'Arrogante koning die de stem van het publiek op straat verplettert': oppositieleiders slaan de politieactie van Delhi tegen worstelaars af

0
67

Toen de beelden van de inhuldiging van het nieuwe parlement in de nationale hoofdstad flitsten op televisie en sociale media, op amper 2 km afstand van de locatie, werden protesterende worstelaars, waaronder Vinesh Phogat, Sakshi Malik en Bajrang Punia, vastgehouden door de politie van Delhi terwijl ze probeerden op weg te gaan naar de onthullingsceremonie, waar een Mahapanchayat voor vrouwen was gepland voor die dag.

Zondagochtend was er chaos in Jantar Mantar, toen video's een handgemeen lieten zien tussen demonstranten en politiepersoneel.

Worstelaar Sakshi Malik wordt vastgehouden door de politie in Jantar Mantar. (Express Photo)

Indiase topworstelaars protesteren sinds april 2023 tegen de passiviteit van de regering tegen WFI-chef Brijbhushan Sharan Singh, die wordt beschuldigd van seksuele intimidatie.

Lees ook | De politie van Delhi dient FIR in tegen protesterende worstelaars na de arrestatie van Vinesh Phogat, Sakshi Malik, Bajrang Punia

De actie van de politie van Delhi heeft tot veroordeling geleid over het hele politieke spectrum, met leiders die de BJP-regering beschuldigen van onrechtvaardigheid en het onderdrukken van democratische waarden.

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/05/3-142.jpg" /> Worstelaar Bajrang Punia wordt vastgehouden door de politie in Jantar Mantar. (Express Foto) Lees ook | Worstelaars opgepakt voorafgaand aan mars naar nieuw parlement, protestterrein ontruimd

Delhi Chief Minister Arvind Kejriwal veroordeelde het gedrag van de politie. “Dergelijk gedrag van onze sporters die de naam van India naar een hoger niveau tillen, is zeer verkeerd en verwerpelijk”, twitterde hij.

Ondertussen zei congresleider Rahul Gandhi, die de premier er eerder van had beschuldigd de inhuldiging van het nieuwe parlement als een “kroningsceremonie” te behandelen, “De kroning is voorbij.” de ‘arrogante koning’ verplettert de stem van het publiek op straat!”

De algemeen secretaris van het Congres, Priyanka Gandhi Vadra, lanceerde een aanval op de BJP-regering en zei: “De arrogantie van de BJP-regering is zo sterk toegenomen dat de regering genadeloos de stemmen van onze vrouwelijke spelers onder hun laarzen vertrapt.”

“De medailles op de borst van de spelers zijn de trots van ons land,” zei ze.