Nadda peptalk ansporer Shinde til å trappe opp mens BJP frykter Uddhav-kanten i persepsjonsspillet

0
70

Møtet mellom Bharatiya Janata Party (BJP) sin nasjonale president JP Nadda med sjefsminister Eknath Shinde under hans todagers besøk i Maharashtra nylig ser ut til å ha oppmuntret Shinde-BJP-regjeringen, noe som resulterte i CMs inspeksjon før monsunen. omvisninger i Mumbai og Thane, reklameblitz for flere velferdsordninger og innvielsen av ulike infrastrukturprosjekter under fanfare.

Naddas møte med CM Shinde i hans offisielle residens «Varsha» 17. mai, som holdt fokus på stortingsvalget i 2024 var ment å gi sistnevnte og hans parti en realitetssjekk, sa kilder i Shinde Sena.

Les også | Vinn Lok Sabha-målinger på dine styrker, ikke på andres svakheter: Nadda til partimenn

For å understreke betydningen av Maharashtra i Lok Sabha-valget – staten står for 48 Lok Sabha-valgkretser, de nest høyeste setene etter Uttar Pradesh – diskuterte Nadda med Shinde koalisjonens forberedelser til meningsmålingene i 2024 midt i BJPs frykt for at Shinde Sena kan være det “svake leddet” i deres forsøk på å få “40 pluss seter” i staten, sa kilder.

I Lok Sabha-målingene i 2019, BJP sammen med sin daværende allierte, Uddhav Thackeray- ledet udelt Shiv Sena, vant 41 seter i Maharashtra.

Til tross for en endret politisk situasjon i 2023, hvor BJP møter hard konkurranse i stater som Karnataka, Vest-Bengal og Bihar, ønsker partiet å gjenta sine prestasjoner i 2024 i Maharashtra. Imidlertid kan en forent opposisjonsallianse Maha Vikas Aghadi (MVA), bestående av Uddhav-ledede Shiv Sena (UBT), Congress and Nationalist Congress Party (NCP), sette opp et formidabelt hinder for BJPs fornyede forsøk på å gjenta koalisjonens 2019 opptreden. MVA-partnerne har allerede begynt sine samtaler om plassdeling for 2024-målingene.

Les også | Shiv Sena mistolker høyesterettsdom, BJP er trygg på Maharashtra-valget: Dy CM Fadnavis

Kilder sa at Naddas møte med Shinde så ut til å være fremstøtet som fikk CM til å holde et møte med sine parlamentsmedlemmer for å diskutere 2024-forberedelsene. Shinde ba også sine parlamentsmedlemmer om å lansere oppsøkende programmer i sine respektive valgkretser for å «vise frem prestasjonene til Modi-regjeringen i løpet av dens ni år lange funksjonstid så langt».

«BJP har allerede begynt å identifisere setene sine. Det forventer at Shinde Sena begynner å forberede seg til valget ved å fokusere på måter og midler for å vinne persepsjonskampen, sa en innsider til The Indian Express. BJP har vært bekymret over oppfatningen om at Shinde Sena har tapt mot Uddhav Sena i kampen om fortellinger. Sliten av slike rapporter har den flyttet for å få Shinde til å virke.

Annonse

I løpet av de siste dagene har Shinde-Devendra Fadnavis-regjeringen forsøkt å gå alt ut for å offentliggjøre sin ordning “Shasan Aaplya Dari (regjeringen ved dørstokken din)”. Under dette programmet har delstatsmyndighetene som mål å gi direkte fordeler til trengende og sikre jevn forsyning av offentlige tjenester til innbyggerne.

Les også | JP Nadda vil styre BJP til LS-målingene i 2024, men først venter sørlig test

Shinde-regjeringen har nå også lansert en ny nettportal, Mahalabharthi, der listen over alle ordninger som en person er kvalifisert for vil bli gjort tilgjengelig sammen med adressene til de aktuelle regjeringskontorene. Høytstående administrasjonsfunksjonærer, som distriktssamleren og kommunalsjefen, vil bli holdt ansvarlige for effektiv levering av slike velferdstjenester til innbyggerne.

I løpet av de siste dagene har regjeringen også lansert forskjellige infra-prosjekter, inkludert den andre fasen av Nagpur-Mumbai Samruddhi Expressway samt Mumbai Trans Harbor Link (MTHL). For tre dager siden kunngjorde den beslutningen om å tildele boliger til slumbeboere for bare Rs 2,5 lakh per hus.

Les også

Da Charan Singh nektet å feire Savarkars fødselsdag: 'Perha…

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/05/wrestlers-protest-1-2.jpg?resize=450,250" />'Arrogant konge, knusende stemme fra offentligheten på gata': Opposisjonsledere s…

Når støtten til protesterende brytere vokser i Punjab, kommer en familie tilbake…

RJD's kistesammenligning med Rahul Gandhi's ation'coron; jibe: Oppn hits ou…Annonse

BJP tapte nylig Karnataka, der kongressen vant forsamlingens meningsmålinger med et dunkende flertall. For å unngå gjentakelse i Maharashtra, sa kilder, ønsker BJP at Shinde Sena skal ta seg sammen. “MVA kan rette påstander mot myndighetene våre. Men poenget gjenstår at disse påstandene til slutt ikke ville ha noen betydning hvis regjeringen sikrer levering av ulike tjenester effektivt. Så vi jobber på den fronten, sa en Shinde Sena-leder.

 

© The Indian Express (P) Ltd