11 Apple Music-funktioner du bör använda

0
56
Hannah Stryker/How-To Geek

Apple Music är mer än en grundläggande streamingtjänst, så se till att du får ut det mesta av allt som ingår i ditt abonnemang. Här är några av funktionerna du kanske har missat.

Förlustfritt och högupplöst ljud

Om du har högsta möjliga ljudkvalitet är viktigt för dig och du har bandbredden över kan du öka kvaliteten på ditt Apple Music-bibliotek. Välj mellan “Hög kvalitet” förlustfri 256 kbps, “Förlustfri” 24-bitars inspelningar vid 48KHz och “Hi-Res Lossless” 24-bitars inspelningar vid 192KHz.

Du hittar dessa alternativ under dina Apple Music-inställningar. På en iPhone gå till Inställningar > Musik eller på en Mac starta Musik-appen och klicka sedan på Musik > Inställningar > Uppspelning. Du hittar det här alternativet på andra enheter som stöds också, gräv bara igenom inställningsmenyn på din valda enhet.

Medan du är där kan du välja mellan samma kvalitetsinställningar för nedladdningar. Var medveten om att strömmar av högre kvalitet kommer att förbruka mer bandbredd, medan nedladdningar av högre kvalitet tar mer utrymme på vilken enhet du än laddar ned till. Var medveten om att Bluetooth-hörlurar inklusive AirPods inte är förlustfria, så den här inställningen kanske inte är värd att aktivera om du lyssnar via trådlösa hörlurar.

Spatialt ljud

Apple Music har ett växande musikbibliotek som drar fördel av rumsligt ljud. Detta är möjligt tack vare användningen av Dolby Atmos-inspelningar som använder upp till 128 spår, kombinerat med metadata för att skapa en uppslukande ljudupplevelse med surroundljud.

Kris Wouk/How-To Geek

Lyssna på Dolby Atmos-ljud med dina AirPods eller andra surroundljudenheter som stöds (inklusive ljudfält och surroundljudsinställningar). Spatial ljudhuvudspårning gör upplevelsen ännu mer uppslukande. Du kan växla rumsligt ljud på eller av med Control Center på en iPhone eller iPad (tryck och håll ned volymreglaget) eller med Control Center på en Mac genom att klicka på dina AirPods eller andra Atmos-kompatibla enheter under Ljud-menyn.

Apple Music Classical

Utöver standardappen Music erbjuder Apple nu Apple Music Classical som en separat nedladdning för iPhone. Apple har meddelat att de arbetar på en Android-version men den är inte klar i skrivande stund. Den nya klassiska appen är bättre lämpad för den klassiska musikgenren, där låtarna organiseras av kompositören först.

Appen är tillgänglig utan extra kostnad och är utan tvekan det bästa sättet att upptäcka och strömma klassisk musik. Bläddra efter statistik som kompositörer, perioder, genrer och enskilda instrument, eller välj från befintliga spellistor. Det är Apple Music-upplevelsen du är van vid från kärnappen (med rekommendationer, trendiga artister och redaktörsval) designad med klassisk musik i åtanke.

Sångtext och karaokeläge

Knacka på “Sångtext” ikonen medan en låt spelas för att se den aktuella texten. I de flesta fall kommer texten att uppdateras när låten spelas, och genom att trycka eller klicka på en rad hoppar låten till just den texten. Vissa låtar kommer helt enkelt att visa en statisk sida med texter, och vissa kommer inte att ha textstöd alls.

Många av dessa låtar inkluderar Apple Music Sing-funktionalitet, ett slags karaokeläge som låter dig för att ta bort texten. Detta fungerar för närvarande på iPhone-, iPad- och Apple TV-versionerna av Apple Music. För att komma åt den, tryck först på sångtextikonen för att visa sångtexten, leta sedan efter mikrofonikonen.

Knacka på den för att visa en volymreglage, som låter dig justera volymen på sången på en spår.

Tusentals musikvideor

Apple Music har ett rikt bibliotek med musikvideor som ackompanjerar standardlåtar. Du kan skapa spellistor som bara består av musikvideor och sedan spela upp dem på din Apple TV eller liknande app. Du kan också filtrera ditt bibliotek efter musikvideor, utföra sökningar och filtrera efter videor, och du hittar även förslag på musikvideor i “Bläddra” och “Lyssna nu” sektioner.

Var medveten om att musikvideor kan variera i kvalitet både vad gäller video och ljud. Om du framför allt är intresserad av ljudkvalitet kommer standardljud att ge en bättre ljudupplevelse.

En enorm databas med spellistor

Musikupptäckten i Apple Music är lite hit-and-miss. Vi har upptäckt att streamingtjänsten ger några bra förslag men dessa kan vara begränsade. Autoplay, som är designat för att matcha det sista du lyssnade på med annan musik, tenderar att tappa bort efter ett par låtar för många genrer. Lyckligtvis är det där spellistor kommer in.

Förutom de kurerade spellistorna som är synliga på “Bläddra” och “Lyssna nu” flikarna och “Gjord för dig” radiostationer, låter Apple Music dig söka igenom en enorm databas med spellistor som delas av andra användare. Sök helt enkelt, se till att du söker “Apple Music” tryck sedan på “Spellistor” eller scrolla ner till spellistan.

