IIT Gandhinagar lanceert nieuwe bachelor-, master-, doctoraats-, opleidings- en stageprogramma's

0
48

Het Indian Institute of Technology, Gandhinagar (IIT-Gandhinagar) heeft een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met de Vivekananda Institute Of Professional Studies Technical Campus (VIPS-TC).

Deze samenwerking is tot stand gekomen aangetrokken om een ​​strategisch partnerschap aan te gaan gericht op het bevorderen van innovatie, academische excellentie en onderzoekssamenwerking op het gebied van informatietechnologie en aanverwante disciplines.

Lees | 55% van de IIT Gandhinagar-alumni heeft Rs 70 lakh gedoneerd aan het instituut in 2022-23

Onder deze overeenkomst zullen de instituten ook bachelor-, master- en doctoraatsprogramma's lanceren bij VIPS-TC. Er zullen ook enkele stageprogramma's, speciale trainingsprogramma's, facultaire ondersteuning, begeleiding bij infrastructuurontwikkeling en gezamenlijke organisatie van seminars, conferenties en workshops over onderwerpen van wederzijds belang worden gelanceerd.

Met dit partnerschap hopen experts mogelijkheden te creëren en te promoten voor faculteitsleden en studenten van beide instellingen om samen te werken aan de allernieuwste technologische vooruitgang en de opkomende uitdagingen in de IT-sector aan te pakken. Het idee achter deze samenwerking is om “de studenten te voeden in futuristische technologieën voor het aanpakken van de wereldwijde vereisten van de industriële revolutie 4.0,” zei Vineet Vats, vicevoorzitter, VIPS-TC.

Lees ook

JEE Advanced Admit Card 2023 Live: IIT Guwahati geeft zaalticket vrij op j…

Odisha CHSE 12e uitslagdatum nadert vandaag aangekondigd: Officials

Kerala +2 Resultaat 2023 Updates: 4.897 studenten van Malappuram district scoren…

Assam AHSEC HS-resultaat 2023: Zullen bètastudenten beter presteren dan andere…

Volgens prof. Rajat Moona, directeur, IIT Gandhinagar, “Dit MoU komt iedereen ten goede, inclusief de studenten van VIPS-TC, VIPS institute, IIT- Gandhinagar, en de samenleving als geheel. Ons motto geeft prioriteit aan de studenten’ voordeel. De reikwijdte van het MoU gaat verder dan het verbeteren van de onderwijskwaliteit en het uitnodigen van docenten en studenten voor IIT Gandhinagar voor stages. Het omvat ook het aanbieden van een semesterprogramma aan VIPS-TC-studenten als bezoekers van IIT Gandhinagar. Het NEP 2020 maakt deze gemengde onderwijsmodus mogelijk via de academische kredietbank, een gemeenschappelijke opslagplaats voor het overdragen van studiepunten tussen instellingen. De implementatie wordt begeleid door de NeGD van het Ministerie van IT.”

< /p> © IE Online Media Services Pvt Ltd