11 Apple Music-functies die u zou moeten gebruiken

0
61
Hannah Stryker/How-To Geek

Apple Music is meer dan een eenvoudige streamingdienst, dus zorg ervoor dat je er het beste van maakt van alles wat bij uw abonnement is inbegrepen. Hier zijn enkele van de functies die je misschien hebt gemist.

Lossless en Hi-Res Audio

Als je de hoogst mogelijke geluidskwaliteit hebt belangrijk voor je is en je de bandbreedte over hebt, kun je de kwaliteit van je Apple Music-bibliotheek verhogen. Kies tussen “Hoge kwaliteit” lossy 256kbps, “Lossless” 24-bit opnames op 48KHz, en “Hi-Res Lossless” 24-bit opnames bij 192KHz.

Je vindt deze opties onder je Apple Music-instellingen. Ga op een iPhone naar Instellingen > Muziek of op een Mac start u de Muziek-app en klikt u op Muziek > Instellingen > Afspelen. U vindt deze optie ook op andere ondersteunde apparaten, blader gewoon door het instellingenmenu op het door u gekozen apparaat.

Terwijl je daar bent, kun je kiezen tussen dezelfde kwaliteitsinstellingen voor downloads. Houd er rekening mee dat streams van hogere kwaliteit meer bandbreedte verbruiken, terwijl downloads van hogere kwaliteit meer ruimte innemen op welk apparaat u ook downloadt. Houd er rekening mee dat Bluetooth-koptelefoons, inclusief AirPods, niet zonder verlies zijn, dus deze instelling is misschien niet de moeite waard om in te schakelen als je luistert via een draadloze koptelefoon.

Ruimtelijke audio

Apple Music biedt een groeiende muziekbibliotheek die profiteert van ruimtelijke audio. Dit is mogelijk dankzij het gebruik van Dolby Atmos-opnamen die tot 128 tracks gebruiken, gecombineerd met metadata om een ​​meeslepende surround-sound luisterervaring te creëren.

Kris Wouk/How-To Geek

Luister naar Dolby Atmos-audio met je AirPods of een ander ondersteund surround-soundapparaat (inclusief soundbars en surround-sound-opstellingen). Ruimtelijke audio head tracking maakt de ervaring nog meeslepender. U kunt ruimtelijke audio in- of uitschakelen met het Control Center op een iPhone of iPad (tik op de schuifregelaar Volume en houd deze ingedrukt) of met het Control Center op een Mac door op uw AirPods of andere Atmos-compatibele apparaten te klikken in het menu Geluid.

Apple Music Klassiek

Naast de standaard Muziek-app biedt Apple nu Apple Music Classical aan als aparte download voor iPhone. Apple heeft aangekondigd te werken aan een Android-versie, maar die is op het moment van schrijven nog niet klaar. De nieuwe klassieke app is beter geschikt voor het klassieke muziekgenre, waar tracks eerst op componist worden georganiseerd.

De app is gratis beschikbaar en is misschien wel de beste manier om klassieke muziek te ontdekken en te streamen. Blader door statistieken zoals componisten, periodes, genres en individuele instrumenten, of kies uit bestaande afspeellijsten. Het is de Apple Music-ervaring die je gewend bent van de kern-app (met aanbevelingen, populaire artiesten en keuzes van de redacteur) die is ontworpen met klassieke muziek in gedachten.

Lyrics en Karaoke Mode

Tik op de knop “Lyrics” pictogram terwijl een nummer wordt afgespeeld om de huidige songtekst te zien. In de meeste gevallen wordt de songtekst bijgewerkt terwijl het nummer wordt afgespeeld, en door op een regel te tikken of te klikken, springt het nummer naar die specifieke songtekst. Sommige nummers laten gewoon een statische pagina met songteksten zien, en sommige hebben helemaal geen tekstondersteuning.

