CM's, rechters sluiten zich aan bij parlementsleden in het nieuwe parlement voor inauguratie

0
55

Hoofdministers, voornamelijk van de BJP en haar bondgenoten, rechters van het Hooggerechtshof, een voormalige president en een ex-premier behoorden tot degenen die zich bij de parlementsleden van beide Huizen voegden voor de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw op zondag< /strong>, terwijl de meeste oppositie wegbleef.

De inhuldiging vond plaats in de nieuwe Lok Sabha-kamer, die plaats biedt aan maximaal 1.272 leden. Vakbondsministers, parlementsleden, rechters, de chefs van de strijdkrachten en CM's zaten in het Huis, terwijl andere hoogwaardigheidsbekleders, onder wie ambassadeurs en diplomaten, vanaf de tribunes toekeken. Voormalig president Ram Nath Kovind zat naast voormalig premier HD Deve Gowda, wiens partij, de JDS, had besloten de inauguratie bij te wonen. BJP-leider Murli Manohar Joshi, voormalig Lok Sabha-voorzitter Sumitra Mahajan, Jammu en Kasjmir luitenant-gouverneur Manoj Sinha en nationale veiligheidsadviseur Ajit Doval behoorden tot degenen die zich bij de parlementsleden in het Huis voegden.

ministers van de Unie Amit Shah en Nitin Gadkari met andere cabinecollega's.

Chief Ministers Yogi Adityanath (Uttar Pradesh), Bhupendra Patel (Gujarat), Y S Jagan Mohan Reddy (Andhra Pradesh), Manik Saha (Tripura), Neiphiu Rio (Nagaland), Eknath Shinde (Maharashtra) en Pramod Sawant (Goa) woonden ook de inhuldiging. Rechters Sanjay Kishan Kaul en BV Nagarathna behoorden tot de juryleden die aanwezig waren.

Lees ook | Met de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw, het verhaal van hoe het oude parlementsgebouw tot stand kwam

Voordat de procedure begon, waren ministers en parlementsleden te zien poseren voor foto's ter gelegenheid van de historische dag. De bureaus van de Kamerleden waren uitgerust met touchscreens, met de mogelijkheid om te schakelen tussen verschillende taalvertalingen en om de video's te bekijken die op de grote schermen in de Kamer werden afgespeeld, iets wat veel Kamerleden tijdens de inauguratie al aan het uitproberen waren.

Nadat de ceremonie eindigde met de toespraak van premier Narendra Modi, begaven enkele Rajya Sabha-parlementsleden zich naar de Rajya Sabha-kamer om hun nieuwe stoelen te bekijken en foto's te maken. Medewerkers van het Indira Gandhi National Centre for the Arts gaven gasten informatie over de stukken, waaronder grote muurschilderingen van Chanakya en Gandhi.

Lees ook

Wrestlers' protest: het verhaal tot nu toe

'Zal verenigd de peilingen van Rajasthan bestrijden': congres na ontmoeting met Ashok Geh…

Nachtmerrie voor veiligheidstroepen in Manipur: wapens en munitie in handen van m…

Cross staffing van legerofficieren naar IAF, marine binnenkort Lees ook | Het nieuwe parlement van India, en waarom het nodig is

In de aanloop naar de Constitution Hall was een galerij over de erfenis van de Indiase architectuur, 'Stapathya Deergha', die Rakhigarhi, Dholavira, het Rode Fort, de Taj Mahal en de Ramappa-tempel belichtte . In het midden van de hal zelf beeldden zes panelen aan het plafond de nachtelijke hemel boven Delhi uit op 26 januari 1950, de dag dat de grondwet werd aangenomen. De Lok Sabha-kamer, die voor die dag met bloemen was versierd, had pauwmotieven op panelen uitgehouwen. De premier merkte in zijn toespraak op dat de houten panelen die de zaal versieren, afkomstig waren uit Maharashtra, terwijl het graniet en de zandsteen uit Rajasthan kwamen en de tapijten uit Bhadohi in Uttar Pradesh.

© The Indian Express (P) Ltd