Det bästa DDR4 RAM-minnet 2023

0
66
Justin Duino/How-To Geek

Köpa DDR4 RAM för din PC i 2023

DDR4, som ursprungligen släpptes 2014, är en äldre RAM-standard än DDR5, släpptes 2020. Om du bygger en ny dator från början kanske du vill välja den nyare standarden för framtiden kompatibilitet, men även för nya datorer har DDR4 en stor fördel i pris.

När du väl har bestämt dig för DDR4 är huvudfrågan du vill ta itu med hur mycket minne du behöver och hur många platser du har. Om du uppgraderar din bärbara dator som levereras med 8 GB RAM, kan du behöva ett 16 GB SODIMM-minne eftersom det bara finns en ledig plats. Å andra sidan har en speldator ofta fyra platser för att köra två par dubbelkanalsminne.

RELATERATHur påverkar RAM-hastighet och timing min dators prestanda?

Dubbelkanalsminne låter dig ta en viss minneskapacitet, som 32GB, och dela upp den i två RAM-minnen. Detta ger dig samma kapacitet men större bandbredd eftersom minnet använder två platser, vilket ger bättre prestanda. Det är mindre vanligt, men fyrkanalsminne använder samma koncept, bara med fyra platser.

Nästa fråga är hastighet, men hur viktigt detta är kommer att skilja sig åt för alla. Om du huvudsakligen använder RAM i form av flera Chrome-flikar och chattfönster, bör det mesta RAM-minnet fungera bra så länge det har den kapacitet du behöver. Som sagt, spelare, videoproffs och andra kommer att vilja ha det snabbaste RAM-minnet de kan hitta.

Om du lägger till RAM istället för att bara byta ut det, notera kapaciteten och hastigheten på minnet du har. Även om det mesta DDR4 RAM-minnet borde fungera tillsammans i din PC, är det lättare att hålla din dator igång smidigt med samma hastighet och kapacitet RAM-minne eller, helst, till och med samma tillverkare.

Slutligen kan spelare kanske leta efter mer specifika funktioner, som RGB-belysning eller överklockningsfunktioner. Allt RAM-minne görs inte lika när det gäller hur långt du kan driva det innan det börjar få problem.

Slutligen, se till att du inte snålar på kapaciteten. Även om 16 GB fortfarande är gott om RAM-minne för de flesta användningsområden, kan det vara dags att gå över till 32 GB RAM om du spelar mycket eller kör många resurstunga applikationer.

Bästa DDR4 RAM totalt sett: Patriot Viper Steel DDR4

Patriot

Proffs

 • ✓ Stilren look
 • ✓ Finns i hastigheter upp till 4 400 Mhz
 • ✓ Kompatibilitet säkerställer att den fungerar med din PC

Nackdelar

 • ✗ Fungerar bäst endast med specifika moderkort

Oavsett om du bygger en ny dator eller uppgraderar en äldre, är snabbare RAM alltid bra att ha. Det är särskilt sant när det snabba RAM-minnet också ser bra ut och inte kostar för mycket, som Patriot Viper Steel DDR4-minnet.

Detta DDR4-kit är tillgängligt i olika hastigheter och kapaciteter, med kapaciteter på upp till 64GB (2×32GB) och hastigheter upp till 4400Mhz. Oavsett vilket kit du väljer har Viper Steel ett mer minimalistiskt utseende än annat högpresterande RAM-minne, utan RGB-belysning och en elegant värmespridare i metall.

Om du har en hög- slut på moderkort och tålamod kan du få seriös prestanda ur Patriot Viper Steels höghastighetssatser. Med Intel XMP 2.0 aktiverat och viss överklockning kan detta RAM-minne nå tider upp till 19-19-19-39.

Patriot Viper Steel DDR4 är inte det billigaste minnet du kan köpa, men 32 GB kostar dig mindre än $70, om du är villig att välja 3 600 MHz. Som sagt, detta RAM-minne kan gå snabbare, med 16 GB 2×8 GB-kit tillgängliga vid 4 400 MHz.

Bästa DDR4-RAM-minne totalt sett

Patriot Viper Steel DDR4 32GB (1 x 32GB) 3600 MHz-modul

Patriot Viper Steel DDR4 erbjuder fantastisk prestanda, hög kapacitet och Intel XMP 2.0-stöd för att säkerställa att du når de annonserade hastigheterna, allt i ett snyggt och prisvärt paket.

Amazon

60,99 USD
67,99 USD Spara 10 %

Bästa budget DDR4 RAM: Corsair Vengeance LPX

Corsair

Proffs

 • ✓ Minimal design ser bra ut i alla PC-byggen
 • ✓ Handsorterade marker för stabil prestanda
 • ✓ Finns i upp till 256 GB kit
 • ✓ Låg profildesign

Nackdelar

 • ✗ Kan vara för vanligt att leta efter några

Det finns gott om budget-RAM-alternativ, men bara så många är tillgängliga från företag med ett så solidt rykte som Corsair. Även om det inte är det billigaste DDR4-RAM-minnet du hittar, är Corsair Vengeance LPX en solid, pålitlig komponent som erbjuder bättre prestanda än många budgetalternativ.

