PrivadoVPN-recension: En solid, billig VPN

0
54

Betyg:
6/10
? < ul>

 • 1 – Fungerar inte
 • 2 – Knappt funktionell
 • 3 – Svår brist på de flesta områden
 • 4 – Funktioner, men har många problem
 • 5 – Bra men lämnar mycket att önska
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Bra och värt att köpa
 • < li>8 – Fantastiskt, närmar sig bäst i klassen

 • 9 – Bäst i klassen
 • 10 – Borderline perfektion
 • Pris :
  Från 30 USD/år
  Köp nu

  How-To Geek

  PrivadoVPN är en leverantör som erbjuder anständig prestanda för en billig kostnad. Det satsar hårt på att vara baserad i Schweiz och landets berömda rykte för integritet, samt en solid gratis plan som erbjuder upp till 12 servrar och 10 GB bandbredd per månad. Jag testade PrivadoVPN för att se om det var värt att använda.

  Sammantaget gillar jag PrivadoVPN, även om det definitivt har några kinks som måste lösas. Jämfört med en tidigare recension jag gjorde av tjänsten för ungefär ett år sedan visade den dock mycket bättre prestanda. Om du behöver en grundläggande VPN och inte vill spendera för mycket kan PrivadoVPN vara intressant; men jag tvivlar på att det kommer att knäcka vår ranking av de bästa VPN:erna snart.

  Uppdatering, 25/5/23:Vår ursprungliga recension publicerades den 24 juni 2022. Efter att ha testat PrivadoVPN igen ett år senare, efter att företaget introducerat hastighetsrelaterade och andra förbättringar, uppgraderade vi vårt betyg från 5 till 6. Recensionen har uppdaterats för att återspegla våra resultat .

  Här är vad vi gillar

  • Billigt
  • Bra gratisplan
  • Trevligt gränssnitt

  Och vad vi inte gör

  • Vissa prestandaproblem kvarstår
  • Saknar funktioner
  • Inte bra för Netflix

  How-To Geeks expertgranskare går praktiskt in i varje produkt vi granskar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

  Innehållsförteckning

  Vad kan PrivadoVPN göra?
  PrivadoVPN Andra funktioner
  Fungerar PrivadoVPN med Netflix?
  Hastighetstester
  Priser
  Är PrivadoVPN verkligen gratis?
  Säkerhet och integritet
  Ska du prenumerera på PrivadoVPN?

  Vad kan PrivadoVPN göra?

  En sak som’ Det fantastiska med PrivadoVPN är gränssnittet, som är extremt enkelt. Som många ledande VPN:er är det bara en knapp för att ansluta och en för att välja din server, med en inställningskugg undangömd längst ner till vänster.

  Det finns lite som kan gå fel här, och jag gillar hur appen har uppdaterats med några fina färger och rörliga animationer när du slår på VPN.

  En sak som är praktisk är att du kan se att din avbrytare är avstängd längst ned på skärmen, en situation du kanske vill rätta till omedelbart. Jag pratar mer om detta i säkerhetsavsnittet nedan.

  Som en app i mobilstil ser den exakt likadan ut på din telefon som den gör på din bärbara dator—det känns lite trångt ibland, som när du försöker välja en server, säg, men överlag fungerar det bra. Ändå, om du kontrollerar inställningarna ser du att skärmen blir mycket större på skrivbordet, förmodligen för att tillgodose alla dina alternativ.

  Jag önskar att du hade några fler alternativ här, om jag ska vara ärlig. Även om jag inser att inte alla vill ha alternativ i TorGuard-stil som låter dig justera praktiskt taget varje liten sak, tycker jag att tjänster som PrivadoVPN går lite för mycket åt andra hållet, så att du bara kan välja ditt VPN-protokoll och om tjänsten automatiskt ansluter. Några fler olika inställningar hade varit trevligt.

  PrivadoVPN Andra funktioner

  Detta kan delvis bero på det faktum att PrivadoVPN inte riktigt erbjuder så mycket funktionalitet. Även om jag inte gillar hur tjänster som NordVPN och Surfshark kommer att implementera i princip allt som låter till och med avlägset intressant och sedan annonsera det kraftigt, så känns PrivadoVPNs bara-bones-strategi bristfällig.

