Hoe het is om een ​​gaming-laptop te gebruiken als je ENIGE gaming-pc

0
62
Sydney Butler/How-To Geek

Ik vermeed gaming-laptops gedurende het grootste deel van mijn lange leven als pc-gamer, maar nadat ik een smaak van hoe moderne gaming-laptops eigenlijk zijn om op de lange termijn mee te leven, het is moeilijk voor te stellen om terug te gaan naar toeterende desktop-gaming-pc's.

Waarom ik desktop gaming-pc's heb gedumpt

Mijn reis naar de wereld van gaming-laptops begon niet uit een plotseling verlangen naar verandering, maar uit noodzaak. Als een oude desktop-gamer voelde ik me op mijn gemak met mijn Mini ITX-systeem, een 4690K-processor en een RTX 2060 grafische kaart. Het was een opstelling die me goed van pas kwam en die ik niet graag achter me wilde laten.

Het uitvoeren van de Red Dead Redemption 2 Benchmark op Ultra 1440p met DLSS-kwaliteit op een MSI GS66 Stealth haalt slechts 150W uit deze 550W-omvormer. Sydney Butler/How-To Geek

Mijn leven hier in Zuid-Afrika was echter een unieke uitdaging. Lastafschakeling werd een onvermijdelijk onderdeel van het leven, waarbij de stroom tot wel 12 uur per dag uitviel. Mijn (toenmalige) krachtige desktopsysteem werd op deze momenten zo nuttig als een baksteen.

Tegelijkertijd bereidde ik me voor op een nieuwe freelancereis. Die reis leende zich niet om rond een desktop-pc te sjouwen.

Deze samenloop van factoren leidde me naar de wereld van gaming-laptops, en tot mijn verbazing was het een wereld die ik snel begon te waarderen.

Het&#8217 ;s een Plug and Play-ervaring

Het gemak was het eerste dat me opviel toen ik mijn desktop verruilde voor een laptop. Het was niet langer nodig om te knoeien met een rattennest van kabels of ervoor te zorgen dat alle componenten correct zaten. Ik hoefde me geen zorgen te maken dat de stroomtoevoer genoeg stroom had voor mijn componenten of de luchtstroom in mijn behuizing.

In plaats daarvan had ik een compacte, krachtige machine die klaar was om direct uit de doos te gaan. Mijn eerste gaming-laptop, uitgerust met een 9e generatie zes-core CPU en een mobiele 1660 Ti, bood een game-ervaring die vergelijkbaar was met mijn oude desktop.

Zelfs de machtige Cyberpunk 2077 was bij uitstek speelbaar op 1080p op mijn oude 1660 Ti laptop. Sydney Butler/How-To Geek

De overgang verliep soepeler dan ik had verwacht en het gemak viel niet te ontkennen. Ik kon overal installeren, inschakelen en beginnen met gamen – geen gedoe, geen gedoe. Deze plug-and-play-ervaring was een verfrissende verandering ten opzichte van het constante knutselen en probleemoplossing dat vaak gepaard gaat met een desktop-pc.

It’s Less Luidruchtiger dan u denkt

Een van de klachten die vaak tegen gaming-laptops wordt geuit, is dat ze luidruchtig kunnen zijn, waarbij hun koelventilatoren overuren maken om te voorkomen dat de krachtige componenten oververhit raken. Ik vond het geluidsniveau echter meer dan acceptabel, en zeker minder dan mijn vorige Mini ITX-opstelling met zijn watergekoelde CPU en enorme 200 mm ventilator aan de voorkant.

Natuurlijk kunnen de geluidsniveaus van laptops variëren, afhankelijk van het specifieke model en hoe goed het koelsysteem is ontworpen. Maar met de juiste keuze zou je aangenaam verrast kunnen zijn hoe stil een gaming-laptop kan zijn. Ondanks dat mijn (huidige) GS66 stealth veel krachtiger is dan mijn oude desktop van jaren geleden, produceert hij hooguit een luide “woosh” die gemakkelijk kan worden uitgeschakeld, en dit is een dunne en lichte gaming-laptop, waarbij grotere machines nog stiller zijn.

Laptop-toetsenborden Aren&#8217 ;t Zeer geschikt voor gaming

Als ik één klacht heb over het gebruik van een gaming-laptop, dan is het dat het ingebouwde toetsenbord niet ideaal is om te gamen. Ik kan met name nooit een comfortabele hoek voor mijn hand krijgen terwijl ik het scherm nog steeds in de juiste positie en op de juiste afstand heb.

