerrie voor veiligheidstroepen in Manipur: Wapens en munitie in handen van m…

“Daarom drongen leden van beide Huizen bij de premier aan op een nieuwe staat van het kunstgebouw. En onder persoonlijk toezicht van de premier kwam de nieuwbouw in 2,5 jaar tot stand. Dit gebouw is niet zomaar een constructie van baksteen en mortel. Het is het medium waardoor de dromen en aspiraties van de mensen van het land zullen worden vervuld,” zei Harivansh.

© The Indian Express (P) Ltd