Hier is de eerste aanblik van de Rs 75-munt, een postzegel uitgegeven door PM Modi ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Parlement

0
57

Premier Narendra Modi heeft een speciale herdenkingszegel en een muntstuk van Rs 75 uitgegeven ter gelegenheid van de opening van het parlement, tijdens het evenement in de Lok Sabha-kamer van het nieuwe gebouw.

De munt heeft een diameter van 44 mm en is samengesteld uit quaternaire legering – 50 procent zilver, 40 procent koper, 5 procent nikkel, 5 procent zink, had het ministerie van Financiën eerder in een verklaring gezegd.

< p>“De voorkant van de munt zal het Leeuwenhoofdstadion van de Ashoka-pilaar in het midden dragen, met de legende ““सत्यमेि जयते” (Satyameva Jayate) hieronder gegraveerd, geflankeerd aan de linkerrand met het woord “भारत” (Bharat) in Devnagri-script en aan de rechterrand het woord “INDIA” in het Engels”, aldus de melding.

Lees ook

Kruisbezetting van legerofficieren naar IAF, marine binnenkort< figure class="non_premium_icon">

Wrestlers' protest: het verhaal tot nu toe

'Zal verenigd de peilingen van Rajasthan bestrijden': congres na ontmoeting met Ashok Geh…

Nachtmerrie voor veiligheidstroepen in Manipur: wapens en munitie in handen van m…

De melding voegde er verder aan toe dat de aan de andere kant van de munt ziet u een afbeelding van het parlementscomplex. De inscriptie “Sansad Sankul” wordt geschreven in Devanagari-schrift aan de bovenzijde, terwijl de woorden “Parliament Complex” in het Engels aan de onderzijde van de munt staan.