Amerikaanse man pleit onschuldig in verband met de dood van 4 Indiase migranten in 2022 nabij de grens tussen Canada en de VS

0
64

Een man uit Florida heeft onschuldig gepleit voor mensensmokkel in een zaak die verband houdt met de ontdekking vorig jaar van een familie van vier migranten uit India die doodgevroren werd aangetroffen op een steenworp afstand van de grens tussen Canada en de VS, volgens berichten in de media.< /p>

Steve Shand, 48, ziet af van het voorlezen van de aanklacht voordat hij via videoconferentie het pleidooi invoerde als onderdeel van een korte maar langverwachte aanklacht in Duluth, Minnesota. Shand wordt beschuldigd van het illegaal naar de VS brengen van migranten uit India tijdens een ijskoude januarinacht in 2022, meldde de krant Grand Forks Herald.

“Niet schuldig,” Shand zei toen rechter Leo Brisbois, magistraat uit Minnesota, vroeg hoe hij pleitte voor de aanklachten – één telling elk van het illegaal binnenbrengen van mensen naar de VS en het vervoeren ervan binnen het land.

Hij werd in januari 2022 gearresteerd in januari 2022 in Minnesota. een afgelegen gebied in het noorden van Minnesota, waar Amerikaanse grensagenten hem ontmoetten met twee Indiase staatsburgers in een gehuurd passagiersbusje.

Net over de grens in Manitoba, ongeveer 12 meter van de grens tussen Canada en de VS, ontdekte de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) de lichamen van vier mensen waarvan de autoriteiten denken dat ze doodgevroren waren terwijl ze onopgemerkt de VS probeerden binnen te glippen, persbureau Canadian Press gemeld. Familieleden hebben de slachtoffers geïdentificeerd als Jagdish Patel, 39, zijn vrouw Vaishaliben, 37, en hun twee kinderen: dochter Vihangi, 11, en drie jaar oude zoon Dharmik.

Drie personen in India worden aangeklaagd bij de dood van de familie Patel. Het gezin van vier stierf door blootstelling. De autoriteiten vonden ook vijf andere Indiërs die in gevaarlijke omstandigheden langs dezelfde weg liepen waar Shand werd gearresteerd.

Een van hen had een rugzak bij zich met kinderkleding, speelgoed en een luier die volgens hem toebehoorde aan een gezin van vier personen dat tijdens hun 12 uur durende nachtelijke odyssee van de grotere groep werd gescheiden.

Advertentie

Shands riskeert tot 20 jaar gevangenisstraf als hij schuldig wordt bevonden.

Een juryrechtspraak was gepland voor 17 juli in Fergus Falls, maar Brisbois — die nog moet beslissen over een aantal ontdekkingen en productie moties — zei dat de definitieve datum afhangt van de rechter in eerste aanleg.

Autoriteiten in de VS vermoeden dat de zaak verband houdt met een grotere mensensmokkeloperatie – een probleem dat al lang verband houdt met activiteiten langs de zuidelijke grens met Mexico, maar waarvan sommige wetgevers op Capitol Hill zeggen dat het in het noorden steeds groter wordt.

Advertentie

De US Customs and Border Protection Agency rapporteerde 11.583 “ontmoetingen” met niet-Canadese staatsburgers vorige maand aan of nabij de noordgrens, vergeleken met 5.317 in april 2022.

Voor fiscaal 2023 waren er in totaal al 76.471 soortgelijke ontmoetingen, meer dan de 68.935 geregistreerd gedurende alle 12 maanden van het fiscale jaar 2022.

Lees ook

Van hoogtepunten naar dieptepunten, Everest recordbreker ziet 'geen toekomst' in Nepal

Oeganda tekent anti-LGBTQ wetsvoorstel in wet

Italië: water in Het Canal Grande van Venetië wordt knalgroen

< /figuur>Een 11-jarige jongen belde 911. De politie schoot hem vervolgens neer.

In april van dit jaar verdronken acht mensen – vermoedelijk twee families van Indiase en Roemeense afkomst – terwijl ze vanuit Canada illegaal probeerden de St. Lawrence-rivier over te steken naar de Verenigde Staten.