Statsminister Modi kritiserer kongressen for å ha beholdt symbolet på maktoverføring fra britene som en museums «vandringstav»

0
63

Skal kongressen for å degradere det “hellige spekteret” — ‘Sengol’ – Som en «vandringstav» på et privat museum i Allahabad sa statsminister Narendra Modi lørdag at Sengol var et symbol på overføringen av makt fra britene i 1947 og burde ha fått behørig respekt etter uavhengigheten.

< p>Sengol har betydning også fordi den koblet «de strålende tradisjonene i det førkoloniale India til fremtiden til det uavhengige India», sa han.

Les også | Gjenoppdagelsen av en spesiell gave til Nehru fra Madras: Vummidi-familien skal hedres for Sengol

Modi, som blant annet mottok en Sengol, sa til en gruppe adheenams (ledere av hinduistiske klostre) som hadde fløyet fra ulike Shaivite matths i Tamil Nadu før søndagens innvielse av den nye parlamentsbygningen: «Det ville har vært bra hvis Sengol ville blitt gitt sin respekt etter uavhengigheten. Men det hellige spøkelset ble holdt utstilt som en spaserstokk i Anand Bhawan, Prayagraj. Din ‘sevak’ og vår regjering har brakt det ut.»

På fredag ​​hadde kongressen sagt at det ikke finnes dokumentariske bevis for at Lord Mountbatten, C Rajagopalachari og Jawaharlal Nehru hadde beskrevet ‘Sengol’ som et symbol på overføring av makt fra britene til India.

Lørdag sa Modi at spørsmål om symbolet på maktoverføring oppsto på tidspunktet for uavhengighet. “På det tidspunktet, under veiledning av Adheenam og Raja-ji (Rajagopalachari), fant vi en velsignet vei fra vår hellige gamle tamilske kultur – veien for overføring av makt gjennom Sengols medium.” Sengol, sa han, minnet personen som bar den om at han er ansvarlig for landets velferd.

I 1947, bemerket Modi, opprettet Thiruvavaduthurai Adheenam en spesiell Sengol. «I dag minner bilder fra den epoken oss om det dype følelsesmessige båndet mellom tamilsk kultur og Indias skjebne som et moderne demokrati. I dag har denne sagaen blitt levende fra historiens sider,” sa han.

“Vi har muligheten til å gjenopplive det første øyeblikket av uavhengighet under etableringen av Sengol i det nye parlamentshuset,” han sa. “Sengol får sin fortjente plass i demokratiets tempel.”

Les også | 'Sengol' skal installeres i det nye parlamentet: Betydningen av septeret, først gitt til Nehru

Modi fremhever rollen til tamilske folk i frihetskampen, og sa at staten har vært en bastion av nasjonalisme og at folket alltid har hatt en “ånd av tjeneste og velferd til Maa Bharathi”, men det bidraget ble ikke gitt “tilbørlig anerkjennelse” etter uavhengighet.

Sengol-septret, som måler fem fot langt, er laget av sølv og gull. Regjeringen sier at den ble overlevert til Nehru av Lord Mountbatten 14. august 1947, som symboliserer overføring av makt.

Les også

'PM symboliserer Parlamentets tillit', sier president Murmu, ønsker velkommen…

Innvielse av det nye parlamentsbygningen Liveoppdateringer: Nytt parlamentsbygg…

Ny parlamentsbygning vil bli grunnlaget for opprettelsen av en ny India: PM…

Chhattisgarh offisielle tapper reservoaret for å finne mobiltelefon han droppet under … Annonse Les også | Kongressen hevder ingen dokumenterte bevis for ‘Sengol’ å være symbol på overføring av makt fra briter til India; BJP slår tilbake

Modi understreker at Indias styrke avhenger av enhetens enhet, og advarte også om de som «skaper hindringer i veien for nasjonens fremgang» og utgjør utfordringer. «De som hindrer Indias fremgang, de vil prøve å bryte vår enhet. Men jeg er sikker på at vi vil møte enhver utfordring med åndelighet og sosial styrke som landet får fra institusjonene deres,” sa han, i det som blir sett på som en referanse til noen opposisjonspartier’ vedtak om å boikotte innvielsen av det nye stortingsbygningen på søndag.