Veel van deze nummers bevatten Apple Music Sing-functionaliteit, een soort karaoke-modus waarmee je om de songtekst te verwijderen. Dit werkt momenteel op de iPhone-, iPad- en Apple TV-versies van Apple Music. Om toegang te krijgen, tikt u eerst op het songtekstpictogram om de songtekst weer te geven en zoekt u vervolgens naar het microfoonpictogram.

Tik erop om een ​​volumeregelaar weer te geven, waarmee u het volume van de zang op een track.

Duizenden muziekvideo's

Apple Music heeft een rijke bibliotheek met muziekvideo's bij standaardnummers. U kunt afspeellijsten maken die alleen uit muziekvideo's bestaan ​​en deze vervolgens afspelen op uw Apple TV of vergelijkbare app. U kunt uw bibliotheek ook filteren op muziekvideo's, zoekopdrachten uitvoeren en filteren op video's, en u vindt zelfs suggesties voor muziekvideo's in het menu “Bladeren” en “Luister nu” secties.

Houd er rekening mee dat muziekvideo's in kwaliteit kunnen variëren, zowel wat betreft video als audio. Als je je in de eerste plaats bezighoudt met de geluidskwaliteit, dan zal standaard audio zorgen voor een meer getrouwe luisterervaring.

Een enorme database met afspeellijsten

Muziekontdekking in Apple Music is een beetje wisselvallig. We hebben gemerkt dat de streamingdienst enkele goede suggesties doet, maar deze kunnen beperkt zijn. Autoplay, dat is ontworpen om het laatste waar je naar hebt geluisterd te matchen met andere muziek, heeft de neiging om na een paar nummers voor veel genres de weg kwijt te raken. Gelukkig komen daar afspeellijsten om de hoek kijken.

Naast de samengestelde afspeellijsten die zichtbaar zijn op de pagina “Browse” en “Luister nu” tabbladen en de knop “Made for You” radiostations, kunt u met Apple Music zoeken in een enorme database met afspeellijsten die door andere gebruikers worden gedeeld. Gewoon zoeken, zorg ervoor dat u zoekt op “Apple Music” tik vervolgens op “Playlists” of scrol omlaag naar het afspeellijstgedeelte.

U kunt uw eigen afspeellijsten aan de doorzoekbare database toevoegen door ze beschikbaar te maken voor anderen. Zoek je afspeellijst, tik op “Bewerken” zorg er dan voor dat “Weergeven op mijn profiel en in zoeken” is ingeschakeld en je afspeellijst zal vindbaar zijn. Dit werkt het beste als u uw afspeellijst een relevante naam geeft, aangezien er geen manier is om te zoeken op afspeellijsten met specifieke genres of artiesten.

Radio en TuneIn-integratie

Apple Music bevat drie belangrijke “live” zenders: Apple Music 1, Apple Music Hits en Apple Music Country. Deze nemen de vorm aan van standaard radiostations in die zin dat het audiostreams zijn, in plaats van aangepaste “radio” zenders gemaakt met tracks die u kunt overslaan. Bovendien kun je van elk nummer of album een ​​“radio” station door er lang op te drukken of er met de rechtermuisknop op te klikken en vervolgens de knop “Create Station” optie.

Bovendien is je Apple Music-abonnement inclusief toegang tot TuneIn-radio. Dit is een premium service waar je effectief gratis gebruik van kunt maken binnen Apple Music. Het bevat streams van veel real-world en online radiostations. Gebruik de “Radio” sectie om door de beschikbare zenders te bladeren, of zoek naar iets dat je leuk vindt en filter op “Stations” in de resultaten.

Apps voor Android, Smart TV's en meer

Apple Music werkt nu op een grote verscheidenheid aan apparaten, niet alleen op Apple-gadgets. De service omvat de gebruikelijke iPhone-, iPad-, Mac-, Apple TV-, Apple Watch-, CarPlay- en HomePod-integratie die u zou verwachten. Bovendien kun je ook luisteren via speciale apps voor smart-tv's van Samsung en LG, consoles zoals de PlayStation 5 en Xbox, Roku-apparaten, Android, Windows (iTunes), Amazon Echo, Sonos en Google Nest.

