Rogue tusker Arikomban herjet igjen, denne gangen i TN-byen på grensen til Kerala

0
59

Cumbum, en by i Theni-distriktet i Tamil Nadu nær grensen til Kerala, ble lørdag morgen kastet inn i en tilstand av frykt og angst på grunn av ankomsten av en uventet besøkende – den useriøse tuskeren Arikomban.

< p>Elefanten skapte kaos i byens travle gater og skadet tre personer, noe som fikk distriktsadministrasjonen til å innføre forbud i henhold til paragraf 144 i CrPC. Administrasjonen oppfordret også innbyggerne til å avstå fra å begi seg utendørs.

Arikomban har skapt overskrifter de siste månedene, og spredt frykt i deler av Idukki-distriktet i nabolandet Kerala. Elefanten er spesielt kjent for sin forkjærlighet for ris – navnet Arikomban oversettes bokstavelig talt til ‘ristoss’ – og gjentatte raid på rasjonsbutikker. Den har også en historie med å trampe 10 mennesker til døde og ødelegge rundt 60 hus og butikker.

In Premium | Beroligende midler, radiohalsbånd og fire trente Kumkis: Arikombans første dag i fangenskap

Elefantens tilstedeværelse i Cumbum på lørdag vakte først panikk blant beboerne, og mange forsøkte å fange dens bevegelser på smarttelefonene sine. Situasjonen forverret seg da Arikomban skadet tre personer og skadet noen få kjøretøy. En mann ved navn Paulraj ble angivelig angrepet av den useriøse elefanten og mottar for tiden behandling på et offentlig sykehus.

Ifølge lokale tjenestemenn ankom Arikomban til Cumbum rundt klokken 04.00 den 4. mai, etter å ha reist omtrent 40 km. på fire dager. Han ble sist sett i Chuliyur-området, ved foten av Megamalai Wildlife Sanctuary.

Det sisteforsøket på å translokere Arikombanstartet 28. april, og involverte over 150 tjenestemenn og fire kumki-elefanter (fangede tusker brukt til operasjoner mot useriøse elefanter). På kvelden den 29. april var Arikomban tatt til fange og overført til en «elefantambulanse» – en lastebil utstyrt med to trestenger på siden som gjorde det mulig for tjenestemenn å halsbånde elefanten for sporingsformål. Tuskeren ble beroliget og sluppet ut i Mullaikodi RF i Periyar Tiger Reserve Project 29. april.

Explined | Hvordan useriøs tusker Arikomban til slutt ble tatt

Siden den gang har elefanten stadig beveget seg gjennom skogområdene Kerala og Tamil Nadu. For noen uker siden gikk tuskeren inn i menneskelige bosetninger i Tamil Nadu, inkludert det populære turiststedet Meghamalai, og tvang Tamil Nadu til å forby turistinnreise der. En senior skogfunksjonær fra Theni foreslo at bevegelsen til brosme kan være mot Chinnakanal i Kerala, nær Munnar, som er dens opprinnelige habitat.

Annonse

Lørdag ble kumki-elefanter utplassert fra Topslip i Pollachi, og veterinærleger fra Madurai og Hosur ble hentet for å hjelpe til med å berolige Arikomban. Siden elefanten har radiohalsbånd, er flere skoglag i stand til å overvåke dens bevegelser nøye.

Om morgenen stanset tjenestemenn ved det statlige elektrisitetsstyret strømforsyningen til Cumbum-byområdet der tuskeren ble oppdaget. Offentlig transport ble også satt på vent, noe som gjorde gatene uhyggelig stille.

Midt i et høyt varsel utstedt av statens skogavdeling og ulike forholdsregler tatt av distriktsadministrasjonen, instruerte sjefsminister M K Stalin tjenestemenn om å ta umiddelbare tiltak for å berolige brosmeen og flytte den til skogområdet ved hjelp av kumki-elefanter. Stalin ba distriktsadministrasjonen og skogfunksjonærene om å prioritere folks sikkerhet.

Annonse

I mars i fjor, under toppen av demonstrasjoner fra folk i de høye områdene av Idukki som ba Kerala-regjeringen om å iverksette tiltak mot tilbakevendende elefantangrep som truet liv og levebrød, ble saken om Arikomban brakt til Kerala High Court. I den siste uken i måneden advarte retten om alvorlige konsekvenser mot staten etter å ha fått vite at området som ble utsatt for den useriøse elefantens forstyrrende oppførsel opprinnelig hadde vært et elefanthabitat og at det var statens handlinger som hadde resultert i menneskelige bosetninger der.

Les også

'PM symboliserer parlamentets tillit', sier president Murmu, og ønsker velkommen til innvielsen …

Innvielse av det nye parlamentsbygningen Direkteoppdateringer: Nytt parlamentsbygg…

Chhattisgarh offisielle tapper reservoaret for å finne mobiltelefon han droppet under…

20 ting du må vite om Indias nye parlament

Dommerne AK Jayasankaran Nambiar og Gopinath P krevde dokumentasjon og rapporter om gjenbosetting av stammefolk samfunn i området i 2000. Retten uttalte at flytting av mennesker til et elefanthabitat var kjernen i saken.