Kvinnan maoist skadas under skottlossning i Chhattisgarhs Kanker

0
49

En kvinnlig avdelningskommittémedlem i CPI (maoist) drabbades av en skottskada i ett möte med ett gemensamt team av distriktspolisen och gränssäkerhetsstyrkan (BSF) i södra Chhattisgarhs Kanker-distrikt på fredagskvällen. En BSF-jawan fick också mindre skador i mötet.

Händelsen ägde rum runt 21.00 på fredagen när en bataljon av BSF-jawans och distriktspolisen åkte för en områdesherraväldeövning mot byn Markachuwa från BSF-lägret i Byn Mendara, som faller under Pratappur-polisstationens jurisdiktion.

Under insatsen inträffade ett möte nära byn Upanjur cirka 10 kilometer nordost om polisstationen. I mötet led kvinnan som identifierades som Fagni Pediyami en kulskada på låret. Hon har förts till sjukhus där hon vårdas för sina skador. Pediyami är runt 25-30 år gammal och gick med i den maoistiska organisationen för sex år sedan.

Pediyami är en avdelningskommittékadr för Rajnandgaon-Kanker Border-divisionen av CPI (maoist). Hon fick en belöning på 1 lakh vid gripandet. Hennes man, identifierad som Vinod Madanwada, är en befälhavare för en lokal operationsgrupp (LOS). BSF jawan Vikas Singh som drabbades av en mindre splitterskada sägs vara utom fara.

Läs även

“PM symboliserar parlamentets förtroende”, säger president Murmu, välkomnar invigningen …

Invigning av det nya parlamentshuset Liveuppdateringar: New Parliament Buildingin…

Chhattisgarhs officiella tömmer reservoaren för att hitta mobiltelefon han tappade under…

20 saker du måste veta om Indiens nya parlament

Polisen beslagtog sex tryckkokare IED, ett gevär, sju gevärskulor, 44 kulor, mediciner, en ficklampa, en solplatta, tråd, sju fjärrkontroller, ett litet batteri, broschyrer, Naxal-litteratur och Naxal-uniform under mötet.