< p>Bovendien kunt u naar Apple Music luisteren in een webbrowser op music.apple.com op compatibele apparaten.

Apple Music Replay

Spotify’s “Wrapped” jaarlijkse terugblik domineert sociale media aan het einde van elk jaar, terwijl mensen nadenken over de muziek die de afgelopen 12 maanden heeft bepaald. Apple Music bevat zo'n functie genaamd Apple Music Replay, die je meest beluisterde nummers in een afspeellijst plaatst waar je op elk moment toegang toe hebt.

U vindt deze op de “Listen Now” tabblad onderaan de lijst. Er zal een afspeellijst zijn voor elk jaar waarop je je hebt geabonneerd, teruggaand tot 2015 toen Apple Music voor het eerst werd gelanceerd.

Gebruik Apple Music Tracks als alarmen en waarschuwingen< /h2>

Als u een iPhone of iPad gebruikt, kunt u uw alarmen of timerwaarschuwingen opfleuren door muziek te gebruiken. U kunt elk Apple Music-nummer instellen als uw melding. Selecteer hiervoor “Geluid” onder een alarm of Timer kies dan “Kies een nummer” en zoek het nummer dat je wilt gebruiken.

Hiervoor om te werken, moet je het nummer naar je apparaat downloaden. Houd hiervoor het nummer in Muziek ingedrukt en selecteer “Downloaden” uit het menu dat verschijnt.

Bespaar geld met Apple One- en Family-abonnementen

Hoewel het niet strikt een Apple Music-functie is, is de mogelijkheid om wat geld te besparen of de belasting te spreiden door te kiezen voor een Apple One- of Family-abonnement het overwegen waard. Apple One bundelt iCloud+ (50 GB), tv+, muziek en Arcade in één maandelijkse betaling van $ 16,95. Er is ook een Family-abonnement van $ 22,95 dat kan worden gedeeld met maximaal vijf personen (voor 200 GB iCloud-ruimte) en een Premier-abonnement van $ 32,95 met maximaal 2 TB aan ruimte.

Als u afzonderlijk betaalt voor Apple-services zoals iCloud, tv+, Arcade en (in het geval van Premier) Fitness+ en News+, kan een Apple One-abonnement goedkoper zijn. Zelfs als het ongeveer hetzelfde uitpakt, kunt u voor hetzelfde geld toegang krijgen tot meer opslagruimte of services.

Als je alleen geïnteresseerd bent in Apple Music, is een Family Sharing-abonnement wellicht het overwegen waard. Terwijl een individueel abonnement $ 10,99 per maand kost, kost een gezinsabonnement dat kan worden gedeeld met maximaal zes andere mensen met een aparte muziekbibliotheek voor elk slechts $ 6 extra.

Alternatieven voor Apple Music

Als je niet veel Apple-apparaten gebruikt, is een concurrerende streamingdienst misschien beter geschikt dan Apple Music. We hebben een lijst samengesteld met de goedkoopste streamingdiensten en de hoogste kwaliteit streamingdiensten. We hebben ook de vraag beantwoord welke service de meeste nummers beschikbaar heeft voor streaming (en het is niet Apple Music of Spotify).

LEES VOLGENDE

  • › De beste DDR4 RAM van 2023
  • › De nieuwe HyperX Cloud III-headset werkt met al uw apparaten
  • › Kan ChatGPT essays schrijven: is het gebruik van AI om essays te schrijven een goed idee?
  • › Hoe het is om een ​​gaming-laptop als ENIGE gaming-pc te gebruiken
  • › System76 Gazelle (gaze18) recensie: een draagbare Linux-krachtpatser
  • › 10 veelvoorkomende back-upfouten die de meeste mensen maken