PrivadoVPN Review: een solide, goedkope VPN

0
77

Beoordeling:
6/10
? < ul>

 • 1 – Werkt niet
 • 2 – Nauwelijks functioneel
 • 3 – Ontbreekt ernstig op de meeste gebieden
 • 4 – Functioneert, maar heeft tal van problemen
 • 5 – Prima maar laat veel te wensen over
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig en waard om te kopen
 • < li>8 – Fantastisch, bijna best-in-class

 • 9 – Best-in-class
 • 10 – Perfectie op het randje
 • Prijs :
  Vanaf $ 30/jaar
  Nu kopen

  Justin Duino/How-To Geek

  PrivadoVPN is een provider die degelijke prestaties biedt voor weinig geld. Het is gebaseerd op Zwitserland en de beroemde reputatie van het land op het gebied van privacy, evenals een solide gratis abonnement dat tot 12 servers en 10 GB aan bandbreedte per maand biedt. Ik heb PrivadoVPN getest om te zien of het de moeite waard was om te gebruiken.

  Over het algemeen hou ik van PrivadoVPN, hoewel het zeker een aantal knikken heeft die moeten worden uitgewerkt. Vergeleken met een eerdere beoordeling die ik ongeveer een jaar geleden van de service deed, liet deze echter veel betere prestaties zien. Als je een basis VPN nodig hebt en niet te veel wilt uitgeven, kan PrivadoVPN interessant zijn; ik betwijfel echter of het onze ranglijst van de beste VPN's binnenkort zal kraken.

  Update, 25-05-23:Onze oorspronkelijke beoordeling is gepubliceerd op 24 juni 2022. Nadat we PrivadoVPN een jaar later opnieuw hadden getest, nadat het bedrijf snelheidsgerelateerde en andere verbeteringen had doorgevoerd, hebben we onze score verhoogd van een 5 naar een 6. De beoordeling is bijgewerkt om onze bevindingen weer te geven .

  Dit is wat we leuk vinden

  • Goedkoop
  • Geweldig gratis vliegtuig
  • Mooie interface

  En wat we niet doen

  • Sommige prestatieproblemen blijven bestaan
  • Geen functies
  • Niet geweldig voor Netflix

  De deskundige recensenten van How-To Geek gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Lees meer >>

  Inhoudsopgave

  Wat kan PrivadoVPN doen?
  PrivadoVPN Andere functies
  Werkt PrivadoVPN met Netflix?
  Snelheidstests
  Prijzen
  Is PrivadoVPN echt gratis?
  Beveiliging en privacy
  Moet u zich abonneren op PrivadoVPN?

  Wat kan PrivadoVPN doen?

  Een ding dat geweldig is aan PrivadoVPN is de interface, die buitengewoon eenvoudig is. Zoals bij veel toonaangevende VPN's is het slechts één knop om verbinding te maken en één om je server te kiezen, met een instellingentandwiel linksonder weggestopt.

  Er kan hier weinig fout gaan, en ik vind het leuk dat de app is bijgewerkt met een aantal mooie kleuren en bewegende animaties wanneer je de VPN inschakelt.

  Een ding dat erg handig is, is dat je onderaan het scherm kunt zien dat je kill switch uit staat, een situatie die u misschien onmiddellijk wilt rechtzetten. Ik vertel hier meer over in het beveiligingsgedeelte hieronder.

  Omdat het een mobiele app is, ziet hij er op je telefoon precies hetzelfde uit als op je laptop, hij voelt soms wat krap aan, bijvoorbeeld wanneer je een server probeert te selecteren, bijvoorbeeld maar over het algemeen werkt het goed genoeg. Maar als je de instellingen controleert, zie je dat op het bureaublad het scherm een ​​stuk groter wordt, waarschijnlijk om al je opties te kunnen accommoderen.

  Ik wou dat je hier nog een paar opties had, om eerlijk te zijn. Hoewel ik me realiseer dat niet iedereen opties in TorGuard-stijl wil waarmee je praktisch elk klein ding kunt aanpassen, vind ik dat services zoals PrivadoVPN een beetje te veel de andere kant op gaan, waardoor je alleen je VPN-protocol kunt kiezen en of de service automatisch verbinding maakt. Een paar meer verschillende instellingen zouden leuk geweest zijn.

  PrivadoVPN Andere functies

  Dit kan gedeeltelijk te wijten zijn aan het feit dat PrivadoVPN niet echt zoveel functionaliteit biedt. Hoewel ik het niet leuk vind dat diensten als NordVPN en Surfshark in principe alles implementeren wat ook maar enigszins interessant klinkt en er vervolgens veel reclame voor maken, voelt de kale benadering van PrivadoVPN tekort.

