Delhi Konfidentiellt: Varun Gandhis selfiesession vid parlamentets invigning

0
52

Flera parlamentsledamöter sågs ta foton och videor av den nya Lok Sabha-kammaren under invigningsceremonin. Några klickade också på selfies med varandra och med premiärminister Narendra Modi medan han träffade dem efter att händelsen var över. MP Varun Gandhi postade en selfie med sin mamma, Maneka Gandhi, också en BJP-parlamentsledamot, på Twitter, med texten: “Vid detta historiska tillfälle av invigningen av vårt nya parlamentariska komplex bad jag fräckt den högste ledamoten av den nuvarande Lok Sabha för ett par selfies tillsammans…”

Står ut

Medan alla BSP-parlamentsledamöter deltog i invigningen av den nya parlamentsbyggnaden, höll sig partiets Amroha-ledamot Kunwar Danish Ali borta. Källor sa att han, liksom oppositionspartierna, var av åsikten att den nya byggnaden borde ha invigts av president Droupadi Murmu. Det är känt att hans parti hade övertalat honom att delta i evenemanget men han stod på sitt. Han skickade också ut en tweet där han sa “Jai Samvidhan! Jai Bhim!” med en hashtag ConstitutionFirst. Det är inte första gången som Ali har en självständig syn. För några dagar sedan lade han ut en tweet där han sa att behovet av oppositionsenhet i landet var större än någonsin tidigare.

Läs även

Delhi Confidential: Flygvapnets bästa föreläsning tillbaka efter tre års uppehåll

Delhi Konfidentiellt: Inrikesministeriets Facebooksida delar bild på …

Delhi Konfidentiellt: Minister Naqvi övervakar arbetet för Rampur's Amrit Sar…

Delhi Confidential: Kommer Ghulam Nabi Azad att vara en gemensam oppositionskandidat för…

Närvaro

Till invigningen av den nya parlamentsbyggnaden var Indiens chefsdomare och alla domare i högsta domstolen inbjudna. Medan CJI Chandrachud reser var domarna Sanjay Kishan Kaul, B V Nagarathna, Ajay Rastogi och Hima Kohli bland SC-domarna som deltog i invigningen.

© The Indian Express (P) Ltd.