Inhuldiging van het parlementsgebouw: op hun grootste dag kijkt het achterkamerteam toe vanaf de laatste rij

0
44

Terwijl alle ogen waren gericht op de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw, flitsten degenen die meer dan twee jaar stilletjes werkten om het evenement van zondag mogelijk te maken de Lok Sabha-kamer in en uit, om ervoor te zorgen dat alle systemen waren probleemloos werken en zelfs belangrijke hoogwaardigheidsbekleders begeleiden.

Een kernteam bestaande uit ambtenaren van het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Zaken, de afdeling Centrale Openbare Werken, HCP Design, Planning en Management – de architecten van het project, en Tata Projects Ltd – de CPWD-aannemer voor het project, zijn meedogenloos aan het werk gebleven al sinds 2019.

Ook zondag zat dit team op de laatste rij van de Lok Sabha , naar buiten stappen en naar binnen glippen als en wanneer dat nodig is, zei een bron. Zelfs toen de leden van het team dat deden, was het een 'surrealistisch' gevoel voor hen; zoals het nu is, waren ze zo uitgeput dat ze de afgelopen week dagelijks meer dan 30.000 stappen hebben gezet en aan elk detail hebben gedacht.

Sinds het project in 2019 werd aangekondigd en de werkzaamheden ter plaatse in januari 2021 begonnen, worstelde het kernteam zich door juridische uitdagingen, overwon moeilijkheden bij het vinden van werknemers aan het begin van de Covid-19-pandemie en stond tijdens de crises op als een blok. in de laatste 25 dagen voorafgaand aan de inauguratie.

Terwijl de nieuwe Lok Sabha-kamer er in december klaar uitzag, was er nog werk aan de Rajya Sabha. De afgelopen maand dachten ambtenaren dat het gebouw klaar was, maar kleine details zoals de metalen grill aan de buitenkant en bewegwijzering waren slechts enkele dagen geleden geplaatst. Nu was het gebouw klaar, maar de systemen, inclusief water- en regenwateropvang, hadden een maand nodig om te stabiliseren.

Bimal Patel, hoofd van HCP en voorzitter van CEPT University, was het gezicht van het ontwerpteam van het nieuwe parlement. Hij was in de Lok Sabha-kamer tijdens de inauguratie, terwijl 25 van de 250 personeelsleden van HCP en zijn adviesbureaus die bij het project betrokken waren, vanuit de galerij naar de werkzaamheden keken, zei een andere bron. Hij zag er kalm uit terwijl hij door het nieuwe gebouw liep, een rondleiding gaf aan enkele gasten en enkele van de kunstwerken in de galerijen bekeek.

Patel en zijn firma, een Padma Shri-winnaar, zijn de gekozen architecten voor enkele van de meest prominente projecten van de regering, waaronder het masterplan voor de herontwikkeling van Central Vista, dat het nieuwe parlementsgebouw, de Kashi Vishwanath-tempelcorridor in Varanasi en de vernieuwing van de Sabarmati Ashram omvat.

Terwijl minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Zaken Manoj Joshi premier Narendra Modi begroette en hem naar de nieuwe Lok Sabha begeleidde toen hij aankwam, zat zijn voorganger, Durga Shankar Mishra, in wiens ambtsperiode het project begon, in de galerij links van het podium van de Spreker . Later maakte Mishra, die momenteel hoofdsecretaris van Uttar Pradesh is, een rondleiding door het gebouw en sprak hij met anderen die eraan hadden gewerkt. Bij de inauguratie was ook Tata Sons-voorzitter N Chandrasekaran aanwezig.

Lees ook

Worstelaars' protest: het verhaal tot nu toe

< /figure>Kruisbezetting van legerofficieren naar IAF, marine binnenkort

Nachtmerrie voor veiligheidstroepen in Manipur: wapens en munitie in handen van m…

'Will fight Rajasthan polls unitedly': congres na ontmoeting met Ashok Geh…Advertentie < p>Volgens bronnen speelde voormalig Tata Projects MD Vinayak Deshpande, die de leiding had over de technische kant van het project tot aan zijn pensionering in juli 2022, een belangrijke rol, evenals de huidige MD, Vinayak Pai, als evenals MoHUA extra secretaris D. Thara en CPWD uitvoerend ingenieur Ashwani Mittal.

© The Indian Express (P) Ltd