  Daar. #8217; bijvoorbeeld geen split tunneling, noch extra beveiligingsfuncties: het is gewoon een server aanklikken en gaan. Hoewel ik van eenvoud hou, en ik begrijp dat het bedrijf als goedkope VPN misschien niet al te veel toeters en bellen kan toevoegen, wil je in een markt die zo competitief is als deze misschien wat meer doen om op te vallen.

  p>

  Werkt PrivadoVPN met Netflix?

  Tijdens mijn tests kwam PrivadoVPN een paar keer door bij Netflix, maar niet meer dan dat. Ik heb servers over de hele wereld geprobeerd, van het VK tot Ierland tot Japan, maar het ging op geen enkel moment zo goed. Een van de servers die wel werkte, bevond zich echter in de Verenigde Staten, de heilige graal voor iedereen die verschillende Netflix-regio's probeert te deblokkeren, dus dat is het.

  Over het algemeen kan ik me echter niet voorstellen dat PrivadoVPN binnenkort onze ranglijst voor de beste VPN voor Netflix zal betreden. Er zijn gewoon te veel providers die het beter kunnen voor een vergelijkbare of lagere prijs.

  Snelheidstests

  Een aspect van zijn service waar PrivadoVPN aan heeft gewerkt, zijn de snelheden, die vroeger slecht waren, of waar je in ieder geval niet op kon vertrouwen: het ene moment waren de snelheden geweldig, het volgende moment waren ze verschrikkelijk. Sterker nog, ik kon niet eens een van mijn geliefde snelheidstabellen toevoegen aan de eerdere versie van deze recensie. Een jaar later ziet het er echter een stuk beter uit:

  Locatie Ping (ms) Download (Mbps) Upload (Mbps) Cyprus (onbeschermd) 5 103 40 Israël 111 95 39 VK 72 98 39 New York City 210 78 37 Japan 294 64 33

  Deze snelheden zijn behoorlijk behoorlijk, dat moet gezegd worden. Hoewel ze koplopers als ExpressVPN of IVPN niet snel zullen verslaan, gezien wat je voor PrivadoVPN betaalt, is het best goed.

  Er is echter een klein voorbehoud: de fluctuaties die ik vorig jaar heb meegemaakt, waren waarschijnlijk te wijten aan overbelasting van de server, wat een van de grootste factoren is waarom VPN's uw verbinding vertragen. Ik heb het gevoel dat het probleem niet volledig is opgelost, aangezien ik op verschillende tijdstippen behoorlijke prestatiedalingen heb ervaren, die altijd samenvielen met piekuren op de bestemming waar ik verbinding mee had.

  Zoals gewoonlijk probeerde ik bijvoorbeeld 's ochtends voor het eerst verbinding te maken vanuit Cyprus, wat voor New York City min of meer midden in de nacht valt. De metingen waren toen redelijk goed, maar ik zag een daling van ongeveer 20 MBps toen ik het een paar uur later opnieuw probeerde, ongeveer op het moment dat New Yorkers aan hun werkdag beginnen. De metingen in Japan lieten vergelijkbare resultaten zien.

  Prijzen

  De prijzen van PrivadoVPN zijn redelijk. Zoals de meeste VPN's, heeft het maar één abonnement (naast het gratis abonnement) en kunnen klanten kiezen voor hoe lang ze zich willen aanmelden. Hoe langer, hoe groter de besparing per maand.

  Zoals met vrijwel alle VPN's, is Mullvad de opmerkelijke uitzondering, het maandelijkse abonnement is veel te duur en moet worden genegeerd. Betalen per jaar is veel interessanter: met $ 30 per jaar is het een stuk lager dan het gebruikelijke markttarief (iets waar ik het over heb in mijn artikel over goedkope VPN's).

  Nog interessanter is het tweejarenplan, dat je ongeveer $ 48 kost, waardoor het een van de goedkoopste VPN's is die er zijn, waardoor zelfs privé-internettoegang een run voor zijn geld krijgt. Dat gezegd hebbende, hoewel PIA een paar dollar per jaar meer kost bij plannen voor de langere termijn, biedt het meer en betere bruikbaarheid.

  Toch, als je een betrouwbare VPN nodig hebt en zo min mogelijk wilt betalen , is PrivadoVPN wellicht een goede optie.

  The Best Free VPNs of 2023 Beste gratis VPN voor Netflix Windscribe Shop Beste gratis VPN voor browsers Hide.me Shop Beste gratis VPN voor Privacy Proton VPN Shop < img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" /> Beste gratis VPN met veel servers PrivadoVPN Shop

  Is PrivadoVPN echt gratis?

  Ja, het gratis abonnement van PrivadoVPN is het echte werk, u hoeft zich alleen maar aan te melden en u kunt aan de slag. Het biedt tot 10 GB bandbreedte per maand en geeft u toegang tot 12 servers over de hele wereld. Deze bevinden zich zowel in Noord- en Zuid-Amerika als in Europa, dus ze hebben een behoorlijk behoorlijke spreiding.

