Lagstiftning infördes för att göra Diwali till en federal helgdag i USA

0
60

En framstående amerikansk lagstiftare lade på fredagen fram ett lagförslag i den amerikanska kongressen för att förklara Diwali, ljusfestivalen, en federal helgdag, ett drag som välkomnas av olika samhällen från hela landet.

&#8220 ;Diwali är en av årets viktigaste dagar för miljarder människor över hela världen, och för otaliga familjer och samhällen i Queens, New York och USA, sa kongressledamoten Graced Meng till reportrar under en virtuell presskonferens här strax efter presenterar lagförslaget i representanthuset.

Diwali Day Act, när den antogs av kongressen och undertecknades i lag av presidenten, skulle göra ljusfesten till den 12:e federalt erkända helgdagen i USA.

Att inrätta en federal helgdag för Diwali, och den lediga dagen den skulle ge, skulle tillåta familjer och vänner att fira tillsammans och visa att regeringen värdesätter nationens mångfaldiga kulturella sammansättning, sa kongressledamoten. “Diwali-firandet är en underbar tid här i Queens, och varje år är det lätt att se hur viktig denna dag är för så många människor. Amerikas styrka kommer från de olika erfarenheter, kulturer och samhällen som utgör denna nation”, sa hon.

“Min Diwali Day Act är ett steg mot att utbilda alla amerikaner om vikten av denna dag och att fira hela den amerikanska mångfalden. Jag ser fram emot att leda detta lagförslag genom kongressen”, sa Meng.

Som välkomnande av flytten sa New Yorks församlingskvinna Jenifer Rajkumar, “I år såg vi hela vår stat tala med en röst för att erkänna Diwali och det sydasiatiska samhället.” “Min extraordinära partner i regeringens kongresskvinna Meng tar nu rörelsen nationell med sin historiska lagstiftning för att göra Diwali till en federal helgdag. Tillsammans visar vi att Diwali är en amerikansk högtid. Till de över 4 miljoner amerikaner som firar Diwali, din regering ser dig och hör dig,” sa hon.

Applåderande Meng för hennes fortsatta arbete för att öka synligheten för det asiatisk-amerikanska samfundet, sa New York State Senator Jeremy Cooney att utnämningen av Diwali till en federal högtid inte bara hedrar dem som observerar utan lyfter fram en kulturell tradition. vissa amerikaner upplever inte regelbundet.

Annons

“Diwali är en speciell helgdag för så många sydasiatiska och indokaribiska samhällen”, sa New Yorks kommunfullmäktigeledamot Shekar Krishnan.

“Som den första indiska amerikanen som någonsin valts in i NYC-regeringen, är jag så stolt över att stödja kongressledamoten Meng’s lagstiftning för att upprätta ‘Deepavali’ som en federal helgdag. Det är avgörande att barn som mina egna kan officiellt fira våra helgdagar med sina familjer på ett sätt som jag inte kunde växa upp, sa han.

Ett stort antal samhällsmedlemmar applåderade införandet av Diwali Day Act i representanthuset.
“Erkännandet av Diwali och Bandi Chhor Divas är avgörande för att berika den kulturella strukturen i USA och främja större förståelse och uppskattning för den rika sydasiatiska diasporan”, säger Sim J Singh Attariwala, senior policy and advocacy manager för The Sikh Coalition.

Annons

“Idag är en milstolpe som visar vår synlighet, våra bidrag och de framsteg vi gör i USA med Diwali Day Act, säger Richard David, styrelsemedlem i Indo-Caribbean Alliance.

Grattis Congresswoman Meng, koalitionen av hinduer i Nordamerikas president Nikunj Trivedi sa att denna glädjefyllda festival firas av miljontals amerikaner och symboliserar segern för det goda över det onda och för ljuset över mörkret och för samman människor från alla bakgrunder för att vårda godhet, välbefinnande, fred och välstånd – saker som alla kan värdesätta och dra nytta av.

“Som hinduiska amerikaner är vi så glada över att se ett lagförslag för att hedra de många festligheter som äger rum över den indiska subkontinenten, Karibien och vidare på Diwali, säger Ria Chakrabarty, policychef för hinduer för mänskliga rättigheter .
“Det är hög tid att erkänna Diwali som en helgdag i amerikanska offentliga skolor”, säger Dr Neeta Jain, grundare och ordförande för International Ahimsa Foundation.

Läs även

Joe Biden, GOP når preliminär överenskommelse om att höja skuldtaket, undvika calamito…

Ryssland lanserade 'största drönareattacken' på den ukrainska huvudstaden före Kiev D…

Man som öppnade Asiana-plansdörren i luften säger till polisen att han var 'obekväm…

Ukraina riktar in sig på ryska oljeledningsinstallationer med drönare: Rapportera

“Våra barn bör behandlas lika. Eftersom våra barn firar andra kulturer, borde andra fira och lära sig om vår kultur också. Detta är det enda sättet vi kan lära barn att ha ömsesidig respekt, ömsesidig förståelse och ömsesidig acceptans”, sa hon.