Lovgivning innført for å gjøre Diwali til en føderal ferie i USA

0
52

En fremtredende amerikansk lovgiver innførte fredag ​​et lovforslag i den amerikanske kongressen for å erklære Diwali, lysfestivalen, en føderal helligdag, et trekk ønsket velkommen av forskjellige samfunn fra hele landet.

&#8220 ;Diwali er en av de viktigste dagene i året for milliarder av mennesker over hele kloden, og for utallige familier og lokalsamfunn i Queens, New York og USA, sa kongresskvinne Graced Meng til journalister under en virtuell pressekonferanse her like etter. introduserer lovforslaget i Representantenes hus.

Diwali Day Act, når den ble vedtatt av kongressen og undertegnet i lov av presidenten, ville gjøre lysfestivalen til den 12. føderalt anerkjente høytiden i USA.

Å etablere en føderal helligdag for Diwali, og den fridagen den ville gi, ville tillate familier og venner å feire sammen, og demonstrere at regjeringen verdsetter nasjonens mangfoldige kulturelle sammensetning, sa kongresskvinnen. “Diwali-feiringen er en fantastisk tid her i Queens, og hvert år er det lett å se hvor viktig denne dagen er for så mange mennesker. Amerikas styrke kommer fra de forskjellige opplevelsene, kulturene og samfunnene som utgjør denne nasjonen,» sa hun.

“Min Diwali Day Act er ett skritt mot å utdanne alle amerikanere om viktigheten av denne dagen, og feire hele ansiktet til amerikansk mangfold. Jeg ser frem til å lede dette lovforslaget gjennom Kongressen,” sa Meng.

New Yorks forsamlingskvinne, Jenifer Rajkumar, ønsket velkommen, sa: “I år så vi hele staten vår snakke med én stemme til støtte for å anerkjenne Diwali og det sørasiatiske samfunnet.” “Min ekstraordinære partner i regjeringens kongresskvinne Meng tar nå bevegelsen nasjonal med sin historiske lovgivning for å gjøre Diwali til en føderal høytid. Sammen viser vi at Diwali er en amerikansk høytid. Til de over 4 millioner amerikanerne som feirer Diwali, din regjering ser deg og hører deg,” sa hun.

Senator i New York State, Jeremy Cooney, applauderer Meng for hennes fortsatte arbeid for å øke synligheten til det asiatisk-amerikanske samfunnet. noen amerikanere opplever ikke regelmessig.

Annonse

“Diwali er en spesiell høytid for så mange sørasiatiske og indo-karibiske samfunn,” sa New Yorks byråd Shekar Krishnan.

“Som den første indiske amerikaneren som noen gang ble valgt inn i NYC-regjeringen, er jeg så stolt over å støtte kongresskvinne Meng’s lovgivning for å etablere ‘Deepavali’ som en føderal helligdag. Det er avgjørende at barn som mine egne offisielt kan feire høytidene våre med familiene sine på en måte som jeg ikke var i stand til å vokse opp, sa han.

Et stort antall medlemmer av samfunnet applauderte innføringen av Diwali Day Act i Representantenes hus.
«Anerkjennelsen av Diwali og Bandi Chhor Divas er avgjørende for å berike det kulturelle stoffet i USA og fremme større forståelse og verdsettelse for den rike sørasiatiske diasporaen,» sa Sim J Singh Attariwala, Senior Policy and Advocacy Manager of The Sikh Coalition.

Annonse

“I dag er en milepæl som viser vår synlighet, våre bidrag og fremgangen vi gjør i USA med Diwali Day Act, sier Richard David, styremedlem i Indo-Caribbean Alliance.

Gratulerer Kongresskvinne Meng, koalisjonen av hinduer i Nord-Amerikas president Nikunj Trivedi sa at denne gledesfylte festivalen feires av millioner av amerikanere og symboliserer seieren til det gode over det onde og lyset over mørket og bringer sammen mennesker fra alle bakgrunner for å verne om godhet, velvære, fred og velstand – ting som alle kan verdsette og dra nytte av.

“Som hindu-amerikanere er vi så glade for å se et lovforslag for å hedre mangfoldet av feiringer som finner sted over det indiske subkontinentet, Karibia og videre på Diwali, sier Ria Chakrabarty, policydirektør for hinduer for menneskerettigheter .
«Det er på høy tid å anerkjenne Diwali som en helligdag i amerikanske offentlige skoler,» sa Dr. Neeta Jain, grunnlegger og president for International Ahimsa Foundation.

Les også

Joe Biden, GOP oppnår foreløpig avtale om å heve gjeldstaket, unngå calamito…

Russland lanserte 'største droneangrep' på ukrainsk hovedstad før Kiev D…

Mann som åpnet Asiana-flydøren i luften forteller politiet at han var «ukomfortabel…

Ukraina sikter mot russiske oljerørledningsinstallasjoner med droner: Rapport

“Barna våre bør behandles likt. Når barna våre feirer andre kulturer, bør andre feire og lære om vår kultur også. Dette er den eneste måten vi kan lære barn å ha gjensidig respekt, gjensidig forståelse og gjensidig aksept,” sa hun.