DU voegt nieuw keuzevak over Savarkar toe aan BA Pol Science-programma, leraren protesteren

0
52

De universiteit van Delhi had onlangs het hoofdstuk over Iqbal verwijderd, de dichter die 'Saare Jahan Se Achha' schreef en later werd uitgeroepen tot nationale dichter van Pakistan. Ondertussen zal een nieuwe cursus over Vinayak Damodar Savarkar worden aangeboden als keuzevak voor studenten die kiezen voor het BA-programma met Politicologie als hoofdvak.

Aanvankelijk werd Savarkar behandeld als een eenheid onder moderne Indiase politieke denkers .

Lees ook | DU-panel stelt voor de cursus over Ambedkar te laten vallen, de afdeling Filosofie verzet zich

Ondertussen protesteerden sommige leraren dat het hoofdstuk over Savarkar is geïntroduceerd tegen dat over Gandhi.

Alok Pandey, een lid van de Academische Raad die de vergadering van vrijdag bijwoonde, zei: “Eerder was er een paper over Gandhi in semester V en in semester VI een paper over Ambedkar. Nu hebben ze een paper over Savarkar geïntroduceerd. We hebben geen probleem met de introductie van Savarkar, maar ze hebben het gedaan ten koste van Gandhi. Ze hebben de paper over Gandhi verplaatst van semester V naar VII.” “Het lijkt erop dat ze van plan zijn om de paper over Gandhi uit studies te verwijderen, aangezien studenten die kiezen voor een driejarig programma deze paper niet zullen bestuderen,” zei Pandey.

Pandey, die ook deel uitmaakte van de permanente commissie waar het voorstel werd besproken, zei dat hij ermee instemde dat ze les zouden geven over Gandhi in semester V, Savarkar in VI en Ambedkar in VII volgens hun leeftijdchronologie.

Rajesh Jha, een voormalig lid van de Uitvoerende Raad, verzette zich tegen de verhuizing en zei dat studenten in de eerste semesters aan Gandhi moeten worden blootgesteld om kritisch denken te ontwikkelen.

Lees ook | DU Academische Raad keurt veranderingen in syllabi goed; hoofdstuk over Muhammad Iqbal geschrapt uit BA Pol Science

“De cursus beoogt twee essentiële doelstellingen te bereiken: ten eerste de studenten vertrouwd maken met de kunst van het lezen van teksten, hen in staat stellen de conceptuele en argumentatieve structuur ervan te begrijpen en hen helpen de vaardigheden te verwerven om de teksten in een bredere context te plaatsen. intellectuele en sociaal-historische context,” zei het doel van de cursus.

Advertentie

De thema's in het Gandhi-denken die worden gekozen voor close reading zijn “bijzonder relevant voor onze tijd”, zei het.

De universiteit heeft een vierjarig programma aangenomen als onderdeel van het nationale onderwijsbeleid en studenten hebben de keuze om te kiezen voor een driejarige bacheloropleiding of een vierjarige bacheloropleiding.

Lees ookJEE Advanced Admit Card 2023 Live: IIT Guwahati geeft zaalticket vrij op j…

Odisha CHSE 12e resultaatdatum wordt vandaag aangekondigd: Officials

Kerala +2 Resultaat 2023 Updates: 4.897 studenten van Malappuram district scoren…

Assam AHSEC HS-resultaat 2023: zullen bètastudenten presteren beter dan andere…

De universiteit bereidt syllabi voor voor vierjarige programma's voor verschillende vakken.

(Met input van Express News Service)

© IE Online Media Services Pvt Ltd