Rogue tusker Arikomban weer op hol geslagen, dit keer in de stad TN aan de grens met Kerala

0
51

Cumbum, een stad in het Theni-district van Tamil Nadu, nabij de grens met Kerala, werd zaterdagochtend in een staat van angst gestort door de komst van een onverwachte bezoeker – de malafide slagman, Arikomban.

p>De olifant richtte grote schade aan in de drukke straten van de stad en verwondde drie mensen, wat het districtsbestuur ertoe aanzette om verbodsbepalingen op te leggen onder sectie 144 van de CrPC. De administratie drong er ook bij de bewoners op aan zich niet buiten te wagen.

Arikomban heeft de afgelopen maanden de krantenkoppen gehaald en angst gezaaid in delen van het district Idukki in het naburige Kerala. De olifant staat vooral bekend om zijn voorliefde voor rijst – de naam Arikomban vertaalt zich letterlijk naar ‘rijstslagtand’ – en herhaalde overvallen op rantsoenwinkels. Het heeft ook een geschiedenis van het vertrappen van 10 mensen tot de dood en het vernietigen van ongeveer 60 huizen en winkels.

In Premium | Tranquillizers, radiohalsbanden en vier getrainde Kumki's: Arikomban's eerste dag in gevangenschap

De aanwezigheid van de olifant in Cumbum op zaterdag veroorzaakte aanvankelijk paniek onder de bewoners en velen probeerden zijn bewegingen op hun smartphones vast te leggen. De situatie verslechterde toen Arikomban drie mensen verwondde en enkele voertuigen beschadigde. Een man genaamd Paulraj werd naar verluidt aangevallen door de schurkenolifant en wordt momenteel behandeld in een overheidsziekenhuis.

Volgens lokale functionarissen arriveerde Arikomban op 4 mei rond 04.00 uur in Cumbum, na ongeveer 40 km te hebben afgelegd. over vier dagen. Hij is voor het laatst gezien in het Chuliyur-gebied, aan de voet van het Megamalai Wildlife Sanctuary.

De meest recentepoging om Arikomban te verplaatsenbegon op 28 april, waarbij meer dan 150 ambtenaren en vier kumki-olifanten betrokken waren (in gevangenschap levende slagtanden die werden gebruikt voor operaties tegen malafide olifanten). Tegen de avond van 29 april was Arikomban gevangengenomen en overgebracht naar een 'olifantenambulance' – een vrachtwagen uitgerust met twee houten palen aan de zijkant waarmee ambtenaren de olifant een halsband konden geven voor opsporingsdoeleinden. De slagtand werd verdoofd en op 29 april vrijgelaten in Mullaikodi RF in het Periyar Tiger Reserve Project.

Explined | Hoe malafide slagtand Arikomban uiteindelijk gevangen werd genomen

Sindsdien trekt de olifant constant door de bosgebieden van Kerala en Tamil Nadu. Een paar weken geleden drong de slagtand menselijke nederzettingen in Tamil Nadu binnen, waaronder de populaire toeristenplaats Meghamalai, waardoor Tamil Nadu gedwongen werd de toegang voor toeristen daar te verbieden. Een hoge boswachter uit Theni suggereerde dat de beweging van de slagtand richting Chinnakanal in Kerala, in de buurt van Munnar, zijn oorspronkelijke leefgebied zou kunnen zijn.

Advertentie

Op zaterdag werden kumki-olifanten ingezet vanuit Topslip in Pollachi, en dierenartsen uit Madurai en Hosur werden ingeschakeld om te helpen bij het verdoven van Arikomban. Omdat de olifant een radiohalsband heeft, kunnen meerdere bosteams zijn bewegingen nauwlettend volgen.

's Ochtends stopten functionarissen van het staatselektriciteitsbestuur de stroomtoevoer naar het stadsgebied van Cumbum waar de slagtand werd gezien. Ook het openbaar vervoer werd stilgelegd, waardoor het griezelig stil werd op straat.

Te midden van een hoge waarschuwing van de staatsbosbeheer en verschillende voorzorgsmaatregelen genomen door het districtsbestuur, gaf Chief Minister MK Stalin de ambtenaren opdracht om onmiddellijk maatregelen te nemen om de slagtand te kalmeren en met behulp van kumki-olifanten naar het bosgebied te verplaatsen. Stalin vroeg het districtsbestuur en bosambtenaren om prioriteit te geven aan de veiligheid van de mensen.

Advertentie

Afgelopen maart, tijdens het hoogtepunt van demonstraties door mensen in de hoge regionen van Idukki die de regering van Kerala opriepen actie te ondernemen tegen terugkerende aanvallen van olifanten die levens en levensonderhoud bedreigden, werd de zaak van Arikomban voorgelegd aan het Hooggerechtshof van Kerala. In de laatste week van de maand waarschuwde de rechtbank voor ernstige repercussies tegen de staat nadat ze had vernomen dat het gebied dat onderhevig was aan het verstorende gedrag van de malafide olifant oorspronkelijk een leefgebied van olifanten was en dat het de acties van de staat waren. dat had geresulteerd in menselijke nederzettingen daar.

Lees ook

'PM symboliseert het vertrouwen van het Parlement', zegt president Murmu, verwelkomt inaugustus …

Inhuldiging nieuw parlementsgebouw Live updates: nieuw parlementsgebouw…

Chhattisgarh-ambtenaar leegt reservoir om mobiele telefoon te vinden die hij liet vallen tijdens…

20 dingen die je moet weten over het nieuwe parlement van India

Rechters AK Jayasankaran Nambiar en Gopinath P eisten documentatie en rapporten over de hervestiging van gemeenschappen in het gebied in 2000. De rechtbank verklaarde dat de verhuizing van mensen naar een leefgebied voor olifanten de kern van de zaak was.