ED legt beslag op meer dan Rs 36 cr activa in TN, bankdeposito's van Udayanidhi Stalin Foundation in witwaszaak

0
48

Het directoraat Handhaving zei zaterdag dat het beslag heeft gelegd op onroerende activa ter waarde van meer dan Rs 36 crore in Tamil Nadu en Rs 34,7 lakh op de bankrekening van de Udayanidhi Stalin Foundation als onderdeel van een witwasonderzoek.

Het onderzoek, dat wordt uitgevoerd onder verschillende secties van de Wet ter voorkoming van witwassen van geld (PMLA), is gericht tegen de Kallal Group en de in het VK gevestigde Lyca-groep en zijn Indiase bedrijven Lyca Productions en Lyca Hotels, aldus het.

img src=”https://data.indianexpress.com/election2019/track_1x1.jpg” />

De ED heeft onlangs in april en begin deze maand huiszoekingen uitgevoerd tegen de twee entiteiten.

Er werd een onderzoek gestart op basis van een FIR geregistreerd door Central Crime Branch-I, Chennai, waar werd beweerd dat de klager Gaurav Chachra, directeur van Pettigo Commercio Internacional Lda, door de Kallal Group en zijn directeuren/oprichters was opgelicht voor Rs 114,37 crore zoals Saravanan Palaniappan, Vijaykumaran, Aravinth Raj en Vijay Ananth afgezien van Lakshmi Muthuraman en Preetha Vijayananth, zei het ED in een verklaring.

Pettigo is een dochteronderneming van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Lyca Group, met een significante aanwezigheid in India in de vorm van Lyca Productions, Lyca Hotels, etc.

Uit het onderzoek bleek dat de fraude “eigenlijk een bedrag van Rs 300 crore betreft, aangezien de Lyca Group ook andere investeringen/leningen had gedaan aan de beschuldigde groep en haar entiteiten zonder enige zorgvuldigheid of grondgedachte.” Dit resulteerde in huiszoekingen tegen zowel de beklaagden als de klagers en “leidde tot de ontdekking van verschillende belastende bewijzen in de vorm van digitaal bewijsmateriaal, documenten, eigendommen, verdacht contant geld en hawala-transacties die nog steeds onder de ED-scanner en onderzoeken liggen,” #8221; aldus het federaal agentschap.

Om een ​​deel van de opbrengsten van misdaden veilig te stellen, legde de ED op 25 mei voorlopig beslag op verschillende onroerende goederen in Tamil Nadu ter waarde van Rs 36,3 crore en Rs 34,7 lakh die beschikbaar waren op de bankrekening van de Udayanidhi Stalin Foundation, aangezien het de opbrengsten ontving. van misdaad” ” stond er.

Lees ook

Inhuldiging nieuw parlementsgebouw Live-updates: nieuw parlementsgeb…

'PM symboliseert het vertrouwen van het Parlement', zegt president Murmu, verwelkomt inaugustus…

20 dingen die je moet weten over het nieuwe parlement van India

Chhattisgarh-ambtenaar leegt reservoir om mobiele telefoon te vinden die hij liet vallen tijdens…

Lyca Productions is een entertainmentbedrijf dat zich bezighoudt met de productie en distributie van Tamil en Hindi films en het was onlangs in het nieuws voor de tweedelige Tamil-epische films Ponniyin Selvan: I en Ponniyin Selvan: II.