Hur man förlänger batteriet (och livslängden) på din Smartwatch

0
67
Tim Brookes/Review Geek

Ingenting kan döda njutningen av att använda en smartklocka snabbare än att konstant behöva ladda den. Varje ögonblick som din klocka sitter på en laddare är en tid som du inte kan njuta av din enhet. Även om det är ett faktum att du behöver ladda upp din klockas batteri, finns det sätt att gå längre mellan laddningarna.

Vi lyfter fram tips som hjälper din smartklocka att spendera mer tid på din handled och mindre tid på din laddare samt sätt att förlänga den totala livslängden på din klocka. Gör dig redo att gå längre mellan laddningscykler och smartwatch-uppgraderingar.

Hur länge håller de flesta smartklockor en laddning?

Varje smartklockamodell är unik och varje person använder sin klocka på olika sätt. De flesta smartklockor kan dock gå 18 timmar till en och en halv dag mellan laddningarna. Det betyder att de flesta laddar sina klockor varje dag. De som inte använder sin klocka för sömnspårning tenderar att slå på sin smartklocka medan de får sina åtta timmar, medan andra kan göra det medan de gör sig redo på morgonen.

Om du märker att du måste ladda din smartklocka oftare än en gång om dagen kan du vidta åtgärder för att förbättra klockans batteritid.

Hur går jag längre mellan att ladda min Apple Watch?

Justin Duino/Recensionsnörd

När du märker att din klockas batteri tar slut snabbare än du tror att det borde, bör ditt första steg vara att lära dig mer om din batterihälsa. Med en Apple Watch kan du göra detta genom att gå till appen Inställningar på din Apple Watch och välja Batteri. Där kan du lära dig vad din klockas maximala batterikapacitet är och hur ditt batteri används under dagen.

När du är beväpnad med den här informationen kan du börja vidta åtgärder för att få ditt batteri att hålla längre varje dag. Först och främst vill du se till att din klocka har den senaste programvaran. Du kan se om du behöver en uppdatering genom att öppna Apple Watch-appen på din telefon och välja Allmänt och sedan Programuppdatering.

Du kan också aktivera energisparläge för att inaktivera din pulssensor under träningspass. På telefonens Apple Watch-app väljer du Träning och aktiverar lågenergiläge. Om du fortfarande vill spåra din puls under träningen kan du använda ett Bluetooth-bröstband istället för klockans inbyggda pulssensor.

Slutligen har du möjlighet att aktivera lågströmsläget när du försöker förlänga batteriet. Du kan enkelt göra detta genom att gå till Inställningar på din Apple Watch och välja Batteri.

Hur kan jag förbättra min Wear OS Smartwatch’ s Batteritid?

Samsung

Precis som med en Apple Watch är det smart att lära sig mer om batteriet i din Wear OS-smartklocka innan du gör något annat. För att göra detta måste du se till att din klocka är ansluten till din telefon och kontrollera Wear OS-appen. Väl i appen scrollar du ned till Inställningar, trycker på Avancerade inställningar och väljer Watch-batteri.

De insikter du får om din klockas batteri kan hjälpa dig att bestämma vilka batteribesparande åtgärder som hjälper dig att gå längre mellan laddningssessionerna. Det första du kan göra är att stänga av klockans skärm när du inte använder den. För att åstadkomma detta sveper du nedåt från toppen av skärmen, trycker på Inställningar, väljer Display och trycker på Alltid på Display för att stänga av eller slå på den.

Medan du tänker på din skärm vill du överväga att göra andra ändringar som att använda en urtavla som inte är animerad eller interaktiv. Du kan också sänka ljusstyrkan på din klockskärm. För att minska ljusstyrkan behöver du bara svepa nedåt från toppen av skärmen, trycka på Inställningar, välja Display, trycka på Justera ljusstyrka och välja en ljusstyrka.

Aviseringar kan också vara en stor belastning för din batteri, så det är klokt att stänga av de du inte vill ha eller behöver. Du kan göra detta genom att svepa nedåt från toppen av skärmen. Du trycker sedan på Inställningar, väljer Aviseringar, trycker på Blockera appaviseringar, väljer Lägg till fler och väljer de appar du vill blockera.

Slutligen, på tal om appar, vissa är hårdare på ditt batteri än andra. Du kan avinstallera de som verkar ta ur din klockas batteri genom att gå till din lista över appar och trycka på strömknappen. Du rullar sedan ned och trycker på Play Butik. Därifrån sveper du nedåt från toppen av skärmen och trycker på Mina appar, väljer appen du vill ta bort och trycker på Avinstallera.

Kan jag få min smartklocka att hålla längre?

Josh Hendrickson

Att ta hand om din smartklockas batteri låter dig inte bara få mer tid mellan laddningarna. Det kan också få din klocka att hålla längre totalt sett. Det beror på att din smartklockas livslängd är mycket relaterad till det laddningsbara litiumjonbatteriet som driver den.

Din klockas batteri kan vanligtvis hålla en full laddning i cirka 300 till 500 laddningscykler. Hur länge ditt batteri förblir i toppform beror till stor del på hur du laddar din smartklocka varje dag.

Många tror att du bara ska ladda batteriet när det når 0 % eller nära Det. Det är dock väldigt svårt för din smartwatchs batteri att gå från 0 % till 100 %. För att göra laddningen lite enklare för ditt batteri bör du sikta på att ladda din klocka när den kommer till cirka 50%. Det här lilla steget kan hjälpa din smartklocka att hålla längre, medan de andra tipsen i den här artikeln kan hjälpa dig att spendera mer tid på att njuta av din klocka och mindre tid på att ladda den.