Jharkhand richt MSME-directie op, verhoogt subsidie ​​tot 40%: CM Hemant Soren

0
48

In een poging om de micro-, kleine en middelgrote ondernemingen in Jharkhand te versterken, is de deelstaatregering van plan een MSME-directoraat op te richten en de kapitaalsubsidie ​​te verhogen van 25 procent naar 40 procent. Jharkhand Chief Minister Hemant Soren deelde de details zaterdag tijdens de achtste vergadering van de Governing Council van NITI Aayog in New Delhi, volgens een persbericht van het Chief Minister Secretariat.

Soren vertelde de NITI Aayog's Governing Council dat er ook speciale aandacht wordt besteed aan de vereenvoudiging van procedures om mkmo's te stimuleren vertrouwen te wekken bij investeerders en hen aan te moedigen zich te wagen in de welvarende staat Jharkhand.

“De deelstaatregering richt een apart directoraat op om MSME te promoten. Ook gaat de regering MSME-promotiebeleid invoeren waarin de kapitaalsubsidie ​​op vast kapitaal in de MSME-sector wordt verhoogd van 25 procent naar maximaal 40 procent”, aldus de documenten met Soren's talkpoints die door de CM-secretariaat op de vergadering.

De regering van Jharkhand vertelde de NITI Aayog dat haar inkoopbeleid ook wordt herzien, waardoor de mkmo's 'belangrijk' worden, en er is een ontwerp van het nieuwe beleid voor overheidsopdrachten voorbereid voor implementatie. “Hiermee zullen industrieën die eigendom zijn van zwakkere delen van de samenleving, zoals vrouwen, SC/ST en Divyang-ondernemers, meer voordelen krijgen”, aldus het document.

De regering zei dat het beleid in het verlengde ligt van de suggesties die werden gedaan tijdens de tweede nationale conferentie van hoofdsecretarissen om de MSME-sector te versterken. Volgens de suggestie ontwikkelt de overheid ook District MSME Centers. “Er worden inspanningen geleverd om te voldoen aan de behoeften van meer dan 2,8 lakh geregistreerde MSME-industrieën door coördinatie in de staat en het district tot stand te brengen”, aldus het document.

Lees ook

Jantar Mantar ging weg, maar worstelaars lieten zich niet afschrikken: 'We zullen onze…

Portefeuilles voor ministers van Karnataka: Siddaramaiah houdt Financiën, Dy CM…

Man beschuldigd van neersteken van een 16-jarig meisje in Delhi gearresteerd

33-jarige man probeert valse bankbiljetten van Rs 2.000 in te wisselen, aangehouden

De regering van Jharkhand heeft het Centrum ook verteld dat de Forest Conservation Rules, 2022, het gezag van de Gram Sabhas hebben verzwakt. “Ik wil er bij u op aandringen dit te heroverwegen, anders zullen de stammen en bosbewoners van Jharkhand geleidelijk volledig uitsterven. Op dit moment is ook het proces van wijziging van veel bepalingen van de Forest Conservation Act, 1980 aan de gang… die in de toekomst waarschijnlijk enorme schade aan het milieu zullen veroorzaken. Als de voorgestelde wijziging wet wordt, zal er een einde komen aan het bestaan ​​van bossen, zelfs in staten als Jharkhand die bossen hebben gered. Daarom is het nodig om deze amendementen te heroverwegen”, aldus Soren.