Jamia Millia Islamia herschikt data voor UPSC-voorbereiding RCA-toelatingstest, examen op 18 juni

0
48

Jamia Millia Islamia heeft woensdag de data voor de toelatingstest van de Residential Coaching Academy opnieuw gepland ter voorbereiding van het Civil Services Coaching-programma 2023. Kandidaten hebben nu tot 5 juni de tijd om zich aan te melden via de officiële website – jmicoe.in.

< p>Het online aanmeldingsproces is gestart op 20 april. Het portaal gaat op 6 juni weer open voor het bewerken van het aanmeldingsformulier. Volgens het herziene schema wordt de toelatingstest afgenomen op 18 juni. De paper voor algemene studies (objectieve type ) wordt gehouden van 10.00 tot 12.00 uur en paper twee (essay) wordt gehouden van 12.00 tot 13.00 uur.

Lees ook | UPSC verhelpt verwarring over valse selectieclaims, overweegt actie tegen twee kandidaten

De voorlopige datum van het resultaat van de schriftelijke test is 18 juli en de voorlopige data voor het interview zijn 22 juli tot 12 augustus. Het definitieve resultaat wordt waarschijnlijk vrijgegeven op 10 augustus. De laatste dag voor voltooiing van de toelating is 20 augustus. kandidaten zijn van 24 tot 25 augustus. De kandidaten op de wachtlijst worden toegelaten op 28 augustus, waarna de oriëntatie voor de lessen zal plaatsvinden op 31 augustus.

Deze toelatingstest zal worden gehouden in 10 centra verspreid over het land — Delhi, Srinagar, Jammu, Hyderabad, Guwahati, Mumbai, Patna, Lucknow, Bengaluru, Malappuram (Kerala).

De schriftelijke test zou bestaan ​​uit algemene studies (alleen objectieve type) naar het model van UPSC (alleen in het Engels, Hindi, Urdu) en het schrijven van essays in het Engels, Hindi, Urdu om het algemene bewustzijn, kritisch denken, logisch denken, redeneren en begrip van de kandidaat te testen en schriftelijke communicatie. Er zou een negatieve beoordeling zijn voor objectieve vragen in de test. Een derde van de punten zou worden afgetrokken voor een fout antwoord.

Lees ook | Haar leven gebonden aan een rolstoel, maar niet haar dromen: vrouw uit Kerala strijdt tegen alle verwachtingen in om te slagen voor het UPSC-examen

De voorrondes van de testreeks vinden plaats van januari 2024 tot april 2024 en de hoofdreeks van de testreeks vindt plaats van juni 2024 tot september 2024. Er zijn 100 zitplaatsen beschikbaar en accommodatie in een hostel is verplicht.

Lees ook

6 maanden sinds 'Kasab'-opmerking, omstreden MIT-professor terug op campus…

'Moet meisjesstudenten op schoolniveau aanmoedigen om technische co…

Kerala +2 Resultaat 2023 Updates: 4.897 studenten van Malappuram district scoren…

DU voegt nieuw keuzevak toe aan Savarkar BA Pol Science-programma, leraar..

De essays van alleen de beste 800 studenten worden beoordeeld op basis van het MCQ-testpapier. De aanvraagkosten bedragen Rs 950 + toepasselijke basiskosten.

© IE Online Media Services Pvt Ltd