  Dat gezegd hebbende, ervaren ze als gratis servers zwaardere belasting dan de meeste andere PrivadoVPN-servers, dus verwacht over het algemeen langzamere tijden.

  Beveiliging en privacy

  PrivadoVPN lijkt over het algemeen een veilige, beveiligde en particuliere VPN-provider te zijn. In zijn promotiemateriaal rekent het sterk op het feit dat het in Zwitserland is gevestigd, een land dat erom bekend staat zijn geheimen geheim te houden, hoewel het land maar al te graag met andere landen samenwerkte om arrestatiebevelen uit te voeren in de verleden.

  Als gevolg hiervan wilt u er echt zeker van zijn dat alles wat u doet tijdens het gebruik van de service geheim blijft, en als ik het privacybeleid van PrivadoVPN doorneem, zie ik niets dat aanleiding geeft tot grote zorgen, maar houd er rekening mee dat het u niet toestaat meld u anoniem aan, wat betekent dat er een verbinding tussen u en PrivadoVPN kan zijn als iemand besluit diep te graven.

  Als het om beveiliging gaat, zie ik opnieuw geen rode vlaggen, hoewel ik twee keer mijn wenkbrauwen optrok: de eerste keer was toen ik zag dat PrivadoVPN zich tussen de gelederen van VPN-services bevindt die geen hun kill-schakelaar is standaard ingeschakeld.

  Een kill-schakelaar “kills” uw verbinding als uw VPN om welke reden dan ook uitvalt en is dus een laatste verdedigingslinie tussen u en iemand die mogelijk uw verbinding bewaakt. Naar mijn mening is dit een essentieel kenmerk en mag het nooit worden uitgeschakeld. Hoewel ik het leuk vind hoe je kunt zien dat het daar op het hoofdscherm van de app is uitgeschakeld, zou ik er de voorkeur aan geven als het gewoon altijd aan stond.

  Mijn tweede probleem is dat PrivadoVPN je automatisch een VPN-protocol toewijst. Op zich is dit prima, de meeste providers doen dit, maar om de een of andere reden heeft de service besloten dat IKEv2 moet worden opgenomen, een protocol waarvan het gerucht gaat dat het enkele beveiligingsproblemen heeft. Voor mijn geld zou ik de service standaard instellen op OpenVPN of WireGuard, beide zijn veel betere opties.

  Moet u zich abonneren op PrivadoVPN?

  Ik hou van PrivadoVPN, hoewel ik niet kan zeggen dat ik er dol op ben. Het heeft veel te bieden, maar het komt met een aantal problemen waardoor het achterloopt op zijn concurrenten. Het resultaat is dat als je een VPN nodig hebt die altijd topprestaties levert, PrivadoVPN misschien niet de beste keuze is. Aan de andere kant, als je gewoon een VPN wilt die goedkoop en privé is, moet je ernaar kijken.

  De grootste kracht van PrivadoVPN is echter het uitstekende gratis abonnement. Hoewel ik het niet zo leuk vind als dat van Windscribe, dat iets betere prestaties biedt op het gratis abonnement, vind ik het wel leuk dat het 12 servers heeft verspreid over de hele wereld, niet alleen in Europa en de VS Er zal veel meer werk nodig zijn om PrivadoVPN ook te laten opvallen als een premium product.

  Beoordeling:
  6/10
  ?

  • 1 – Werkt niet
  • 2 – Nauwelijks functioneel< /li>
  • 3 – Ontbreekt ernstig op de meeste gebieden
  • 4 – Functioneert, maar heeft tal van problemen
  • 5 – Prima maar laat veel te wensen over
  • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
  • 7 – Geweldig en de moeite waard om te kopen
  • 8 – Fantastisch, nadert best-in-class
  • 9 – Best-in-class
  • 10 – Borderline-perfectie

  Prijs:
  Vanaf $ 30/jaar
  Koop nu

  Dit is wat we leuk vinden

  • Goedkoop
  • Geweldig gratis vliegtuig
  • Mooie interface< /li>

  En wat we niet doen

  • Sommige prestatieproblemen blijven bestaan
  • Geen functies
  • Niet geweldig voor Netflix

  LEES VOLGENDE

  • › Wat is een VPN-server?
  • › De beste gratis VPN's van 2023
  • › Geblokkeerde sites omzeilen
  • › AtlasVPN-recensie: kan het de lucht vasthouden?
  • › Anoniem op internet surfen: een eenvoudige handleiding
  • › FastVPN Review: What's In a Name?
  • › Gratis VPN versus betaalde VPN: welke moet u kiezen?
  • › Hoe lang gaan SD-kaarten mee?