Dagelijkse briefing: achter de schermen bij de inhuldiging van het nieuwe parlement; laatste over het protest van worstelaars; nieuw geweld in Manipur; en meer

0
54

Goedemorgen!

Groot verhaal

Tijdens de grootse inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw werpen we een licht op degenen die meer dan twee jaar stilletjes aan het werk waren om het evenement mogelijk te maken, die in en uit flitsten de Lok Sabha-kamer, zelfs op zondag, om ervoor te zorgen dat alle systemen probleemloos werkten en om belangrijke hoogwaardigheidsbekleders te begeleiden.

Ondertussen de politie van Delhi in een ander deel van de nationale hoofdstad op zondag worstelaars gevangen b>Vinesh Phogat, Sakshi Malik en Bajrang Punia, die actie hebben geëist tegen BJP-parlementslid Brij Bhushan Sharan Singh wegens beschuldigingen van seksuele intimidatie. De politie ontmantelde de opstellingen op de protestplaats bij Jantar Mantar. De Olympiërs werden gesleept, van de weg getild en in politiebusjes gezet toen ze probeerden naar het nieuwe parlementsgebouw te marcheren.

Alleen in de Express

In de laatste Ideeënuitwisseling spreekt plaatsvervangend hoofdminister van Uttar Pradesh, Keshav Prasad Maurya, over de aanhoudende populariteit van de BJP in de staat, de moord op Atiq Ahmed, de bulldozerpolitiek, de kaste en de oppositie.

Van de voorpagina

Een dag voor het geplande bezoek van Amit Shah, de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie aan Manipur, zijn eerste bezoek sinds er op 3 mei gevechten uitbraken, was de staat zondag getuige van een nieuwe ronde van geweld, waarbij in afzonderlijke gevallen ten minste twee doden vielen. gevallen van schieten en brandstichting. We maken de balans op van de gevolgen.

Must read

Van 8 jaar werken bij NLU Lucknow als bewaker tot het afmaken van het rechtenexamen, we nemen een kijk naar de buitengewone reis van Santosh Kumar.

In 2019 leerde Maulvi Mohammad Ismail, een Rohingya-vluchteling die in een kamp in Faridabad woont, de letters van de Rohingya-taal. Dit is hoe een WhatsApp-groep Rohingya-vluchtelingen in India helpt het schrift van hun taal te leren, waardoor het wordt beveiligd voor de volgende generatie.

Advertentie

Met Madhya Pradesh op weg naar verkiezingen over een paar maanden, leiden alle wegen naar Bageshwar Dham, een tempelstad waarvan de 26-jarige priester Dhirendra Shastri zijn fans in de ban heeft – samen met politieke partijen die hun best doen om hem het hof te maken. Lees ons grondrapporthier.

In een interview, sprak historicus dr. Manu S Pillai met ons over de installatie van de Sengol in het nieuwe parlementsgebouw: “Wat Nehru en zijn opvolgers zagen als iets dat in een museum thuishoorde, visualiseren onze huidige heersers als onderdeel van een traditie die moet worden opgewekt.”

p>

En tot slot

“Dhoni voor CSK is een gewoonte, hun tweede natuur,” schrijft Sandeep Dwivedi, waarin hij uitlegt hoe MS Dhoni samen met de coaches Michael Hussey en Stephen Fleming de 'denktank' van het team vormt, en hoe hij het laatste woord heeft voordat instructies beleid worden.

Advertentie

Met verschillende parlementsleden die foto's en video's maken van het nieuwe parlementsgebouw na de inauguratie, ontdek wat de selfiesessie van Varun Gandhi zo bijzonder maakte in de Delhi Confidential van vandaag!

Lees ook

Dagelijkse briefing: Etnische spanningen heersen in Manipur; CSK's IPL-overwinning; 9 jaar…

Dagelijkse briefing: gegevens over bossen in India en gebrek aan transparantie; Bill Gates…

Dagelijkse briefing: een uitdrukkelijk onderzoek naar vertraging in het IoE-schema; India …Dagelijkse briefing: Ruzie over inhuldiging van nieuw parlementsgebouw; hoe UPSC h…

🎧 In de laatste aflevering van de 3 Things-podcast bespreken we de betekenis van Modi’s bezoek aan Papoea-Nieuw-Guinea, een verstoring van de adoptieprocessen in Maharashtra , en hindernissen om gezelschap te vinden voor twee eenzame Afrikaanse olifanten.

Tot de volgende keer,

Ayesha Jain en Arushi Bhaskar