IIT Gandhinagar lanserar nya kandidat-, master-, doktorand-, utbildnings- och praktikprogram

0
50

Indian Institute of Technology, Gandhinagar (IIT-Gandhinagar) har undertecknat ett samförståndsavtal (MoU) med Vivekananda Institute Of Professional Studies Technical Campus (VIPS-TC).

Detta partnerskap har varit dras till att etablera ett strategiskt partnerskap fokuserat på att främja innovation, akademisk excellens och forskningssamarbete inom området informationsteknologi och relaterade discipliner.

Läs | 55 % av IIT Gandhinagar alumner donerade Rs 70 lakh till institutet 2022-23

Enligt detta avtal kommer instituten också att lansera kandidat-, master- och doktorandprogram vid VIPS-TC. Vissa praktikprogram, särskilda utbildningsprogram, fakultetsstöd, vägledning i utveckling av infrastruktur och gemensamt anordnande av seminarier, konferenser, workshops om ämnen av ömsesidigt intresse kommer också att lanseras.

Med detta partnerskap hoppas experter skapa och främja möjligheter för fakultetsmedlemmar och studenter från båda institutionerna att arbeta tillsammans på banbrytande tekniska framsteg och ta itu med de framväxande utmaningarna inom IT-sektorn. Tanken bakom detta partnerskap är att “uppfostra eleverna i futuristisk teknologi för att möta de globala kraven i Industrial Revolution 4.0,” sa Vineet Vats, vice ordförande, VIPS-TC.

Läs även

Odisha CHSE 12:e resultatdatum tillkännages snart: Tjänstemän

UPSC Civil Services Prelims Exam 2023: Ökad svårighetsgrad kan…

NEET UG 2023: Examinationsdatum för Manipur, begäran om centrumbyte och mer; alla…

JAC-resultat 2023: Jharkhands styrelse tillkännager klass 12 Arts, Commerce resu…

Enligt prof. Rajat Moona, direktör, IIT Gandhinagar, “Detta samförståndsavtal gynnar alla, inklusive studenterna vid VIPS-TC, VIPS institute, IIT -Gandhinagar och samhället som helhet. Vårt motto prioriterar eleverna’ dra nytta av. Samförståndsavtalets räckvidd går längre än att förbättra utbildningskvaliteten och bjuda in lärare och studenter till IIT Gandhinagar för praktik. Det inkluderar också att erbjuda VIPS-TC-studenter ett terminslångt program som besökare på IIT Gandhinagar. NEP 2020 möjliggör detta blandade utbildningsläge genom den akademiska kreditbanken, ett gemensamt arkiv för överföring av poäng mellan institutioner. Implementeringen övervakas av NeGD från IT-ministeriet.”

< /p> © IE Online Media Services Pvt Ltd