Medan vilket DDR4-RAM som helst borde fungera med ett kompatibelt moderkort har Corsair gått långt för att säkerställa att Vengeance LPX är optimerad för både moderna Intel- och AMD-processorer. Detta RAM-minne använder också handsorterade chips för att säkerställa att du har utrymme att överklocka om du skulle vilja.

Intel XMP 2.0 gör det enkelt att konfigurera och få RAM-minnet att köra med de aviserade hastigheterna. Vengeance LPX använder också en lågprofildesign, med en höjd på bara 34 mm. Detta ger plats för andra komponenter i din PC-uppbyggnad och ett utmärkt alternativ för datorer med mindre formfaktorer.

Corsair Vengeance LPX har tre-hastighetsalternativ: 3 200 MHz, 3 600 MHz och 4 000 MHz. Medan den högsta hastigheten kommer till en premie, är i vissa fall ett 3 600 Mhz 16 GB-kit billigare än det långsammare alternativet.

Best Budget DDR4 RAM

Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4

Budget-RAM behöver inte betyda billig kvalitet, och Corsair Vengeance LPX gör det tydligt, med handsorterade chips som säkerställer att du har gott om utrymme för överklockning.

Amazon

44,99 USD
65,99 USD Spara 32 %

Bästa köp

$47,99
$49,99 Spara 4%

Bästa DDR4 RAM för spel: TEAMGROUP T-Force Xtreem ARGB

TEAMGROUP

Proffs

 • ✓ ARBG-belysning
 • ✓ Snygg look även utan belysning
 • ✓ Utmärkt prestanda
 • ✓ Bra pris för vad du får

Nackdelar

 • ✗ Kunde överklocka bättre
 • ✗ Kitalternativen kan vara överväldigande

Om du bygger eller uppgraderar en dator för spel, måste du vara noggrann uppmärksam på varje komponent om du vill klämma ut varenda droppe spelprestanda. Det är då du vänder dig till ett alternativ som TEAMGROUP T-Force Xtreem ARGB.

Gaming PC-byggen är synonymt med överdriven belysning, men om du föredrar saker på den mer subtila sidan, RGB-belysningen här är styrbar för att passa vilken stil du än föredrar. Kylflänsen i aluminiumlegering har ett fantastiskt utseende helt på egen hand samtidigt som det låter ljuset skina igenom.

T-Force Xtreem ARGB kommer att fungera bra oavsett om du kör en Intel- eller AMD-processor. Som sagt, hur RAM-minnet är optimerat betyder att du kommer att få något bättre prestanda på en AMD-plattform. Många PC-byggen för spel använder AMD Ryzen-processorer, så det här passar bra.

Vi tittar på 32GB PC4-28800-kit, men flera hastigheter och kapaciteter är tillgängliga. Du kan använda upp till 16 GB 5 333 MHz PC4-42700 i ett 2×16 GB kit eller upp till ett 128 GB 3 600 MHz PC4-28800 kit.

Bästa DDR4 RAM för spel

TEAMGROUP T-Force Xtreem ARGB 32GB (2x16GB)

Om du letar efter DDR4 RAM som ser lika imponerande ut som det presterar, är ARGB-belysningen på TEAMGROUP T-Force Xtreem ARBG en perfekt match för dess hastighet och användarvänlighet.

Amazon

84,99 USD
 

Bästa DDR4 RAM för bärbara datorer: Kingston FURY Impact 32GB

Kingston

Proffs

 • ✓ Finns i flera kapaciteter och kit
 • ✓ Plug N Play automatisk överklockning
 • ✓ Låg strömförbrukning

Nackdelar

 • ✗ Inte lika snabbt som skrivbordsalternativ

Att uppgradera DDR4 RAM i din bärbara dator kan vara knepigt, eftersom SODIMM-modulerna du behöver för en bärbar dator är svårare att hitta än standardmoduler. Förutsatt att din bärbara dator inte har inlödat RAM-minne är Kingston FURY Impact 32GB ett perfekt kit för att komma in och ersätta din befintliga DDR4.

Kingston annonserar att FURY Impact 32GB-satsen är redo för AMDs Ryzen-chips. Naturligtvis kommer RAM-minnet fortfarande att fungera bra med din Intel-processor, och detta RAM-minne stöder Intel XMP 2.0-profiler.

Kingston FURY Impact DDR4 har Plug-N-Play automatisk överklockning. Den här funktionen överklockar automatiskt RAM-minnet till den högsta publicerade frekvensen som stöds av RAM-minnet och din hårdvara, vilket tar bort den tråkiga installationen av överklockning.

Vi tittar specifikt på 3200Mhz 32GB-satsen, men mycket andra hastigheter och alternativ finns. Detta RAM-minne är också tillgängligt i 2 666 Mhz och 2 933 Mhz hastigheter, med kapaciteter från 16 GB till 64 GB (2×32 GB).

