Inhuldiging van het nieuwe parlement: enkele andere prachtige parlementsgebouwen

0
55

Premier Narendra Modi heeft zondagochtend het nieuwe parlementsgebouw van India ingehuldigd. In zijn maidenspeech vanuit de nieuwe Lok Sabha-kamer zei Modi: “Van panchayat bhawan tot Sansad bhawan, onze inspiratie is de ontwikkeling van ons land en zijn mensen.” Omdat we vandaag trots zijn op de bouw van dit nieuwe parlement, geeft het me ook een enorme voldoening als ik denk aan de bouw van huizen voor 4 crore arme mensen en 11 crore toiletten in het land in de afgelopen negen jaar.< /p>

De regering heeft op vrijdag (26 mei) de eerste aanblik van het nieuwe parlementsgebouw vrijgegeven, gebouwd naast de bestaande Britse structuur. “Het nieuwe parlementsgebouw zal elke Indiër trots maken. Deze video biedt een glimp van dit iconische gebouw,” PM Modi twitterde naast een kort videofragment van het nieuwe gebouw.

Hoewel de parlementsgebouwen een specifiek doel hebben – het huisvesten van het hoogste wetgevende orgaan van het land – staan ​​ze ook symbool voor de waarden en macht van een land. We bekijken enkele van 's werelds grootste en mooiste gebouwen waarin het hoogste wetgevende orgaan van hun land is gehuisvest.

Binnenhof, Den Haag

Het Binnenhof van Nederland is in wezen een gebouwencomplex in de stad Den Haag. Gebouwd in de 13e eeuw om te dienen als residentie van de graven van Holland, is het meest in het oog springende deel de Ridderzaal. Het Binnenhof werd de zetel en het symbool van de Republiek rond 1585, toen de Staten-Generaal zich samen met andere organen van de Nederlandse Republiek in het complex vestigden. Tegenwoordig is het de ontmoetingsplaats van beide Kamers van de Staten-Generaal van Nederland, evenals het ministerie van Algemene Zaken en het kantoor van de minister-president van Nederland.

Binnenhof, Den Haag (Foto: Wikimedia Commons) Ook in Explained | Met de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw, het verhaal van hoe het oude parlementsgebouw ontstond

National Parliament House, Dhaka

Het nationale parlementsgebouw van Bangladesh, ontworpen door de beroemde architect Louis Kahn, is een van de grootste wetgevende complexen ter wereld. De opdracht werd gegeven in 1962 en het duurde twee decennia om de bouw te voltooien – de Bangladesh Liberation War van 1971 legde het werk enige tijd stil. Het gebouw, een symbool van democratie en trots voor het Bengaalse volk, heeft een monumentale uitstraling. Het National Parliament House bestaat uit negen nauw met elkaar verbonden blokken van beton en kalksteen, waaronder een gebedsruimte en gangen die de achthoekige parlementaire kamer omringen.

Advertentie National Parliament House, Dhaka (Foto: Wikimedia Commons)

Het Capitool, Washington DC

Voltooid in 1800, het Capitoolwordt algemeen erkend als een symbool van de Amerikaanse democratie, waar het congres bijeenkomt. Verspreid over 1,5 miljoen vierkante voet, bestaande uit meer dan 600 kamers en kilometerslange gangen, is het gebouw een mooi voorbeeld van 19e-eeuwse neoklassieke architectuur. Het ontwerp is geïnspireerd op oude Griekse en Romeinse bouwwerken. Het Capitool is talloze keren uitgebreid en de meest opvallende toevoeging is de prachtige witte koepel. De koepel, gebouwd tussen 1855 en 1866, heeft een hoogte van 88 meter en kijkt uit over de stad Washington.

