Inhuldiging van het nieuwe parlement begint met havan, sengol, multireligieuze gebedsdienst

0
71

De openingsceremonie van het nieuwe parlementsgebouw begon een dag lang met een havan op zondagochtend, gevolgd door premier Narendra Modi die een gouden scepter of sengol installeerde in de nieuwe Lok Sabha-kamer te midden van Vedische gezangen door priesters uit Tamil Nadu en een multireligieus gebed.

De premier feliciteerde ook 11 arbeiders die hadden bijgedragen aan de bouw van het nieuwe gebouw, waaronder Ram Murmu, een schoonmaker uit Jharkhand; Anil Kumar Yadav, geboren in Bihar, die aan de zandstenen muren aan de gevel van het gebouw werkte; Muzaffar Khan, een monteur uit Jharkhand die ter plaatse machines repareerde; en Anand Vishwakarma, een arbeider uit Varanasi die werkte aan de plafonds van de kamers Lok Sabha en Rajya Sabha

Eerder maakte de premier een buiging voor de sengol, die aan de vooravond van de onafhankelijkheid door de Thiruvaduthurai Adheenam (Mutt) in Tamil Nadu aan Jawaharlal Nehru werd gegeven en sindsdien in een museum in Prayagraj stond. Nadat hij de scepter van de priesters had ontvangen, plaatste de premier deze vervolgens in een glazen kast achter de stoel van de Lok Sabha-spreker Om Birla, met Birla naast hem. Modi onthulde ook een plaquette waarop stond dat het nieuwe gebouw “toegewijd aan de natie” was.

Onder de aanwezigen bij het multireligieuze gebed waren vakbondsministers Amit Shah, Hardeep Puri, Rajnath Singh, S. Jaishankar, Anurag Thakur en Ashwini Vaishnaw, evenals Chief Minister van Uttar Pradesh Yogi Adityanath, Goa CM Pramod Sawant en Gujarat CM Bhupendra Patel.

Volg LIVE | Premier Modi huldigt nieuw parlementsgebouw in te midden van Oppn-boycot en multireligieuze gebeden

Later in de middag vindt een inauguratieceremonie plaats in de nieuwe Lok Sabha-kamer, waar Modi en Birla naar verwachting toespraken zullen houden. Bronnen van het Lok Sabha-secretariaat zeggen dat alle zittende parlementsleden waren uitgenodigd voor dit evenement, maar 20 oppositiepartijen hebben besloten het evenement te boycotten omdat de premier het nieuwe parlement inhuldigt in plaats van de president.

Lees ook

Kruisbezetting van legerofficieren naar IAF, marine binnenkort< figure class="non_premium_icon">

Wrestlers' protest: het verhaal tot nu toe

PM Modi markeert Assam's eerste Vande Bharat Express: 'Grote dag voor treinc…

Nachtmerrie voor veiligheidstroepen in Manipur: wapens en munitie in handen van m… Voices from the House | Parlementsleden halen herinneringen op aan het parlement

Het nieuwe parlement is vanaf januari 2021 gebouwd voor een geraamd bedrag van Rs.1200 crore. Het driehoekige gebouw is ontworpen door HCP Design, Planning and Management Ltd en grenst aan het monumentale parlementsgebouw dat in 1927 werd voltooid.