PSEB Class 10th Results 2023: wanneer, waar en stappen om scorekaarten te controleren

0
54

PSEB Class 10th Results 2023: De Punjab School Education Board (PSEB) heeft vandaag de Class 10-resultaten bekendgemaakt op hun officiële websites, maar de scorekaart is vanaf vandaag (27 mei) om 8.00 uur beschikbaar om te downloaden .) Studenten kunnen hun resultaten bekijken op pseb.ac.in.

Lees | PSEB 10e resultaat 2023 (OUT) Live

Dit jaar hebben de drie beste rangen gepakt door de leerlingen van overheidsscholen. Gagandeep Kaur behaalde de eerste plaats met 100 procent, de tweede plaats werd ingenomen door Navjot met een score van 99,69 procent en de derde plaats werd toegekend aan Harmandeep Kaur die 99,38 procent kreeg. Drie transgenderstudenten, die de PSEB Class 10 examens aflegden, waren ook geslaagd.

PSEB Class 10th Results 2023: wanneer en waar te controleren

De leerlingen kunnen hun resultaten bekijken op de officiële website – pseb.ac.in door hun registratienummer, rolnummer, geboortedatum en andere details in te voeren.

Lees | PSEB Punjab Board 10e resultaat 2023: scores controleren

Het totale slagingspercentage is dit jaar 97,54 procent, wat slechts 0,40 procent minder is dan het totale slagingspercentage van vorig jaar. Ook het slagingspercentage van jongens en meisjes kende een lichte daling ten opzichte van vorig jaar. Dit jaar is het slagingspercentage van meisjes 98,46 procent, vorig jaar was dat 99,35 procent. De meisjes hebben dit jaar, net als voorgaande jaren, echter beter gepresteerd dan de jongens. Vorig jaar hadden jongens een algemeen slagingspercentage van 98,83 procent, terwijl dit dit jaar is gedaald tot 96,73 procent.

Het slagingspercentage van overheidsscholen bedraagt ​​97,54 procent, terwijl het slagingspercentage van particuliere scholen 97 procent is. Het Punjabi-onderwerp heeft het hoogste percentage behaald met 99,19 procent, gevolgd door Engels met 99,22 procent. De op twee na hoogste cijfers zijn behaald door Hindi-onderwerpen met 99,62 procent.

PSEB Class 10th Results 2023: Hoe te controleren

Stap 1: Bezoek de officiële website – pseb.ac.in

Stap 2: Klik op de link Klasse 10 resultaten op de homepage. p>

Stap 3: Voer uw inloggegevens in.

Stap 4: Het resultaat wordt weergegeven op het scherm.

Advertentie

Stap 5: Sla het resultaat op en download het voor toekomstige gebruiken omdat hetzelfde in latere stadia niet meer beschikbaar zal zijn.

Studenten die niet tevreden zijn met hun resultaten kunnen een hercontrole aanvragen op pseb.ac.in van 31 mei tot 14 juni.

Lees ook

6 maanden sinds 'Kasab'-opmerking, controversiële MIT-professor terug campus…

DU voegt nieuw keuzevak op Savarkar toe aan BA Pol Science-programma, doceer…

'Moet meisjesstudenten op schoolniveau aanmoedigen om technische co…

Kerala +2 Resultaat 2023 Updates: 4.897 studenten van het district Malappuram scoorden…

Vorig jaar in totaal van de 3.11.545 studenten verschenen en 3.08.627 studenten slaagden voor de PSEB Class 10-examens en in 2021 werden de examens geannuleerd vanwege Covid – 19. 

© IE Online Media Services Pvt Ltd