Is de tijd voor 32 GB RAM eindelijk aangebroken?

0
65
Joshua Sanderson Media/Shutterstock.com

We hebben eindelijk vastgesteld dat 640K geheugen voor niemand genoeg is, maar de juiste hoeveelheid RAM blijft een heet discussieonderwerp. RAM is niet goedkoop, maar de tijd is misschien eindelijk aangebroken om over te stappen naar 32 GB geheugen.

Professionele gebruikers hebben al meer dan 32 GB

Voordat we ingaan op de vraag of het 32 ​​GB RAM-niveau de nieuwe goede plek is voor gewone gebruikers, moet u weten dat voor professionals die werken aan het maken van hoogwaardige inhoud of serieus rekenwerk, 32 GB RAM stevig in de achteruitkijkspiegel zit. Het is niet ongebruikelijk dat laptops voor mobiele werkstations worden geleverd met 64 GB RAM, en desktops voor werkstations hebben vaak CPU's en moederborden met een maximale RAM-capaciteit van meer dan een terabyte!

Voor die gebruikers bestaat er geen twijfel over hoeveel geheugen ze nodig hebben. Het wordt bepaald door de applicaties en de grootte van de activa of datasets die moeten worden verwerkt. Er moet voldoende RAM zijn om die krachtige CPU's van gegevens te voorzien, anders staat al die hardware inactief terwijl het wacht tot de (relatief) trage SSD-opslag zijn inhaalslag maakt.

Het type gebruiker dat we gebruiken. ;waar we het hier over hebben is de algemene gebruiker. Dit geldt ook voor mensen die dagelijkse productiviteitstaken uitvoeren; degenen die mainstream videobewerking, 3D-modellering en muziekproductie doen; en natuurlijk gamers. Wat is het geval voor 32 GB RAM voor degenen die geen zakelijke creditcard gebruiken om hardware te kopen?

Er zijn spelvereisten Klimmen

Voor gamers wordt het snel duidelijk dat 32 GB RAM op middellange termijn zou moeten zijn. Star Citizen vermeldt 16 GB RAM als minimumvereiste. Spider-Man Remastered vereist 32 GB RAM voor de hoogste instellingen met behulp van ray tracing. Elden Ring vereist minimaal 12 GB RAM, en we verwachten dat de volgende generatie open-wereldgames 16 GB als uitgangspunt zal hebben in plaats van de aanbevolen RAM-vereiste.

Naarmate meer en meer games beginnen met aanbevolen RAM-vereisten van meer dan 16 GB, is het duidelijk dat degenen die momenteel met 16 GB geheugen spelen onder druk zullen staan ​​om zo snel mogelijk te upgraden. Dit laat 24 GB of 32 GB over als de volgende stap, afhankelijk van uw geheugenkanaalconfiguratie.

Browsen met tabbladen is een geheugenvarken

We spelen niet allemaal triple-A-videogames of besteden onze tijd aan het ontwerpen van sportwagens in CAD-toepassingen, maar u gebruikt uw computer vrijwel zeker in ieder geval voor internetten. Browsen met tabbladen heeft het mogelijk gemaakt om tientallen of honderden webpagina's als afzonderlijke tabbladen te openen. Moderne webpagina's kunnen elk honderden megabytes in beslag nemen, afhankelijk van hun inhoud, dus de geheugenvoetafdruk loopt snel op.

GERELATEERDGoogle Chrome-tabbladen bewaren voor later

Op computers met minder RAM worden webpagina's die u momenteel niet gebruikt, in de cache op uw harde schijf opgeslagen. Als die schijf een snelle SSD is, is de impact misschien niet al te drastisch, maar zelfs dan kunnen de prestaties traag zijn omdat uw computer tijdens het browsen wanhopig gegevens van en naar het RAM verplaatst.

Als u het type persoon met zoveel geopende tabbladen dat je hun titels niet eens kunt lezen, kan het uitgeven van 32 GB RAM een merkbaar verschil maken in de reactietijd van je systeem.

Meer RAM wordt niet verspild

Moderne besturingssystemen zoals Windows 11 of macOS zijn slim genoeg om eventuele extra RAM te gebruiken. Dit is de reden waarom u na het upgraden van bijvoorbeeld 16 GB naar 32 GB RAM inactief RAM-gebruik zult zien ten opzichte van de totale hoeveelheid geheugen die u daarvoor had!