Bästa DDR4 RAM för bärbara datorer

Kingston FURY Impact 32GB

Om du har möjlighet att byta ut RAM-minnet i din bärbara dator kommer Kingston FURY Impact 32GB att se till att du har mer än tillräckligt med minne så länge den bärbara datorn fortsätter att köras.

Amazon

72,50 USD
82,78 USD Spara 12 %

Bästa 32 GB DDR4 RAM: G.SKILL 32 GB Ripjaws V-serien

G.SKILL

Proffs

 • ✓ Testad för bred kompatibilitet
 • ✓ Optimerad för prestanda med dubbla kanaler
 • ✓ Lågprofildesign är bra för stora CPU-kylare

Nackdelar

 • ✗ Utseende kanske inte passar alla

Om du vet att du går för 32 GB i din PC-byggd är det vettigt att köpa allt på en gång, eftersom detta låter dig se till att ditt RAM-minne är kompatibelt för bästa prestanda. I det här fallet är G.SKILL 32GB Ripjaws V Series kit ett perfekt alternativ.

Ripjaws V Series 32GB kit är tänkt att köras i tvåkanalsläge för ökad bandbredd. Detta ökar hastigheten med vilken din CPU kan komma åt minnet, vilket ger dig bättre övergripande prestanda utan huvudvärken med överklockning.

Naturligtvis, om du vill överklocka Ripjaws V-serien kan du det. Detta RAM-minne har XMP 2.0-profilstöd för att enkelt nå 16-18-18-38 RAM-timing som anges på Amazon-sidan. G.SKILL nämner också att detta RAM-minne är specifikt optimerat för AMD’s Ryzen X570, Intel’s Z390 och Z490, och nyare processorer.

Äntligen, medan Ripjaws V Series-kit är’ 8217;t lika låg profil som vissa, med 42 mm, lämnar det gott om plats för stora CPU-kylare. Det här är ett utmärkt val för att bygga en högpresterande dator med liten yta.

Bästa 32 GB DDR4 RAM

G.SKILL 32 GB (2 x 16 GB) Ripjaws V Series DDR4

Om du bygger en DDR4-dator kan du lika gärna dra nytta av nuvarande priser och satsa på 32 GB medan du kan. G.SKILL Ripjaws V-serien erbjuder fantastisk prestanda och den kapacitet du behöver i många år framöver.

Amazon

Vanliga frågor

Vad står DDR4 för?

DDR står för “Double Data Rate” och DDR4 är den fjärde generationen av denna typ av minne.

Är DDR4 RAM-minnen AMD eller Intel beroende?

Nej. Medan vissa tillverkare annonserar att deras minne är bättre lämpat för vissa CPU-arkitekturer, kommer DDR4 RAM att fungera med båda typerna av CPU, förutsatt att det är kompatibelt med ditt moderkort.

Kan jag använda DDR4 RAM i en DDR5-kortplats?

Nej . DDR4 och DDR5 använder platser som är fysiskt inkompatibla med varandra, så du skulle inte ens kunna passa in den i kortplatsen.

Är 16 GB DDR4 RAM bra för spel?

För de flesta spel som finns på marknaden när detta skrivs, ja. Som sagt, spel med högre systemkrav kommer hela tiden, och du kan behöva uppgradera till 32GB.

Kan jag blanda RAM-hastigheter i min PC-uppbyggnad?

Ja, åtminstone teoretiskt. I praktiken kan moduler med olika hastigheter, kapaciteter och tillverkare orsaka problem med varandra. De kanske fortfarande fungerar, men prestandan kan bli lidande.

Hur vet jag om mitt RAM-minne är DDR4?

Du kan se denna information i Windows. För fullständiga instruktioner, se vår guide för att kontrollera din RAM-mängd, typ och hastighet i Windows 11.

The Best AMD Motherboards for Gaming in 2023 Bästa AMD-moderkort för spel totalt sett GIGABYTE B650 AORUS Elite AX Köp på Amazon Bästa budget AMD-moderkort för spel MSI PRO B650M-A WiFi Köp på Amazon Bästa Mini-ITX AMD-moderkort för spel GIGABYTE B650I AORUS Ultra Köp på Amazon Bästa DDR5 AMD-moderkort för spel ASUS ROG Strix X670E-E Gaming Köp på Amazon Bäst för överklockning AMD-moderkort för spel MSI MEG X670E ACE Köp på Amazon LÄS NÄSTA

 • › 5 Google Maps-bedrägerier (och hur man undviker dem)
 • › Orolig för batteritid för handhållen speldator? Köp bara en Powerbank
 • › Hur länge håller SD-kort?
 • › Hur det är att använda en bärbar speldator som din ENDA speldator
 • › Kan ChatGPT skriva uppsatser: Är det en bra idé att använda AI för att skriva uppsatser?
 • › 10 Google Translate-funktioner du bör använda