Binnenkort overplaatsing van legerofficieren naar IAF, marine

0
45

In een belangrijke stap op weg naar integratie in het Indiase leger en het creëren van theatercommando's, zal binnenkort een grote groep van ongeveer 40 legerofficieren worden geplaatst bij de instellingen van de Indiase luchtmacht (IAF) en de marine, waar ze vergelijkbare rollen zullen vervullen als dat doen ze in het leger, heeft The Indian Express geleerd.

Topfunctionarissen vertelden The Indian Express dat de legerofficieren die deel uitmaken van de cross-staffing-posten op uitvoerend niveau zijn in de gelederen van majoor en luitenant-kolonel. Een overeenkomstig aantal officieren van de IAF en de marine zal waarschijnlijk ook worden geplaatst bij legerinrichtingen voor het uitvoeren van soortgelijke taken.

De officieren zouden worden overgeplaatst naar raketeenheden, voor het afhandelen van UAV's en voor logistiek, reparatie en berging en materiaal- en voorradenbeheer, naast andere rollen in de twee andere diensten. Dit is mogelijk omdat verschillende UAV's en wapensystemen, radars, voertuigen en telecommunicatieapparatuur onder andere gemeenschappelijk zijn bij de drie diensten.

Tot nu toe hadden slechts een handvol van dergelijke berichten plaatsgevonden, zeiden functionarissen, waarbij ze voorbeelden aanhaalden van bepaalde legerofficieren worden geplaatst om rollen te selecteren in marine-operaties of in vliegende rollen in de IAF.

Defensiefunctionarissen zeiden dat dit een belangrijke stap is in het creëren van cross-functionele teams, wat een eerste vereiste zal zijn voor het bereiken van theaterisering. De officieren zouden de ethos en nuances en werking van elke dienst leren vanaf een vroeg stadium van hun carrière.

Uitgelegd

Meer synergie

De officieren zouden worden overgeplaatst naar raketeenheden, voor het afhandelen van UAV's en voor logistiek, reparatie en berging en materiaal- en voorradenbeheer, naast andere rollen in de twee andere diensten. Er zijn verschillende gemeenschappelijke uitrustingen, wapensystemen en platforms in de diensten en de onderlinge bezetting van officieren zal elkaar helpen de dienst waarin ze zijn geplaatst beter te begrijpen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor meer synergie en integratie tussen hen.

“Dit zou helpen bij het overwinnen van de verschillende uitdagingen op het gebied van rapportageprocedures, inkoop en supply chain management”, zei een functionaris, eraan toevoegend dat het de bedoeling zou zijn om de best practices van elkaar te leren en vervolgens een gemeenschappelijke functionele basis te creëren wat een noodzaak zou zijn als de theateropdrachten eenmaal zijn gemaakt. “Dit zal een grondige integratie zijn en kan helpen bij het optimaliseren van ondersteunende diensten”, voegde de functionaris toe.

Zoals voor het eerst gemeld door The Indian Express, zijn de strijdkrachten bezig met het opstellen van de definitieve contouren van theateriseringsplannen die het leger, de marine en de luchtmacht en hun middelen willen integreren in specifieke theatercommando's.

Advertentie

Een van de de belangrijkste voorstellen die worden overwogen, zijn om te beginnen gezamenlijke theatercommando's te creëren op basis van de tegenstanders van India in de buurt, in tegenstelling tot de vier gedefinieerde theatercommando's die eerder waren gepland. Het maken van de theateropdrachten zal waarschijnlijk enige tijd in beslag nemen.

Lees ook

Wrestlers&#039 ; protest: het verhaal tot nu toe

'Zal verenigd de peilingen van Rajasthan bestrijden': congres na ontmoeting met Ashok Geh…

Nachtmerrie voor veiligheidstroepen in Manipur: wapens en munitie in handen van m…

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/05/modi-assam-vande-bharat-train.jpg?resize=450,250" />

PM Modi markeert eerste Assam Vande Bharat Express: 'Grote dag voor treinc…

India heeft twee gezamenlijke dienstencommando's: het Andaman and Nicobar Command (ANC) en het Strategic Forces Command (SFC).

© The Indian Expres (P) Ltd