India for å presse tilbake mot “agenda-drevne” globale rangeringsfirmaer: Modi-rådgiver

0
49

India planlegger å presse tilbake mot “agenda-drevet”, “nykolonialt” landrangeringer produsert av globale byråer om emner som styresett og pressefrihet, sa en sentral rådgiver for Indias statsminister Narendra Modi til Reuters i et intervju på fredag.

Sanjeev Sanyal, medlem av Modi’s Economic Advisory Council, sa at India har begynt å ta opp dette problemet på globale fora. Han sa at indeksene ble satt sammen av en “liten gruppe tenketanker i Nord-Atlanteren,” sponset av tre eller fire finansieringsbyråer som “driver en virkelig agenda.”

“Det er ikke bare narrativ bygging på en eller annen diffus måte. Dette har tydelig direkte innvirkning på handel, investeringer og andre aktiviteter,” Sanyal sa.

India rangerte lavere enn Afghanistan og Pakistan i den nye World Press Freedom Index utgitt av Reporters Without Borders. Det var under Pakistan og Bhutan i en akademisk frihetsindeks av V-Dem Institute.

I løpet av det siste året har India i ulike møter påpekt feilene i metodene som brukes til å kompilere globale indekser brukt av institusjoner som Verdensbanken, World Economic Forum (WEF) og FNs utviklingsprogram (UNDP), sa Sanyal.

Les også | Hva er World Press Freedom Index og hvordan måler den land?

Verdensbanken er involvert i denne diskusjonen fordi den tar disse meningene fra disse tenketankene og helliggjør dem effektivt ved å sette den inn i noe som kalles verdensstyringsindeksen,” sa Sanyal.

Verdensbanken, WEF, Reporters Without Borders og V-DEM Institute svarte ikke umiddelbart på forespørsler om kommentar. UNDP sa at de ville svare innen kort tid.

Annonse

Sanyal sa at vurderingene også blir fastkoblet til beslutningstaking gjennom miljømessige, sosiale og styringsnormer (ESG) og suverene vurderinger. Multilaterale utviklingsbanker tilbyr subsidierte lån til ESG-kompatible prosjekter.

“Ideen om å ha noen ESG-normer er ikke problemet i seg selv. Problemet er knyttet til hvordan disse normene er definert og hvem som sertifiserer eller måler etterlevelse av disse normene,” han sa. “Som ting utvikler seg for tiden, har utviklingsland blitt fullstendig utelatt fra samtalen.”

Saken tas opp av kabinettsekretariatet, som har holdt mer enn et dusin møter om saken i år, sa en myndighetsperson. Kabinetssekretariatet og finansdepartementet svarte ikke umiddelbart på forespørsler om kommentarer.

Annonse

India har sagt at de planlegger å være en talsmann for utviklingsland under G20-presidentskapet. Sanyal sa ikke om India har flagget spørsmålet om landrangeringer med G20.

“Det er andre utviklingsland som også er bekymret for dette fordi dette i praksis er en form for nykolonialisme, ” sa han og la til at bekymrede departementer er blitt bedt om å etablere referanser og engasjere seg kontinuerlig med vurderingsbyråer.

Les også

«Statsminister symboliserer parlamentets tillit», sier president Murmu, og ønsker velkommen…

Innvielse av det nye parlamentsbygningen Liveoppdateringer: Nytt parlamentsbygg…

Chhattisgarh offisielle tapper reservoaret for å finne mobiltelefon han droppet under…

20 ting du må vite om Indias nye parlament

Noen av kommende indekser som følges opp av India er finansiell utviklingsindeks av International Monetary Fund, kjønnsulikhet og menneskelig utviklingsindekser av UNDP, logistikkytelse og verdensomspennende styringsindikatorer fra Verdensbanken, sa kilder. (Rapportering av Sarita Chaganti Singh; Redigering av Conor Humphries)