Home Dutch Nadda-peptalk spoort Shinde aan om op te treden, aangezien BJP bang is voor Uddhav-voordeel in perceptiespel

Nadda-peptalk spoort Shinde aan om op te treden, aangezien BJP bang is voor Uddhav-voordeel in perceptiespel

0

De ontmoeting van de nationale president van de Bharatiya Janata Party (BJP) JP Nadda met Chief Minister Eknath Shinde tijdens zijn tweedaagse Maharashtra-bezoek onlangs lijkt de Shinde-BJP-regering te hebben geprikkeld, resulterend in de pre-moessoninspectie van de CM rondleidingen door Mumbai en Thane, advertentieblitz voor verschillende welzijnsprogramma's en de inhuldiging van verschillende infrastructuurprojecten onder tamtam.

Nadda's ontmoeting met CM Shinde in zijn ambtswoning “Varsha” op 17 mei, waarbij de focus bleef op de algemene verkiezingen van 2024 waren bedoeld om laatstgenoemde en zijn partij een realiteitscheck te geven, aldus bronnen in de Shinde Sena.

Lees ook | Win Lok Sabha-peilingen op basis van uw sterke punten, niet op de zwakheden van anderen: Nadda voor feestgangers

Nadda onderstreepte het belang van Maharashtra bij de Lok Sabha-verkiezingen – de staat is goed voor 48 Lok Sabha-kiesdistricten, het op één na hoogste aantal zetels na Uttar Pradesh – en besprak Nadda met Shinde de voorbereidingen van hun coalitie voor de verkiezingen van 2024, te midden van de vrees van de BJP dat de Shinde Sena zou kunnen de “zwakke schakel” zijn in hun poging om “40-plus zetels” in de staat te krijgen, zeiden bronnen.

In de Lok Sabha-peilingen van 2019 won de BJP samen met zijn toenmalige bondgenoot, de door Uddhav Thackeray geleide onverdeelde Shiv Sena, 41 zetels in Maharashtra.

Ondanks een veranderde politieke situatie in 2023, waar de BJP te maken krijgt met hevige concurrentie in staten als Karnataka, West-Bengalen en Bihar, wil de partij haar optreden in 2024 herhalen in Maharashtra. Een verenigde oppositiealliantie Maha Vikas Aghadi (MVA), bestaande uit de door Uddhav geleide Shiv Sena (UBT), het Congres en de Nationalistische Congrespartij (NCP), kan echter een formidabele hindernis vormen voor de hernieuwde poging van de BJP om de coalitie uit 2019 te herhalen. prestatie. De MVA-partners zijn al begonnen met gesprekken over stoelverdeling voor de peilingen van 2024.

Lees ook | Shiv Sena interpreteert uitspraak Hooggerechtshof verkeerd, BJP heeft vertrouwen in verkiezingen Maharashtra: Dy CM Fadnavis

Bronnen zeiden dat de ontmoeting van Nadda met Shinde de push leek te zijn die de CM ertoe bracht om vervolgens een ontmoeting te houden met zijn parlementsleden om de voorbereidingen voor 2024 te bespreken. Shinde vroeg zijn parlementsleden ook om outreach-programma's uit te rollen in hun respectievelijke kiesdistricten om “de prestaties van de Modi-regering tot nu toe tijdens haar negenjarige ambtstermijn onder de aandacht te brengen”.

“De BJP is al begonnen met het identificeren van haar zetels. Het verwacht dat Shinde Sena zich gaat voorbereiden op de verkiezingen door zich te concentreren op manieren en middelen om de perceptiestrijd te winnen”, vertelde een insider aan The Indian Express. De BJP maakt zich zorgen over de perceptie dat de Shinde Sena het verliest van de Uddhav Sena in de strijd om verhalen. Geprikkeld door dergelijke berichten, heeft het actie ondernomen om Shinde tot actie aan te zetten.

Advertentie

De afgelopen dagen heeft de regering van Shinde-Devendra Fadnavis geprobeerd alles in het werk te stellen om haar plan “Shasan Aaplya Dari (regering voor de deur)” bekend te maken. In het kader van dit programma heeft de deelstaatregering ernaar gestreefd directe voordelen te bieden aan de behoeftigen en te zorgen voor een soepele levering van overheidsdiensten aan de burgers.

Lees ook | JP Nadda stuurt BJP naar 2024 LS-peilingen, maar eerst wacht de zuidelijke test

De regering Shinde heeft nu ook een nieuw webportaal gelanceerd, Mahalabharthi, waar de lijst van alle regelingen waarvoor een persoon in aanmerking komt beschikbaar zal worden gesteld, samen met de adressen van de betrokken overheidsinstanties. Hogere overheidsfunctionarissen, zoals de districtscollector en gemeentecommissaris, zullen verantwoordelijk worden gehouden voor de effectieve levering van dergelijke welzijnsdiensten aan de burgers.

De afgelopen dagen heeft de regering ook verschillende infraprojecten gelanceerd, waaronder de tweede fase van de Nagpur-Mumbai Samruddhi Expressway en de Mumbai Trans Harbor Link (MTHL). Drie dagen geleden kondigde het de beslissing aan om huizen toe te wijzen aan sloppenwijkbewoners voor slechts Rs 2,5 lakh per huis.

Lees ook

Hits en missers van 9 jaar regering van Narendra Modi

Toen Charan Singh weigerde de geboortedag van Savarkar te vieren: 'Perha…

Terwijl de steun voor protesterende worstelaars groeit in Punjab, keert de terugkeer van een gezin…

Het congres begint met reparatiewerkzaamheden in Rajasthan, Kharge ontmoet Gehlot en Pi…Advertentie

De BJP verloor onlangs Karnataka, waar de Het Congres won de peilingen van de Assemblee met een overweldigende meerderheid. Om herhaling in Maharashtra te voorkomen, zeiden bronnen, wil de BJP dat de Shinde Sena haar zaakjes op orde krijgt. “MVA kan beschuldigingen uiten aan onze regering. Maar het punt blijft dat deze beschuldigingen er uiteindelijk niet toe doen als de overheid de levering van verschillende diensten effectief verzekert. Dus daar werken we aan”, zei een leider van Shinde Sena.

 

© The Indian Express (P) Ltd