Home Svenska Minst 19 medlemmar av säkerhetsstyrkorna skadades i en självmordsexplosion i nordvästra Pakistan

Minst 19 medlemmar av säkerhetsstyrkorna skadades i en självmordsexplosion i nordvästra Pakistan

0

Minst 19 medlemmar av pakistanska säkerhetsstyrkor skadades allvarligt i lördags när en självmordsbombare med en explosivladdad motorcykel riktade sin konvoj i det vilsamma stamdistriktet i nordvästra Pakistan som gränsar till Afghanistan, sa en tjänsteman.

Säkerhetsstyrkorna’ konvojen reste till Asman Manza-området i södra Waziristan från DI Khan i Khyber Paktunkhwa-provinsen, när självmordsbombare attackerade dem, sade BDS (Bomb Disposal Squad) ansvarig Inayayatullah Tiger.

Tillståndet för två medlemmar av säkerhetsstyrkorna sägs vara kritiskt, sade han.

Hela området har spärrats av och Pakistans brottsbekämpande myndigheter har inlett en utredning av attacken.

Ingen har tagit på sig ansvaret för attacken.

I onsdags var två soldater bland fyra personer, när en självmordsbombare med en explosivladdad bil riktade in sig på en säkerhetskontroll< /strong> i Datta Khel Bazar i norra Waziristan i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen.

Lördagens attack ägde rum i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen som gränsar till Afghanistan och är ett tidigare fäste för den militanta pakistanska talibangruppen, även känd som Tehreek-e-Taliban Pakistan eller TTP.

Den 30 januari, en självmordsbombare från talibanerna sprängde sig själv i luften under eftermiddagsbönen i en moské i Peshawar, och dödade 101 människor och skadade mer än 200 andra.

Annons

Pakistan har drabbats av en våg av terrorism, mestadels i landets Khyber Pakhtunkhwa-provins, men också i Balochistan, Punjab-staden Mianwali, som gränsar till den vilsamma Khyber Pakhtunkhwa-provinsen och i Sindh-provinsen.

I november förra året avbröt TTP en vapenvila på obestämd tid som överenskommits med regeringen i juni 2022 och beordrade sina militanter att utföra attacker mot säkerhetsstyrkorna.

Pakistan hoppades att de afghanska talibanerna efter att ha kommit till makten skulle stoppa användningen av deras jord mot Pakistan genom att utvisa TTP-agenterna, men de har tydligen vägrat att göra det till priset av att anstränga banden med Islamabad.

Annons

TTP, som bildades som en paraplygrupp med flera militanta utrustningar 2007, avbröt en vapenvila med den federala regeringen och beordrade sina militanter att iscensätta terroristattacker över hela landet.

Gruppen, som tros vara nära Al-Qaida, har fått skulden för flera dödliga attacker över hela Pakistan, inklusive en attack mot arméns högkvarter 2009, attacker mot militärbaser och 2008 års bombning av Marriott Hotel i Islamabad.< /p>Läs även

'Vandrar med mina söner': Pakistans före detta premiärminister Imran Khan om vad han saknar…

Imran Khan arresteringshöjdpunkter: Pakistan SC kallar fd premiärministers arrestering olaglig, o…

Imran Khans nära medhjälpare Fawad Chaudhry lämnar PTI-partiet

Imran Khans söner Suleman, Qasim besöker honom i Lahore efter att ha skjutit

TTP har också orkestrerat den avskyvärda Army Public School-attacken i Peshawar 2014, där över 130 elever dödades.