Om dit te omzeilen, gebruik ik een Tartarus V2-toetsenbord tijdens het gamen onderweg . Het is een toetsenbord met één hand dat het comfort en de controle biedt die ik nodig heb, en een veel betere game-ervaring biedt dan het ingebouwde toetsenbord van de laptop.

Een fantastisch toetsenbord

Razer Tartarus v2

De Tartarus-gamepad van Razer heeft 32 programmeerbare toetsen, een thumbpad voor beweging in acht richtingen en een verstelbare polssteun.

Amazon

$ 79,92
 

Ontketend zijn van mijn bureau is onbetaalbaar

< p>

Misschien wel het belangrijkste voordeel van het gebruik van een gaming-laptop is de vrijheid die het me geeft. Ik zit niet langer vastgeketend aan een bureau in een specifieke kamer van mijn huis. Ik kan gamen waar ik maar wil, of dat nu op de bank is, in bed of zelfs in een café.

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />Alles wat je nodig hebt voor de pc-game-ervaring in één kleine tas. Sydney Butler/How-To Geek

Deze flexibiliteit heeft voor mij een game-changer betekend, vooral tijdens onze voortschrijdende black-outperiodes. Het lagere stroomverbruik van de laptop betekent dat ik hem tijdens stroomuitval op een back-up-omvormer kan laten werken. Dit zou niet mogelijk zijn met mijn vorige desktopconfiguratie, die mijn huidige (vrij dure) omvormer in minder dan een uur leeg zou maken en hetzelfde werk zou doen als mijn laptop.

Ik maak me niet zo'n zorgen over upgraden

Toen het tijd werd om mijn gaming-setup te upgraden, koos ik voor de MSI GS66 Stealth, met een i7 12700H CPU en een mobiele 3070 Ti GPU. Deze laptop biedt prestaties die vergelijkbaar zijn met of beter zijn dan een PS5 of Xbox Series X, met het extra voordeel van technologieën zoals DLSS.

Terwijl desktop-pc's meestal het voordeel hebben in pure prestaties, hebben gaming-laptops aanzienlijke vooruitgang geboekt in recente jaren. De prestaties van mijn huidige laptop zijn meer dan voldoende voor elke game die ik wil spelen, en ik ben ervan overtuigd dat dit nog een aantal jaren zo zal blijven.

GERELATEERD: Kunt u een gaming-laptop upgraden?

Bovendien zullen alle platformonafhankelijke games, ervan uitgaande dat ze correct zijn geporteerd, prima werken op mijn computer. Ik maak me niet constant zorgen dat ik de nieuwste en beste componenten nodig heb om van mijn games te genieten. Aangezien zoveel mensen wijzen op een gebrek aan upgrademogelijkheden als het gaat om gaming-laptops, is het belangrijk erop te wijzen dat je games niet op de hoogste instellingen hoeft te draaien om plezier te hebben. Het vlees en de aardappelen van pc-gaming gebeurt in de middenklasse en gaming-laptops zitten tegenwoordig comfortabel in die middenklasse. De meest populaire GPU's voor pc-gaming zijn kaarten zoals de 1660 Ti of GTX 1650! Zolang de laptop ergens tussen een Xbox Series S en Series X of PS5 valt, zal het een relevante machine zijn zolang die consoles games krijgen.

Ik zie mezelf niet snel teruggaan naar desktop-pc's. Hoewel ze hun voordelen hebben, wegen de voordelen van de levensduur van een gaming-laptop – draagbaarheid, lager stroomverbruik en voldoende prestaties – zwaarder dan deze. Bovendien kan ik de vrijheid om te kunnen gamen waar en wanneer ik maar wil niet genoeg benadrukken. Voor mij is een gaming-laptop niet alleen een alternatief voor een desktop-pc; voor mij is het een betere keuze.

The Best Gaming Laptops of 2023 Beste gaming-laptop in het algemeen Lenovo Legion 7i Koop bij Lenovo Beste budgetlaptop voor gaming ASUS TUF Dash 15 Koop bij Amazon Beste gaminglaptop Onder $ 1.000 Acer Nitro 5 Koop bij Best Buy Beste gaming-laptop onder $ 500 HP 14 Koop bij Amazon Beste 17-inch gaminglaptop Razer Blade 18 Koop bij Amazon LEES VOLGENDE

  • › Bezorgd over de levensduur van de batterij van de handheld gaming-pc? Koop gewoon een powerbank
  • › Hoe lang gaan SD-kaarten mee?
  • › 5 Google Maps-zwendel (en hoe u ze kunt vermijden)
  • › Kan ChatGPT essays schrijven: is het gebruik van AI om essays te schrijven een goed idee?
  • › 10 Google Translate-functies die u zou moeten gebruiken
  • › De beste DDR4 RAM van 2023