Moge 'tempel van democratie' het ontwikkelingstraject van India blijven versterken: premier over nieuw parlementsgebouw

0
74

Premier Narendra Modi beschreef het nieuwe parlementsgebouw zaterdag als een “tempel van de democratie” en wenste dat het het ontwikkelingstraject van India blijft versterken en miljoenen in staat stelt.

Modi, die mensen had aangespoord om een ​​video van het nieuwe gebouw op Twitter te delen met de hashtag ‘MyParliamentMyPride's 8217;, merkte ook op dat mensen door middel van zeer emotionele voice-overs een geest van trots overbrengen dat de natie een nieuw parlement krijgt dat zal blijven werken om de ambities van mensen met meer kracht te vervullen.

Modi tagde een tweet van vakbondsminister Hardeep Puri waarin hij het nieuwe parlementsgebouw prees en zei op Twitter: “Moge deze Tempel van Democratie doorgaan met het versterken van het ontwikkelingstraject van India en het versterken van miljoenen.” Hij gebruikte de ‘My Parliament My Pride’ tag mee met zijn tweet. De premier heeft ook de berichten van verschillende mensen geretweet met de video van het nieuwe parlementsgebouw en hun voice-overs.

Bekijk | Nieuws over het nieuwe parlementsgebouw Hoogtepunten: premier Modi ontmoet Adheenam-zieners in zijn woning, ontvangt ‘Sengol’ van hen

In een andere tweet zei Modi: 'Verschillende mensen uiten hun vreugde op #MyParliamentMyPride. Door middel van zeer emotionele voice-overs brengen ze een gevoel van trots over dat onze natie een nieuw parlement krijgt dat zal blijven werken om de ambities van mensen met meer kracht te vervullen. Modi had vrijdag gezegd dat het nieuwe parlementsgebouw elke Indiër trots zal maken, terwijl hij een video van het nieuw gebouwde complex op Twitter plaatste en mensen aanspoorde om het op het sociale mediaplatform te delen met de hashtag ‘MyParliamentMyPride’ .

Modi had mensen ook aangespoord om de video met hun voice-over te delen.

Het nieuwe parlementsgebouw wordt zondag ingehuldigd en de ceremonie begint met een vroege ochtendhavan en een multireligieus gebed, gevolgd door een formele opening in de Lok Sabha door Modi. De video gedeeld door Modi geeft een virtuele rondleiding door het nieuwe gebouw, inclusief de Lok Sabha en Rajya Sabha.

Er wordt verwacht dat maar liefst 25 partijen de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw zullen bijwonen, terwijl 20 oppositiepartijen dat hebben gedaan besloten het evenement te boycotten.

Advertentie

Ambtenaren zeiden dat de havan rond 07.00 uur buiten het nieuwe gebouw zal worden gehouden en dat de ceremoniële scepter Sengol door de hogepriesters van de Shaivite-orde aan Modi zal worden overhandigd. De Sengol wordt geïnstalleerd bij de voorzitter van de voorzitter in het nieuwe parlementsgebouw.

Must read | Dit is hoe het nieuwe parlementsgebouw verschilt van het bestaande

Voormalig vice-president M Venkaiah Naidu, Lok Sabha-voorzitter Om Birla, voormalig premier HD Deve Gowda en onder anderen Rajya Sabha vice-voorzitter Harivansh zullen naar verwachting aanwezig zijn tijdens de formele inauguratie van het nieuwe complex.

Lees ook

Kruis personeel van legerofficieren naar IAF, marine binnenkort

PM symbool van House trust, diep tevreden heeft hij het ingehuldigd: President

Nieuw parlementsgebouw wordt basis voor creatie van een nieuw India: PM…

Inhuldiging van het parlementsgebouw: op hun grootste dag wa…

De driehoekige Het parlementsgebouw in de vorm van vier verdiepingen heeft een bebouwde oppervlakte van 64.500 m². Het gebouw heeft drie hoofdpoorten — Gyan Dwar, Shakti Dwar en Karma Dwar.