Hur du förbereder ditt däck för sommaren enligt en expert

0
70
Ruth Peterkin/Shutterstock.com

Sommaren är precis runt hörnet, och det innebär att spendera mycket mer tid utomhus. Ett av de bästa sätten att njuta av det varmare vädret är att spendera tid på ditt däck. Oavsett om du grillar, äter en familjemåltid eller bara smuttar på ett glas sött te medan du tittar på solnedgången, finns det inget mer avkopplande än att slappa på ett däck på bakgården under sommarmånaderna.

< p>Men om du inte har spenderat mycket tid ute sedan förra sommaren och ditt däck har gått igenom en hård höst och vinter, kanske du har lite arbete att göra för att göra det redo för säsongen.

< p>Tack och lov tog vi kontakt med John Fowler, VD för Outlive, för att få hans expertråd om hur alla bör förbereda sin kortlek för användning i sommar.

Innehållsförteckning

Gör en första inspektion
Se till att det är säkert
Håll skadedjur på plats
Håll det upplyst

Gör en första inspektion

RELATERATKan du använda en Swiffer för att rengöra ditt däck?

Det enklaste sättet att se vilken form ditt däck är i är helt enkelt att gå runt och se efter några vanliga säkerhetsproblem. Enligt Fowler börjar det med att kolla efter ruttnande eller skevt trä.

Ett trädäck är utsatt för dessa problem, särskilt om du bor i ett område med mycket fukt. Har du en särskilt regnig höstsäsong eller en snörik vinter? Chansen är stor att ditt trä tog huvuddelen av det.

Fowler föreslår att du kontrollerar träet genom att peta i det med en skruvmejsel i områden som är utsatta för fukt. Om den känns mjuk och svampig eller börjar smula sönder kan den vara ruttet under ytan. Ruttna brädor bör omedelbart bytas ut eftersom rötan kan spridas snabbt till andra brädor och leda till strukturella skador och säkerhetsproblem.

När du har bytt ut ruttna eller skeva brädor, föreslår Fowler att du lägger till ett lager med skydd genom att täta och måla träet.

Stormsystemskydd

Skydda ditt däck från sol och fukt genom att täta det ordentligt.

Amazon

29,99 USD
 

Se till att det är säkert

xshot/Shutterstock.com

RELATERAT strong>De bästa 20V sladdlösa borrmaskinerna för din verktygslåda

Efter att ha tagit en titt på trägolvet på ditt däck rekommenderar Fowler att du inspekterar redovisningsbrädorna, reglarna och balkarna.

Dessa komponenter hjälper till att säkert fästa ditt däck till huset, och regelbundet slitage kan orsaka sprickor eller ruttnande. Den typen av problem kan snabbt leda till strukturella kompromisser.

Om du inte är säker på hur du reparerar eller byter ut dina reskontratavlor, reglar eller balkar, är det bäst att kontakta en professionell för att säkerställa att din kortlek är upp till kod.

Kontrollera dessutom om det finns lösa skruvar och spikar i däcksbrädorna och reglarna. Om du ser några spikar komma ut eller skruvar som borde vara lite åtdragna, åtgärda problemet direkt. Det kan tyckas vara ett litet problem, men det kan förvandlas till en katastrof om saker och ting blir för lösa och din kortlek ger vika på grund av för mycket vikt.

Slutligen, kontrollera dina räcken. Ett säkert däcksgolv är meningslöst om någon lutar sig mot räcket och faller för att det är instabilt. Kontrollera efter sprickor, rost eller sprickor och ersätt skadade eller korroderade delar med nya.

BLACK+DECKER 12V MAX sladdlös borr/skruvdragare

Dra åt de där däckskruvarna!

Amazon

35,86 USD
39,99 $ Spara 10 %

Håll skadedjur i avstånd

Om det finns en nackdel med sommaren, är det att det varma vädret tenderar att locka till sig många skadedjur, inklusive insekter som kan skada ditt däck—särskilt termiter.

Tecken på termitskador inkluderar trä som låter ihåligt när du knackar på det, bucklande brädor och till och med små hål eller närvaron av sågspån på ditt däck. Om du ser någon av dessa indikatorer kan du behöva byta ut några av dina däckbrädor.

För att hålla ditt däck säkert från skadedjur rekommenderar Fowler att du använder ett tätningsmedel för att skydda det från fukt, eftersom det tenderar att dra till sig insekter. Han föreslår också att man håller ved och andra trämaterial borta från däcket så att skadedjur inte attraheras av det i första hand.

Stormann 4ft vedträstativ

Behåll loggarna inlåst för att undvika skadedjur.

Amazon

49,99 USD
95,99 USD Spara 48 %

Behåll det upplyst

< img src="http://www.lifesavvy.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />Irina Mos/Shutterstock.com

Att ha glob- eller tindrande lampor runt ditt däck är ett bra sätt att lägga till en varm atmosfär till det. Men däckslampor är inte bara för estetik. Att ha tillräcklig belysning kommer också att hålla dig och din familj och vänner säkra, särskilt om du planerar att ha några sena festligheter i sommar.

RELATERATPiffa upp din veranda, däck eller balkong med dessa 8 planteringar

För att skapa en inbjudande atmosfär och göra ditt däck säkrare, föreslår Fowler att du använder armaturer med dimmer för att helt kontrollera miljön. Du vill inte ha obehagligt stark belysning när du är värd för en avslappnad kvällsträff.

Du bör också överväga att lägga till rörelsesensorlampor för både säkerhet och bekvämlighet. De kommer att vara till stor hjälp när du släpper ut hunden på natten och inte vill befinna dig i mörkret, och de kommer att varna dig för alla oväntade rörelser utanför, så du kan skydda dig själv och din familj om det behövs.

Häng upp några String Lights

Lampat String Lights , 25 Ft G40 Globe String Lights with Bulbs-UL Listd for Indoor/Outdoor Commercial Decor

Dessa lampor gör det enkelt att hitta din plats och ger lite stämning till din bakgård.

Amazon

13,99 USD
16,95 USD Spara 17%< /p>

Att förbereda ditt däck för sommaren behöver inte vara svårt. Om du kommer igång nu med en noggrann inspektion, kommer du att kunna åtgärda eventuella problem snabbt och få dem åtgärdade innan sommarsäsongen officiellt drar igång.

Gör däckunderhåll till en vanlig del av våren rutin. Att göra det kommer att bidra till att öka livslängden på ditt däck och kommer att hålla det säkert och i toppform i många år framöver.