Home Svenska Jharkhand ska inrätta MSME-direktoratet, öka subventionen till 40 %: CM Hemant Soren

Jharkhand ska inrätta MSME-direktoratet, öka subventionen till 40 %: CM Hemant Soren

0

I ett försök att stärka mikro-, små och medelstora företagssektorn i Jharkhand planerar delstatsregeringen att inrätta ett MSME-direktorat och öka kapitalsubventionen från 25 procent till 40 procent. Jharkhands chefsminister Hemant Sören delade med sig av detaljerna under det åttonde mötet i NITI Aayogs styrelseråd i New Delhi på lördagen, enligt ett pressmeddelande som skickats av chefsministersekretariatet.

Sören berättade för NITI Aayogs styrelseråd. att särskild uppmärksamhet också ägnas åt förenklingen av förfaranden för att främja små och medelstora företag för att ingjuta förtroende hos investerare och uppmuntra dem att ge sig ut i den rikedomsrika delstaten Jharkhand.

“Den delstatsregeringen inrättar ett separat direktorat för att främja MSME. Regeringen kommer också att införa MSME Promotion Policy där kapitalsubventionen på fast kapital i MSME-sektorn höjs från 25 procent till maximalt 40 procent”, står det i dokumenten som innehåller Sörens diskussionspunkter som skickats ut av CM-sekretariat på mötet.

Jharkhand-regeringen berättade för NITI Aayog att dess upphandlingspolicy också håller på att revideras, vilket ger “vikt” till MSME och ett utkast till den nya offentliga upphandlingspolicyn har utarbetats för implementering. “Med detta kommer industrier som ägs av svagare delar av samhället som kvinnor, SC/ST och Divyang-entreprenörer att få fler fördelar”, stod det i dokumentet.

Regeringen sa att politiken är en förlängning av förslagen som gavs under den andra nationella konferensen för chefssekreterare för att stärka MSME-sektorn. Enligt förslaget utvecklar regeringen också District MSME Centers. “Ansträngningar görs för att möta behoven hos mer än 2,8 lakh registrerade MSME-industrier genom att etablera samordning i delstaten och distriktet”, stod det i dokumentet.

Läs även

Man som anklagas för att ha knivhuggit en 16-årig flicka i Delhi greps

Portföljer för Karnataka-ministrar ute: Siddaramaiah behåller finanserna , Dy CM…

Efter mordet på Shahbad Dairy pekar Kejriwal finger mot L-G, BJP ringer det är…

Jantar Mantar rensade ut, men brottare avskräcktes: 'Vi kommer att starta om vår…

Jharkhand-regeringen har också berättat för centret att skogsvårdsreglerna, 2022, har urvattnat Gram Sabhas auktoritet. “Jag vill uppmana er att ompröva detta, annars kommer stammar och skogsinvånare i Jharkhand gradvis att helt utrotas. För närvarande pågår också processen att ändra många bestämmelser i Forest Conservation Act, 1980… som sannolikt kommer att orsaka enorma skador på miljön i framtiden. Om den föreslagna ändringen blir lag kommer förekomsten av skogar att upphöra även i stater som Jharkhand som har räddat skogar. Därför finns det ett behov av att ompröva dessa ändringsförslag”, sa Sören.