Hvordan menneskesmuglere lokker indiske kvinner til Oman med løftet om jobber

0
59

Bureau of Investigation (BOI) i Punjab Police har dannet et spesielt etterforskningsteam, ledet av IPS-offiser Randhir Kumar, for å etterforske alle tilfeller av ulovlig handel med kvinner i staten.

The Indian Express hadde rapportert tidligere at en kvinne var blitt ‘solgt’ av et reisebyrå til en person i Oman for 80 000 Rs. Kvinnen avslørte også at mange andre kvinner fra Hoshiarpur, Jalandhar og Amritsar levde tøffe liv i Gulf-landet under lignende omstendigheter.

Hvordan finner slike tilfeller av menneskehandel sted?

I de fleste tilfeller blir kvinnene tatt på turistvisum, som agentene forteller dem vil bli forlenget med to år. De belastes Rs 50 000 til Rs 70 000 hver.

De fleste redningstilfellene som blir rapportert, av kvinner fra Muscat, er fra Punjab. Disse kvinnene ble lokket til Oman under påskudd av jobber som enten “hushjelp” eller “vaktmester” med god lønn. Men etter å ha nådd Muscat, finner kvinnene seg ofte fanget av noen lokale agenter som har konfiskert passene og mobiltelefonene deres og tvunget dem til å signere avtaler uten deres viten. De selges deretter til lokalbefolkningen for alt mellom Rs 80 000 og Rs 1,50 lakh hver.

Hvordan fungerer de?

Skruppelløse reisebyråer fra Punjab, New Delhi, Mumbai og enda lenger sør åpner først «falske» selskaper i land i Midtøsten for å late som om de jobber der. De finner da lokale kvinner der som har et par års arbeidserfaring i Midtøsten. De lokale kvinnene eller mennene fungerer som mellommenn og ser etter unge kvinner eller deres slektninger som er fattige og trenger sårt penger i India.

De ser også etter folk som knapt er utdannet og ikke vet mye om visum og jobbformaliteter. Mellommennene når så ut til slike kvinner og tegner et rosenrødt bilde av hva slags penger de kan tjene ved å bare tilbringe et par år i Midtøsten. For eksempel sa Rani (navnet endret på forespørsel), som kom tilbake fra Muscat 20. mai, at hun ble sendt til Muscat av sin tante. Jyoti, (navn endret på forespørsel) som også kom tilbake med Rani, ble sendt av slektningene til hennes eldste søsters svigerfamilie. Mellommannen i begge tilfeller hadde tidligere reist til Oman og jobbet der, og de visste at jentene ville bli solgt.

Best of Explained

Klikk her for mer

Hvorfor faller målene for slike tilbud?

Annonse

Siden disse mellommennene ofte kommer fra samme region som målene deres, har de en tendens til å stole på dem lett. Mellommannen lover også å hjelpe med reisedokumenter og visumformaliteter. Siden ofrene er lite utdannede, er de ikke klar over andre rapporter om kvinner som sitter fast i et annet land.

I de fleste tilfeller blir kvinnene tatt på turistvisum da agentene hevder at disse vil bli forlenget med to år.

Hva skjer når de lander i Muscat?

Reisebyråene tar dem først med til de utpekte stedene, hvor disse kvinnene blir tvunget til å bo til de er solgt. Passene og telefonene deres blir tatt bort og de får en kontrakt/avtale, som stort sett er på engelsk, de skal signere. De ender derfor opp med å signere kontrakten uten å vite hva som står. I et slikt tilfelle satte kvinnen tommelen inntrykk på avtalen siden hun var analfabet.

Annonse

Kontraktene sier for det meste at de gir sitt samtykke til å jobbe på et bestemt sted i to år mot et beløp, som stort sett er rundt Rs 1,50 lakh. Når kvinnene nådde det de trodde var deres arbeidssted, innså de at de bortsett fra husarbeid også har blitt tvunget til prostitusjon.

Les også | Reddet fra Muscat etter å ha blitt lurt av reisebyrå, forteller Punjabi-kvinne om marerittet sitt

Når de nekter, blir de banket opp og får ikke mat på flere dager. I et slikt tilfelle sa tidligere unionsminister Balwant Singh Ramoowalia at han fikk en jente reddet fra et arabisk land for en tid siden, og da hun kom tilbake derfra led hun av flere sykdommer og døde noen dager senere. Hun var 26 år gammel og tvunget til prostitusjon. De har ikke lov til å ringe hjem og blir tvunget til å leve under umenneskelige forhold, til tider solgt fra en husholdning til en annen av de lokale agentene, sa han.

Hvordan blir de reddet? >

Noen klarer på en eller annen måte å sende en SOS-melding til familiene sine der hjemme, der de avslører situasjonen deres. Familiene tar deretter kontakt med indiske tjenestemenn, som igjen snakker med tjenestemenn ved den indiske ambassaden i Muscat og redder dem etter lang ventetid.

Les også

USAs gjeldstakskrise: Hva er avtalen Biden og McCarthy har truffet

India 039;s nye parlament, og hvorfor det trengs

Manu S Pillai på Sengol: For noen er gjenoppdagelse kulturell revolusjon, for…

En ambassadetjenestemann sa at i deres krisesenter kan man ofte finne 30 til 40 kvinner som venter på å komme tilbake til India. Ramoowalia sa at den indiske regjeringen må ta opp denne saken og tidligst bør stoppe slik immigrasjon til Oman. Han la til at det er en økende etterspørsel etter slike husholdningsarbeidere i Oman og andre arabiske land, og reisebyråer utnytter dette, men lidelsene til kvinnene avslører en annen historie.

© The Indian Express (P) Ltd.