SSC CGL urvalsprocessen förklaras; kontrollera lägsta kvalificeringsbetyg

0
56

— Avnish Kumar

I dessa dagar av osäkerhet, en sak som sannolikt kan garantera allt för en framgångsrik och säker karriär är ett statligt jobb. Anställningstrygghet, bra lön, extra förmåner, stabilitet, befordran, semestrar, vidare studier etc. är några av de få fördelarna med ett statligt jobb.

Personal Selection Commission (SSC) anses vara en viktig instans inom Department of Personal and Training, Indiens regering. SSC genomför rekryteringsprov för olika tjänster på flera avdelningar och departement. Combined Graduate Level (CGL) examen är en av de vanligaste undersökningarna som genomförs årligen av för tjänster på forskarnivå. Utnämningen till tjänsterna kan göras i hela landet, enligt kandidaternas preferenser.

SSC CGL 2022 | Slutresultaten deklarerade, 36 001 kandidater rekommenderas

Att vara medveten om de senaste ändringarna i tentamens förfarande och mönster kommer att hjälpa dig i din SSC CGL 2023-förberedelsestrategi. SSC CGL tier-1 är en objektiv typ examen medan SSC CGL tier-2 examen kommer att genomföras i tre faser- Paper 1, Paper 2 och Paper 3.

Uppsats 1 är obligatorisk för alla tjänster, uppsats 2 är för kandidater som söker tjänsterna som Junior Statistical Officer (JSO) vid ministeriet för statistik och programgenomförande, och Paper 3 är för kandidater som söker tjänsterna som biträdande revisionsansvarig/Assistant Account Officer.

Kandidater måste kvalificera sig i alla nivåer för att bli utvalda till olika tjänster under SSC CGL. Här är de lägsta kvalificeringsbetygen i Tier 1, varje Paper of Tier 2-prov som följer UR: 30%, OBC/EWS: 25% och andra: 20%. Kommissionen publicerar också den detaljerade SSC CGL-kursplanen för varje nivå i den officiella anmälan.

Annons

SSC CGL planeras varje år. Ett preliminärt schema för kommande prov finns på ssc.nic.in under kandidatens hörn. Antalet testdeltagare ökar för varje år. Den här gången är det totala antalet mottagna ansökningar för SSC CGL 2023 24,74,030.

Läs | Varför protesterar kandidater mot SSC CGL 2023 åldersbehörighetskriterier?

Den kommande SSC CGLE är för urval till centrala statliga departement och departement ger möjligheter till kandidater för rekrytering till olika centrala civila tjänster – Assistent/Inspektör /SI/Divisionsrevisor/Statistisk tjänsteman/Revisor/Revisor/Junior Accountant /UDC/Skatteassistent/Kompilator, för vilken examen från ett erkänt universitet är minimikravet för utbildningskvalifikationer. Rekryteringen till dessa tjänster görs på avdelningar för Indian Audit & Accounts Department (C & AG), Central Secretariat Service/Intelligence Bureau/Ministry of Järnvägar/Utrikesministeriet/Försvarsministeriet/Valkommissionen/Vice President Sekretariatet och några andra ministerier/Avdelningar/Centralregeringens kontor säkra en lovande karriär.

Aspiranter måste komma ihåg att konkurrensen för detta prov är hög. Så se till att dina förberedelser är benchmarkade på denna nivå. Du kommer att behöva ta flera modellundersökningar som faktiskt är “online”. Att komma in i en grupp lika motiverade elever för förberedelser är en bra strategi.

Läs även

UPSC Civil Services Prelims 2023 LIVE: Kontrollera prelims-analys, förväntad c…

UPSC Civil Services Prelims 2023: Se frågeformuläret för allmänna studier här

UPSC Civil Services Prelims 2023: Kontrollera tentamens riktlinjer för idag

UPSC CSE 2022 Resultat: Jonglering mellan tjänstgöring på sjukhus & Civil Services…Annons

(Författaren är chef för SSC/Bank PO på T.I.M.E.)

© IE Online Media Services Pvt Ltd