Het Capitool, Washington DC (Foto: Wikimedia Commons)

De Grote Hal van het Volk, Beijing

Advertentie

Het besluit om de Grote Hal van het Volk te bouwen werd genomen in augustus 1958, toen de Communistische Partij opdracht gaf om 10 'Grote Gebouwen' te bouwen ter gelegenheid van de 10e verjaardag van de Volksrepubliek China. Meer dan 30.000 mensen, onder wie 7.000 technici en arbeiders uit het hele land, werkten aan de structuur, die binnen een periode van tien maanden klaar was en in september 1959 werd ingehuldigd. De Grote Hal van het Volk, gelegen ten westen van het Tiananmen-plein, omvat de Staatsbanketzaal die plaats biedt aan 5.000 diners in één enkele zitting, het Grote Auditorium met een ruimte voor 10.000 afgevaardigden en het kantoorgebouw van het Permanent Comité van het Volkscongres van China.

De Grote Hal van het Volk, Beijing (Foto: Wikimedia Commons ) Ook in Uitleg | Het nieuwe parlement van India en waarom het nodig is

Het Nationale Vergaderingscomplex, Abuja

Met een oppervlakte van 40.000 vierkante meter werd het Nigeriaanse National Assembly Complex in 1999 geopend na 30 maanden bouwen. Het gebouw, waarin de federale regering van het land is gehuisvest, bestaat uit een ceremonieel plein, een kenmerkend groen koepelvormig dak en twee kamers die worden bediend door een centraal atrium. Het National Assembly Complex is gebouwd met gebruikmaking van lokale materialen zoals Nigeriaans graniet en hulpbronnen. Het heeft een geprefabriceerde gordijngevel en schaduwrijke ramen die het beschermen tegen de directe invloed van de zon.

Het National Assembly Complex, Abuja (Foto: Wikimedia Commons)

Het Parlementspaleis, Boekarest

Gebouwd tussen 1984 en 1997, is het Parlementspaleis in Roemenië een van 's werelds grootste en zwaarste gebouwen – het is 276 voet lang en weegt 4,10 miljoen ton. Het kolossale gebouw is ontworpen door de communistische dictator Nicolae Ceausescu en een team van ongeveer 700 architecten onder leiding van Anca Petrescu, die pas 32 jaar oud was toen de bouw begon.

Advertentie

Rapporten suggereren dat er tussen de 20.000 en 100.000 mensen, waaronder soldaten, politieke gevangenen en vrijwilligers, nodig waren om het Parlementspaleis uiteindelijk te realiseren. De enorme marmeren zalen omvatten de Senaat en de Kamer van Afgevaardigden, evenals musea, een conferentiecentrum en acht ondergrondse verdiepingen en een bunkerkamer met dikke betonnen muren waarvan wordt gezegd dat ze ondoordringbaar zijn voor straling – Ceausescu vreesde een nucleaire oorlog, vandaar dat de bunkerkamer was verbonden met de belangrijkste staatsinstellingen via 20 km aan tunnels.

Het Parlementspaleis, Boekarest (Foto: Wikimedia Commons)

De Rijksdag, Berlijn

Lees ook

PM Modi geeft Rs 75 munt vrij voor nieuw parlement inauguratiedag: Functies,…

< /figuur>Crisis van het schuldenplafond in de VS: wat is de deal die Biden en McCarthy hebben gesloten

Hoe mensenhandelaars Indiase vrouwen naar Oman lokken met de belofte van…

Het nieuwe parlement van India, en waarom het nodig isAdvertentie

De Reichstag, ingehuldigd in 1894, was het hoofdkwartier van de Weimarrepubliek (1919-33 ) voordat het in 1933 ernstige schade opliep, kort nadat Adolf Hitler was beëdigd als kanselier van Duitsland. Het werd ook beschadigd in 1945, tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Rusland Berlijn aanviel. De Reichstag werd in de jaren zestig gerestaureerd en gemoderniseerd en onderging vervolgens een renovatie in de jaren negentig, waarna het de thuisbasis werd van het parlement van het herenigde Duitsland. Tijdens de renovatie werd ook een enorme operatoren van staal en glas aan de structuur toegevoegd.

De Reichstag, Berlijn (Foto: Wikimedia Commons)