Jharkhand oppretter MSME-direktoratet, øker tilskuddet til 40 %: CM Hemant Soren

0
62

I et forsøk på å styrke sektoren for mikro, små og mellomstore bedrifter i Jharkhand, planlegger delstatsregjeringen å opprette et MSME-direktorat og øke kapitaltilskuddet fra 25 prosent til 40 prosent. Jharkhands sjefsminister Hemant Soren delte detaljene under det åttende møtet i styringsrådet for NITI Aayog i New Delhi lørdag, ifølge en pressemelding sendt av sjefsministersekretariatet.

Soren fortalte NITI Aayogs styrende råd. at spesiell oppmerksomhet også rettes mot forenklingen av prosedyrer for å fremme MSME-er for å skape tillit hos investorer og oppmuntre dem til å våge seg i den velstandsrike delstaten Jharkhand.

“Den statlige regjeringen setter opp et eget direktorat for å fremme MSME. Regjeringen kommer også til å bringe MSME Promotion Policy der kapitaltilskuddet som skal betales på fast kapital i MSME-sektoren økes fra 25 prosent til maksimalt 40 prosent,” heter det i dokumentene som inneholder Sørens samtaler sendt ut av Søren. CM-sekretariat på møtet.

Jharkhand-regjeringen fortalte NITI Aayog at dens innkjøpspolicy også blir revidert, noe som gir “viktighet” til MSME-ene, og et utkast til den nye policyen for offentlige anskaffelser er utarbeidet for implementering. “Med dette vil bransjer eid av svakere deler av samfunnet som kvinner, SC/ST og Divyang-entreprenører få flere fordeler,” heter det i dokumentet.

Regjeringen sa at politikken er i forlengelse av forslagene som ble gitt i den andre nasjonale konferansen med sjefsekretærer for å styrke MSME-sektoren. I henhold til forslaget utvikler regjeringen også distrikts-MSME-sentre. “Det gjøres anstrengelser for å møte behovene til mer enn 2,8 lakh registrerte MSME-industrier ved å etablere koordinering i staten og distriktet,” heter det i dokumentet.

Les også

Porteføljer for Karnataka-ministre ute: Siddaramaiah holder Finans, Dy CM…

Mann anklaget for å ha knivstukket en 16 år gammel jente i Delhi arrestert

33 år gammel mann prøver å utveksle falske sedler på Rs 2000, holdt

Jharkhand-regjeringen har også fortalt senteret at skogvernreglene, 2022, har utvannet autoriteten til Gram Sabhas. «Jeg vil oppfordre deg til å revurdere dette, ellers vil stammene og skogbeboerne i Jharkhand gradvis bli fullstendig utryddet. For tiden pågår også prosessen med å endre mange bestemmelser i Forest Conservation Act, 1980 … som sannsynligvis vil forårsake stor skade på miljøet i fremtiden. Hvis den foreslåtte endringen blir lov, vil eksistensen av skoger ende selv i stater som Jharkhand som har reddet skog. Derfor er det behov for å revurdere disse endringene,” sa Søren.