  Där& #8217;är ingen delad tunnling, till exempel, eller extra säkerhetsfunktioner: det är bara att klicka på en server och gå. Även om jag gillar enkelhet och jag förstår att som ett billigt VPN kanske företaget inte kan lägga till för många klockor och visselpipor, på en så konkurrensutsatt marknad som denna kanske du vill göra lite mer för att sticka ut.

  Fungerar PrivadoVPN med Netflix?

  I mina tester kom PrivadoVPN igenom till Netflix en handfull gånger, men inte mer än så. Jag provade servrar över hela världen, från Storbritannien till Irland till Japan, men det gick inte så bra någon gång. Men en av servrarna som fungerade var i USA, den heliga graalen för alla som försöker avblockera olika Netflix-regioner, så det är det.

  Sammantaget kan jag dock inte föreställa mig att PrivadoVPN kommer att gå in i vår ranking för bästa VPN för Netflix någon gång snart. Det finns alldeles för många leverantörer som kan göra det bättre för ett liknande eller lägre pris.

  Hastighetstester

  En aspekt av dess tjänsten PrivadoVPN har arbetat på är dess hastigheter, som brukade vara dåliga, eller åtminstone inte kunde bero på: ena stunden var hastigheterna bra, nästa var de fruktansvärda. Faktum är att jag inte ens kunde lägga till ett av mina älskade hastighetsbord till den tidigare versionen av denna recension. Ett år senare ser det dock mycket bättre ut:

  Plats Ping (ms) Ladda ner (Mbps) Ladda upp (Mbps) Cypern (oskyddad) 5 103 40 Israel 111 95 39 Storbritannien 72 98 39 New York City 210 78 37 Japan 294 64 33

  Dessa hastigheter är ganska anständiga, det måste vara sagt. Även om de inte kommer att slå föregångare som ExpressVPN eller IVPN någon gång snart, med tanke på vad du betalar för PrivadoVPN, är det ganska bra.

  Det finns dock en liten varning: de fluktuationer jag upplevde förra året berodde troligen på serveröverbelastning, vilket är en av de största faktorerna till varför VPN saktar ner din anslutning. Jag har en känsla av att problemet inte har lösts helt eftersom jag upplevde några ganska allvarliga sänkningar i prestanda vid olika tidpunkter, vilket alltid sammanföll med rusningstid på destinationen jag anslutit till.

  Till exempel, som vanligt, försökte jag först ansluta från Cypern under morgonen, som infaller mer eller mindre mitt i natten för New York City. Avläsningarna då var ganska bra, men jag såg en minskning på cirka 20 MBps när jag försökte igen några timmar senare, ungefär vid den tidpunkt som New York-bor börjar sin arbetsdag. Avläsningarna i Japan visade liknande resultat.

  Prissättning

  PrivadoVPN’s prissättning är ganska anständig. Som de flesta VPN: er har den bara en plan (förutom den gratis) och låter kunderna välja hur länge de vill registrera sig för. Ju längre, desto större besparingar per månad.

  Som med praktiskt taget alla VPN, där Mullvad är det anmärkningsvärda undantaget, är månadsplanen för dyrt och bör ignoreras. Att betala per år är mycket mer intressant: för $30 per år är det en bra sänkning under den vanliga marknadsräntan (något jag pratar lite om i min artikel om billiga VPN).

  Ännu mer intressant är tvåårsplanen, som kommer att ge dig tillbaka cirka 48 $, vilket placerar den bland de billigaste VPN:erna där ute, vilket ger till och med privat internetåtkomst en kör för pengarna. Som sagt, även om PIA är några få dollar mer per år på långsiktiga planer, erbjuder det mer och bättre användbarhet.

  Om du fortfarande behöver en pålitlig VPN och vill betala så lite som möjligt , kan PrivadoVPN vara ett bra alternativ.

  The Best Free VPNs of 2023 Bästa gratis VPN för Netflix Windscribe Shop Bästa gratis VPN för webbläsare Hide.me Shop Bästa gratis VPN för integritet Proton VPN Shop Bäst Gratis VPN med massor av servrar PrivadoVPN Shop

  Är PrivadoVPN verkligen gratis?

  Ja, PrivadoVPN’s gratisplan är den verkliga affären, allt du behöver göra är att registrera dig och du är redo. Den erbjuder upp till 10 GB bandbredd per månad och ger dig tillgång till 12 servrar runt om i världen. Dessa finns i Nord- och Sydamerika samt Europa, så de har en ganska hygglig spridning.

