Samen met Kejriwal vraagt ​​​​KCR aan Modi om de verordening in te trekken: 'Het herinnert aan een noodgeval'

0
46

Temidden van het woedende conflict tussen de Aam Aadmi-partij (AAP) en de BJP over de verordening van het centrum die is afgekondigd om de administratieve diensten te controleren in de nationale hoofdstad, Delhi Chief Minister en AAP supremo Arvind Kejriwal ontmoette zaterdag Telangana CM en Bharat Rashtra Samithi (BRS) chef K Chandrashekhar Rao of KCR in Hyderabad, waarna de laatste zei dat deze verordening “herinnert aan een tijd van noodtoestand opgelegd door Indira Gandhi”.

>

“Ik dring er bij premier Narendra Modi op aan de verordening in te trekken. Het lijkt op de dagen voor Emergency. De regering-Modi beledigt de bevolking van de staat Delhi en verstikt de democratisch gekozen volksregering van de Aam Aadmi-partij. Dit soort verordeningen vormen een gevaar voor de democratie, een uitdaging voor de democratie”, zei KCR op een gezamenlijke persconferentie met Kejriwal, die werd vergezeld door Punjab CM Bhagwant Mann en zijn andere partijgenoten, Sanjay Singh en Raghav Chadha.

“We zullen strijden tegen dit soort verordeningen in het parlement. Mensen zullen de BJP een lesje leren als ze niet stopt met deze ondemocratische dingen. Mensen hebben de BJP in Karnataka een lesje geleerd. De mensen van dit land kijken toe, '' zei Rao, eraan toevoegend dat de BRS de AAP zal steunen in haar strijd tegen de verordening. Hij drong er ook bij andere anti-BJP-partijen op aan om het te steunen.

In Premium | Arvind Kejriwal klopt weer op de deur van het Congres, maar ontdooien in rivaliteit onwaarschijnlijk

KCR verscheurde de BJP-dispensatie en beweerde: “Intimidatie, verstikking, niet-medewerking en het gebruik van agentschappen om democratisch gekozen deelstaatregeringen binnen te vallen, is aan de gang onder de Modi-regering. Het kabinet AAP kreeg niet één maar drie keer een goede meerderheid, maar mag niet werken. De Modi-regering heeft het SC-oordeel terzijde geschoven door de verordening van Delhi in te voeren en het lijkt erop dat we afstevenen op de donkere dagen van de noodsituatie.”

Kejriwal zei dat hij op tournee was door het hele land om de oppositieleiders te ontmoeten om hun steun tegen de verordening te mobiliseren. “Het is een strijd om de democratie te redden, een strijd om de grondwet te redden. De BJP heeft geen meerderheid in de Rajya Sabha en als alle niet-BJP-partijen zich verenigen, kunnen we de verordening in de RS verslaan en zal het een bericht naar de hele natie sturen dat BJP kan worden verslagen, Modi kan worden verslagen. De strijd om deze verordening te annuleren zal de halve finale zijn voor de verkiezingen van 2024 en als we deze verordening verslaan, kunnen we ook BJP verslaan. De Modi-regering respecteert het SC-arrest niet eens,’’ beschuldigde hij.

Must Read | Nummers stapelen zich tegen hem op, Kejriwal bereidt zich voor om Oppn te verenigen tegen de verordening van Delhi

De Delhi CM beweerde ook dat de Modi-regering de centrale agentschappen gebruikte om “niet door de BJP geregeerde deelstaatregeringen te terroriseren of MLA's te kopen om gekozen regeringen omver te werpen”. “Wat is de noodzaak om parlementsverkiezingen te houden als de premier denkt dat het land bestuurd kan worden met gouverneurs in alle staten? De BJP staat niet toe dat een niet-BJP-regering soepel functioneert als gouverneurs tussenbeide komen'', zei hij.

Lees ook

Toen Charan Singh weigerde de geboortedag van Savarkar te vieren: 'Perha…

'Arrogante koning verpletterende stem van publiek op straat': Oppositieleiders z…

Terwijl de steun voor protesterende worstelaars groeit in Punjab, keert de terugkeer van een gezin…

Vergelijking van de doodskist van RJD met Rahul Gandhi&#039 ;s 'kroning' jibe: Oppn hits ou…

Verwijzend naar de actie van verschillende niet-BJP CM's om de vergadering van de Raad van Bestuur van de NITI Aayog in Delhi zaterdag over te slaan, zei CM Mann dat het was omdat “Centrum zich niet aan zijn beloften houdt ”. “De BJP-regering in het centrum houdt vergaderingen, maar doet wat ze wil doen. Ze hebben niets vrijgegeven aan Punjab na de laatste ontmoeting'', beweerde hij.