Selectieproces SSC CGL uitgelegd; controleer de minimale kwalificerende cijfers

0
54

— Avnish Kumar

In deze dagen van onzekerheid een ding dat waarschijnlijk alles kan garanderen voor een succesvolle en veilige carrière, is een baan bij de overheid. Werkzekerheid, goed salaris, extra voordelen, stabiliteit, promoties, vakanties, verdere studies, etc. zijn enkele van de weinige voordelen van een baan bij de overheid.

De Staff Selection Commission (SSC) wordt beschouwd als een belangrijk orgaan van het Department of Personnel and Training, Government of India. SSC voert wervingsexamens uit voor verschillende functies bij verschillende afdelingen en ministeries. Gecombineerd Graduate Level (CGL) -onderzoek is een van de meest voorkomende examens die jaarlijks wordt uitgevoerd door posten op graduaatniveau. De benoeming op de posten kan in het hele land plaatsvinden, volgens de voorkeur van de kandidaten.

SSC CGL 2022 | Definitieve resultaten bekendgemaakt, 36001 kandidaten aanbevolent

Als u op de hoogte bent van de laatste wijzigingen in de examenprocedure en het examenpatroon, helpt dit u bij uw SSC CGL 2023-voorbereidingsstrategie. SSC CGL tier-1 is een objectief type-examen, terwijl het SSC CGL tier-2-examen in drie fasen wordt afgenomen: Paper 1, Paper 2 en Paper 3.

Paper 1 is verplicht voor alle functies, Paper 2 is voor kandidaten die solliciteren naar de functies van Junior Statistical Officer (JSO) bij het Ministerie van Statistiek en Programma-implementatie, en Paper 3 is voor kandidaten die solliciteren naar de functies van Assistant Audit Officer/Assistent Accountant.

Kandidaten moeten zich in alle niveaus kwalificeren om geselecteerd te worden voor verschillende functies onder SSC CGL. Hier zijn de minimale kwalificerende cijfers in Tier 1, elk Paper of Tier 2-examen als volgt UR: 30%, OBC/EWS: 25% en andere: 20%. De Commissie publiceert ook de gedetailleerde SSC CGL-syllabus voor elk niveau in de officiële kennisgeving.

Advertentie

SSC CGL wordt elk jaar gepland. Een voorlopig schema van aankomende examens is beschikbaar op ssc.nic.in onder de hoek van de kandidaat. Het aantal testpersonen neemt elk jaar toe. Dit keer is het totale aantal ontvangen aanvragen voor SSC CGL 2023 24.74.030.

Lees | Waarom protesteren kandidaten tegen de leeftijdscriteria van SSC CGL 2023?

De aankomende SSC CGLE is voor selectie in centrale overheidsdepartementen en ministeries bieden kansen aan kandidaten voor rekrutering voor verschillende centrale civiele posten – Assistent/Inspecteur /SI/Afdelingsaccountant/Statistisch Medewerker/Accountant/Accountant/Junior Accountant /UDC/Belastingassistent /Samenteller, waarvoor een diploma aan een erkende universiteit de minimale onderwijskwalificatievereiste is. De werving voor deze functies vindt plaats op afdelingen van Indian Audit & Afdeling Rekeningen (C&AG), Dienst Centraal Secretariaat/Bureau Inlichtingen/Ministerie van Spoorwegen/Ministerie van Buitenlandse Zaken/Ministerie van Defensie/Verkiezingscommissie/Vice-President Secretariaat en enkele andere Ministeries/Afdelingen/Bureau van de Rijksoverheid een veelbelovende carrière verzekeren.

Aspiranten moeten er rekening mee houden dat de concurrentie voor dit examen groot is. Zorg er dus voor dat uw voorbereiding op dit niveau wordt gebenchmarkt. U zult een aantal modelexamens moeten afleggen die daadwerkelijk “online” zijn. Een goede strategie is om in een groep van even gemotiveerde studenten te komen voor voorbereiding.

Lees ook

UPSC Civil Services Prelims 2023 LIVE: Controleer prelims-analyse, verwacht c…

UPSC Civil Services Prelims 2023: bekijk hier het vragenformulier voor algemene studies

UPSC Civil Services Prelims 2023: Check examendag richtlijnen voor vandaagUPSC CSE 2022-resultaten: jongleren tussen dienst in het ziekenhuis & Civil Services…Advertentie

(De auteur is het hoofd van SSC /Bank PO bij T.I.M.E.)

© IE Online Media Services Pvt Ltd