Er maratonløp bra for deg? Styrker det alle muskler? Hvorfor du ikke bør løpe barbeint

0
76

Helger er vanligvis tiden da folk gjør noen forsøk på å prioritere helsen og eksperimentere med langdistanseløping som en del av treningsregimet. I disse dager følger de fleste unge profesjonelle til og med religiøst maratonkretser. Men maratonløping kan også forårsake muskeltretthet og skade fotmuskulaturen, som igjen kan føre til kroniske smerter eller skader. Det er en krevende fysisk aktivitet som legger betydelig belastning på kroppen, spesielt føttene og underekstremitetene. Det er flere myter og fakta knyttet til hvordan maratonløping påvirker ulike fotmuskler og de riktige restitusjonsmetodene etter å ha fullført et løp. La oss utforske noen av disse mytene og faktaene nedenfor.

Styrker maratonløp alle fotmuskler like mye?

Mens maratonløp engasjerer ulike fotmuskler, styrker det ikke nødvendigvis dem alle like mye. Den gjentatte påvirkningen og belastningen av langdistanseløping virker først og fremst på de større musklene i de omfattende musklene (legg, legg og lår). De mindre iboende musklene i føttene, som er ansvarlige for balanse og stabilitet, får kanskje ikke samme nivå av kondisjonering. Men ankelmuskulaturen i den indre kategorien belastes mest.

Forhindrer løping barbeint eller med minimalistiske sko fotmuskelskader?

Bevisene er fortsatt usikre på at løpere går barbeint eller bruker minimalistiske sko som styrker fotmusklene og forhindrer skader. Det er viktig å gå gradvis over og sørge for riktig form for å unngå overbelastning av fotmusklene, noe som kan føre til skader. Noen av de vanligste skadene på foten (iboende) som en løper kan være utsatt for mens han løper barbeint inkluderer:

a) Plantar Fasciitis – er akutt smerte i det tykke vevet (Plantar fascia) nederst på foten som forbinder hælbenet og tærne. Dette skjer når dette vevet blir hovent eller betent. Å ignorere denne smerten kan føre til kroniske hælsmerter og kan også endre måten å gå på. Også personer med veldig flate føtter eller svært høye buer er mer utsatt for plantar fasciitt.

b) Akilles tendinitt – Akilles er den store senen som forbinder de to leggmusklene med baksiden av hælbenet. Kraftige smerter kjennes i hælen når denne senen er sprukket og kan også føre til ankelsmerter. Dette kan være forårsaket av overforbruk, overdreven løping uten oppvarming.

Kan alle fotmuskler trenes separat siden de alle jobber sammen?

Annonse

Fotmuskler kan trenes separat for å håndtere spesifikke svakheter eller ubalanser. Øvelser som tåkrøller, bueløft og marmorpickuper kan målrette ulike fotmuskler individuelt og forbedre den generelle fotstyrken, og bidra til å utvikle bedre utholdenhet for langdistanseløping.

Hvilke muskler er mer utsatt for skade?

En ny studie har vurdert de skadelige effektene av helmaratonløping på indre og ytre fotmuskler, og dens assosiasjon med endringer i den langsgående fotbuen. Forskerteamet ble ledet av professor Mako Fukano fra Shibaura Institute of Technology (SIT) og inkluderte også Kento Nakagawa fra Waseda University, Ayako Higashihara og Takayuki Inami fra Keio University, og Takaya Narita fra Toin University of Yokohama. Prof Fukano sa: “Disse resultatene indikerer at skade- og restitusjonsresponsen etter en hel maraton er forskjellig mellom ulike fotmuskler. For forskningsdeltakerne våre viste alle tre ytre muskler og bare én indre muskel skade etter maratonløp, noe som tyder på at ytre muskler kan være mer utsatt for maraton-indusert skade enn de indre.»

Skaden på ytre muskler. fotmusklene gjenspeiler det omfattende trykket som bæres av ankelleddet mens du løper over lange distanser sammenlignet med resten av foten.

Les også

Kan yoga hjelpe med å styrke muskler? Bare prøv disse asanaene og se etter…

Nitesh Pandey hjerteinfarkt død: Hvorfor indiske menn i 50-årene er mest på…

En ekte mors berøring: I en 15-timers operasjon redder mors beintransplantasjon hennes jus…

Vitamin B12, probiotika og kalsium: Hvorfor yoghurt kan være bedre enn hjemmebruk…Reklame

Husk, alles kroppen reagerer forskjellig på maratonløping, og det er avgjørende å lytte til kroppens signaler, unngå overanstrengelse og søke profesjonelle råd ved behov. Å prioritere tilstrekkelig hvile, restitusjon og gradvis trening kan hjelpe deg med å opprettholde sunne fotmuskler og forbedre den generelle løpeprestasjonen.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.