  Som sagt, som gratisservrar upplever de tyngre belastningar än de flesta andra PrivadoVPN-servrar, så förvänta dig långsammare tider totalt sett.

  Säkerhet och integritet

  PrivadoVPN verkar överlag vara en säker, säker och privat VPN-leverantör. I sitt reklammaterial lägger man stor vikt vid det faktum att det är baserat i Schweiz, en nation som är känd för att hålla sina hemligheter nära—även om landet mer än gärna har arbetat med andra länder för att verkställa teckningsoptioner i tidigare.

  Som ett resultat vill du verkligen försäkra dig om att allt du gör när du använder tjänsten förblir hemligt, och genom att gå igenom PrivadoVPN’s sekretesspolicy ser jag inget som väcker några större problem, men notera att det inte tillåter dig logga in anonymt, vilket innebär att det kan finnas en koppling mellan dig och PrivadoVPN om någon bestämmer sig för att gräva djupt.

  När det kommer till säkerhet ser jag återigen inga röda flaggor, även om jag höjde mina ögonbryn två gånger: första gången var när jag såg att PrivadoVPN hamnar i raden av VPN-tjänster som inte har sin kill-omkopplare på som standard.

  En kill switch “kills” din anslutning om din VPN misslyckas av någon anledning och är därmed en sista försvarslinje mellan dig och någon som potentiellt övervakar din anslutning. Enligt min åsikt är detta en viktig funktion och bör aldrig vara avstängd. Även om jag gillar hur du kan se att den är avstängd där på huvudskärmen i appen, skulle jag föredra om den bara var på hela tiden.

  Mitt andra problem är att PrivadoVPN automatiskt tilldelar dig ett VPN-protokoll. I och för sig är detta bra, de flesta leverantörer gör detta, men av någon anledning har tjänsten beslutat att IKEv2 ska inkluderas, ett protokoll som har ryktats ha vissa säkerhetsproblem. För mina pengar skulle jag göra tjänsten som standard till OpenVPN eller WireGuard, som båda är mycket bättre alternativ.

  Bör du prenumerera på PrivadoVPN?

  Jag gillar PrivadoVPN, även om jag inte kan säga att jag älskar det. Det har mycket att göra för det, men det kommer med några problem som placerar det bakom sina konkurrenter. Resultatet är att om du behöver en VPN som alltid presterar på toppen av sitt spel, kanske PrivadoVPN inte är det bästa valet. Återigen, om du bara vill ha ett VPN som är billigt och privat, bör du titta närmare på det.

  PrivadoVPN’s främsta styrka är dock dess utmärkta gratisplan. Även om jag inte gillar det lika mycket som Windscribe—som erbjuder något bättre prestanda på gratisplanen—jag gillar hur den har 12 servrar utspridda över hela världen, inte bara i Europa och USA Det kommer att krävas mycket mer arbete för att få PrivadoVPN att sticka ut som en premiumprodukt också.

  Betyg:
  6/10
  ?

  • 1 – Fungerar inte
  • 2 – Knappt funktionell< /li>
  • 3 – Svår brist på de flesta områden
  • 4 – Funktioner, men har många problem
  • 5 – Bra men lämnar mycket att önska
  • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
  • 7 – Bra och värt att köpa
  • 8 – Fantastiskt, närmar sig bäst i klassen
  • 9 – Bäst i klassen
  • 10 – Borderline perfektion

  Pris:
  Från 30 USD/år
  Köp nu

  Här är vad vi gillar

  • Billigt
  • Bra gratisplan
  • Trevligt gränssnitt< /li>

  Och vad vi inte gör

  • Vissa prestandaproblem kvarstår
  • Saknar funktioner
  • Inte bra för Netflix

  LÄS NÄSTA

  • › Gratis VPN kontra betald VPN: Vilket ska du välja?
  • › Proton VPN Review: Safe As a Swiss Bank
  • › Här är när du bör använda Tor istället för ett VPN
  • › FastVPN-recension: Vad finns i ett namn?
  • › Hur man kringgår blockerade webbplatser
  • › AtlasVPN-recension: Kan det hålla upp himlen?
  • › Vad är en VPN-server?
  • › 5 Google Maps-bedrägerier (och hur man undviker dem)