Du kan lägga till dina egna spellistor i den sökbara databasen genom att göra dem tillgängliga för andra. Hitta din spellista, tryck på “Redigera” se sedan till “Visa på min profil och i sökning” är aktiverat och din spellista kommer att kunna upptäckas. Detta fungerar bäst om du namnger din spellista till något relevant eftersom det inte finns något sätt att söka efter spellistor som innehåller specifika genrer eller artister.

Radio och TuneIn-integrering

Apple Music innehåller tre huvudsakliga “live” stationer: Apple Music 1, Apple Music Hits och Apple Music Country. Dessa tar formen av standardradiostationer genom att de är ljudströmmar, snarare än anpassade “radio” stationer skapade med spår som du kan hoppa över. Utöver detta kan du göra vilken låt eller ett album som helst till en “radio” station genom att trycka länge eller högerklicka på den och sedan använda “Skapa station” alternativ.

Utöver detta inkluderar ditt Apple Music-abonnemang tillgång till TuneIn-radio. Detta är en premiumtjänst som du effektivt kan använda gratis inom Apple Music. Den innehåller strömmar av många verkliga radiostationer och onlineradiostationer. Använd “Radio” avsnitt för att bläddra igenom tillgängliga stationer, eller sök efter något du gillar och filtrera efter “Stationer” i resultaten.

Appar för Android, Smart TV och mer

Apple Music fungerar nu på ett stort antal enheter, inte bara Apple-prylar. Tjänsten inkluderar den vanliga integrationen av iPhone, iPad, Mac, Apple TV, Apple Watch, CarPlay och HomePod som du förväntar dig. Utöver detta kan du också lyssna via dedikerade appar för Samsung och LG smarta TV-apparater, konsoler som PlayStation 5 och Xbox, Roku-enheter, Android, Windows (iTunes), Amazon Echo, Sonos och Google Nest.

< p>Utöver detta kan du lyssna på Apple Music i en webbläsare på music.apple.com på kompatibla enheter.

Apple Music Replay

h2>

Spotify’s “Wrapped” årlig tillbakablick dominerar sociala medier i slutet av varje år, när människor reflekterar över musiken som definierade de senaste 12 månaderna. Apple Music innehåller en sådan funktion som heter Apple Music Replay, som placerar dina mest lyssnade låtar i en spellista som du kan komma åt när som helst.

Du hittar dessa på “Lyssna nu” fliken längst ned i listan. Det kommer att finnas en spellista för varje år du prenumererar, som går långt tillbaka till 2015 när Apple Music lanserades för första gången.

Använd Apple Music Tracks som larm och varningar< /h2>

Om du använder en iPhone eller iPad kan du piffa upp dina alarm eller timervarningar genom att använda musik. Du kan ställa in vilken Apple Music-låt som helst som din varning. För att göra detta väljer du “Ljud” under ett alarm eller timer, välj sedan “Välj en låt” och hitta låten du vill använda.

För detta för att fungera måste du ladda ner låten till din enhet. För att göra detta tryck och håll ned låten i Musik och välj “Ladda ner” från menyn som visas.

Spara pengar med Apple One och familjeplaner

Även om det inte är en Apple Music-funktion är det värt att överväga möjligheten att spara lite pengar eller sprida belastningen genom att välja ett Apple One- eller familjeabonnemang. Apple One paketerar iCloud+ (50 GB), tv+, musik och Arcade i en månadsbetalning på 16,95 USD. Det finns också ett familjeabonnemang på $22,95 som kan delas med upp till fem personer (för 200 GB iCloud-utrymme) och en Premier-prenumeration på $32,95 med upp till 2 TB utrymme.

Om du betalar för Apple-tjänster som iCloud, tv+, Arcade och (i fallet Premier) Fitness+ och News+ separat, kan ett Apple One-abonnemang bli billigare. Även om det fungerar ungefär likadant kan du få tillgång till mer lagring eller tjänster för samma pengar.

Om allt du är intresserad av är Apple Music, kan en familjedelningsplan vara värd att överväga. Medan en individuell plan kostar $10,99 per månad, kommer en familjeplan som kan delas med upp till sex andra personer med ett separat musikbibliotek för var och en att ge dig en extra $6.

Apple Music-alternativ

Om du inte använder massor av Apple-enheter kan en rivaliserande streamingtjänst passa bättre än Apple Music. Vi har tagit fram en lista över de billigaste streamingtjänsterna och streamingtjänsterna av högsta kvalitet. Vi har också svarat på frågan om vilken tjänst som har flest låtar tillgängliga för streaming (och det är inte Apple Music eller Spotify).

LÄS NÄSTA

  • › Det bästa DDR4 RAM-minnet 2023
  • › Det nya HyperX Cloud III-headsetet fungerar med alla dina enheter
  • › Kan ChatGPT skriva uppsatser: Är det en bra idé att använda AI för att skriva uppsatser?
  • › Hur det är att använda en bärbar speldator som din ENDA speldator
  • › System76 Gazelle (gaze18) Recension: A Portable Linux Powerhouse
  • › 10 vanliga säkerhetskopieringsmisstag som de flesta gör