Besturingssystemen kunnen applicaties vooraf laden of veelgebruikte gegevens, zodat wanneer u op die knop klikt, de reactietijd veel sneller is. Het is meestal een goede zaak om RAM te gebruiken dat momenteel niet nodig is voor een actieve toepassing als stand-bygeheugen.

Multitasking is belangrijk

We hebben de geheugenvereisten van afzonderlijke applicaties besproken, maar een grote kracht van moderne pc's is multitasking. Als u meerdere applicaties tegelijk wilt uitvoeren, hebt u voldoende RAM nodig om alles te huisvesten. Als u dat niet doet, wordt de computer gedwongen om de RAM-inhoud naar een schijf te verplaatsen, wat ordes van grootte langzamer is dan RAM.

Hoewel uw browser met veel tabbladen of uw videogame op zichzelf misschien niet 32 ​​GB RAM verbruikt, kunnen ze er samen korte metten mee maken. Moderne computers hebben ook massa's CPU-kernen. Het wordt normaal om acht kernen te hebben; kerntellingen bereiken snel dwaze niveaus vanaf het middenbereik en daarbuiten.

GERELATEERDCPU-basisprincipes: wat zijn kernen, hyperthreading en meerdere CPU's?

Het hebben van veel cores betekent dat de CPU van je computer gemakkelijk meerdere zware taken tegelijk kan uitvoeren, maar als hij niet genoeg RAM heeft, is het totale aantal cores betwistbaar. Als u op internet wilt blijven surfen of naar YouTube wilt kijken terwijl uw project op de achtergrond wordt weergegeven, hebt u kernen en RAM nodig om alles soepel en responsief te houden.

Wie heeft er geen 32GB RAM nodig?

Is het tijd dat iedereen overstapt naar 32GB RAM? Op het moment van schrijven is het antwoord “ja” voor mid- tot high-end gamers, zware multitaskers en iedereen die op zoek is naar de soepelste computerervaring die mogelijk is.

We kunnen 8 GB RAM niet meer aanbevelen voor algemeen computergebruik, althans niet op Windows-systemen. Windows 11 heeft daar een aanzienlijk deel van nodig, waardoor er niet zoveel overblijft voor zelfs maar bescheiden geheugenverslindende apps. Een Windows-systeem van 8 GB is bruikbaar, tenminste als het een SSD heeft, maar de klok tikt door als algemene productiviteits-apps en de webinhoud blijft groeien.

GERELATEERDWat is een Solid State Drive (SSD) en heb ik er een nodig?

16 GB RAM lijkt de meest comfortabele hoeveelheid voor gamers die het niet erg vinden om in de toekomst op minimale instellingen te spelen.

Evenzo algemene gebruikers die dingen doen zoals surfen op het web met een matig aantal tabbladen, doen kantoor- of schooltaken en het luisteren naar muziek of het bekijken van video hoeft niet te worden geüpgraded boven 16 GB. Zelfs als je al die dingen tegelijk doet.

Het is gemakkelijk om te controleren hoeveel RAM je hebt op je pc, en als je een getal ziet dat kleiner is dan 16 GB, is de kans groot dat er in de nabije toekomst een upgrade komt.

Beste budget gaming-laptop

MSi Katana GF76

Groot, mooi en met voldoende pk's om het 17,3-inch 1080p-scherm volledig te benutten. De MSI Katana geeft budgetgamers een voorproefje van het leven van een premium gaming-laptop.

Amazon

$1366,88
$1499,00 Bespaar 9%

Adorama

$1279.00
 

LEES VOLGENDE

  • › Pas op, Chrome: sommige pc-games willen nu 32 GB RAM
  • › Kun je een gaming-laptop upgraden?
  • › Hoe u uw eigen Minecraft-server start voor multiplayer-gaming
  • › Een ChatGPT-achtige AI uitvoeren op uw eigen pc
  • › Waarom het oké is om een ​​Mac te kopen met slechts 8 GB RAM
  • › Wat voor soort geheugen heeft mijn computer geïnstalleerd?
  • › Windows 11: hoeveel RAM kan uw pc hebben?
  • › Hoe u uw RAM-snelheid kunt controleren